A King in New York – Un rege la New York (1957) – filme online

A King in New York – Un rege la New York (1957) – filme online

Vezi trailer
7.2
NOTA IMDB
2.0
NOTA USERI

A King in New York – Un rege la New York (1957) – filme online

7.2
NOTA IMDB
2.0
NOTA USERI
NOTA FILM:

Descriere film

1 comentariu

Un rege la New York este o satiră usturătoare la adresa modului de viaţă din ţara în care Chaplin a trăit câteva decenii. Chaplin nu a renunţat în acest film la măiestria lui comică, dar dincolo de fiecare episod comic apare o temă politică majoră. Personajul central al filmului, un rege detronat, soseşte în Statele Unite încărcat de mari speranţe şi iluzii. Subiectul filmului este povestea destrămării tuturor acestora: el se trezeşte într-o ţară unde domnesc obiceiuri şi moravuri stranii, într-o societate învăluită în teamă (e extraordinară scena în care însuşi regele şi fostul său prim ministru sunt cuprinşi de această frică animalică), unde nimeni nu e scutit de bănuielile comisiei de cercetare a activităţii anti-americane, unde sentimentele cele mai înălţătoare – iubirea chiar – sunt stâlcite şi desfigurate de lăcomia de câştig şi de meschinărie (vezi Intâmplarea cu Ann Kay), unde totul se vinde şi se cumpără, unde copiii de zece ani sunt transformaţi în denunţători şi informatori, unde arta este prigonită (vezi secvenţa de la cinematograf).
Filmul Un rege la New York include numeroase momente tragice din perioada trăită de Chaplin în SUA. Incă de la sosirea sa în Europa, în 1952, Chaplin se gândea la subiectul unui film a cărui acţiune urma să se desfăşoare la New York, având ca erou un american care, regăsindu-şi memoria, e cu totul dezorientat de schimbările intervenite între timp. Câteva întâlniri avute cu prinţi aflaţi în exil, neplăcerile a căror victimă fusese el însuşi, au orientat gândirea lui Chaplin către subiectul acestui film. În primăvara lui 1956 filmul a intrat pe platou. Filmările au început la 7 mai, în studiourile Shepperton, lângă Londra. Ele s-au desfăşurat în cel mai mare secret. Nici un ziarist nu a fost admis pe platou. După 12 săptămâni filmările au luat sfârşit, la 28 iulie 1956. Premiera mondială a filmului, în 1957, a fost rezervată Londrei.

IMDB : 7,2

Trimite filmul

Server 1
Server 2
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 3
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 4
Server 5
Server 6
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad

  • În cazul în care aveţi o conexiune lentă la Internet, pentru o mai bună vizionare, apăsaţi butonul pauză şi lăsaţi 5-10 minute. Dacă filmul se blochează sau se termină brusc click aici: Refresh şi apoi reluaţi filmul de unde a rămas Se încarcă greu ? Aici veţi găsi câteva instrucţiuni. Puteţi deschide linkurile folosind două metode: "deschide player" sau "direct play" În cazul în care filmul se întrerupe, vă rog să daţi refresh la pagina şi apoi să reluaţi filmul din minutul la care s-a întrerupt. În cazul în care totuşi întâmpinaţi probleme , ştergeţi CACHE-ul din browser cu Shift + refresh sau folosind motoda specifică fiecărui browser.
  • S-ar putea sa-ti placa si filmele online:

    A United Kingdom (2016)
    Operator (2016)
    Suburbicon (2017)

    Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net