Adio, tovarăși! – film documentar online

Adio, tovarăși! – film documentar online

Vezi trailer
5.5
NOTA IMDB
2.0
NOTA USERI

Adio, tovarăși! – film documentar online

GEN FILM: DOCUMENTARE
5.5
NOTA IMDB
2.0
NOTA USERI
NOTA FILM:

Descriere film

9 comentarii

O istorie care nu se invata la scoala mai ales pentru noile generatii.

“Adio, Tovarăşi!” spune povestea destrămării lumii sovietice şi a utopiei socialiste într-un mod inovativ. Filmele documentează perioada 1975-1991 prin istoriile de excepţie ale unor oameni simpli, al căror curaj şi hotărâre au devenit forţa purtătoare ce a dus la căderea Cortinei de Fier. Sunt poveşti despre dragoste, atentate eşuate sau încercări dramatice de a fugi în vest. Aceste întâmplări se petrec pe fundalul vieţii politice, pe care se perindă oameni de stat şi de partid. Prin materiale de propagandă şi filmări private, se creionează o imagine vie a acelor vremuri şi a stilului de viaţă al anilor 70 şi 80.
Totodată, serialul este o saga filmată în 12 ţări, care îl poartă pe spectator înapoi spre evenimentele ce au au determinat încheierea Războiului Rece şi care continuă să marcheze ordinea mondială.
Ilustrat cu excepţionale imagini de arhivă din ţările fostului Bloc Comunist şi din presa occidentală, “Adio, Tovarăşi!” oferă o perspectivă unică despre un proces istoric atât de puţin înţeles, aducând faţă în faţă două generaţii: Regizorul, un personaj născut în anii 50 şi crescut în spiritul sovietic, şi fiica sa care a crescut în vest în anii 80.
Serialul Adio, Tovarăşi! este parte evenimentului multimedia care marchează 20 de ani de la destrămarea U.R.S.S şi care cuprinde şi o platformă web, o carte, şi multe alte acţiuni paralele. Adio, Tovarăşi! este o coproducţie Artline Films, Gebrueder Beetz Filmproduktion şi ARTE. Pentru România coproducătorii serialului sunt Hi Film şi TVR.

Trimite filmul

part 1
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
part 2
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
part 3
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
part 4
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad

S-ar putea sa-ti placa si filmele online:

9 comentarii
 1. cezar | 2013-08-18

  documentar pe intelesul tuturor foarte bun o lectie de istorie cum nu se poate mai clara am trait acele timpuri iar acum datorita acestui documentar am retrait unele intamplari pe care nu le-am inteles odata…

 2. STEFAN | 2013-02-14

  Un documentar foarte bun.Marile puteri au avut un cuvant de spus si au, in destinul multor popoare.Suntem prea mici pentru un razboi asa de mare.Il recomand iubitorilor de istorie si adevar.

 3. Andrei | 2013-02-08

  Recomand celor pasionati de istorie.

 4. elena | 2013-02-08

  istoria se repeta pentru ca cei care fac istoria suntem noi,oamenii,aceste animale superioare,imperfecte,supuse faptului de a gresi repetat fara a tine cont de greselile facute anterior.

 5. pepye | 2013-02-06

  UN documentar bun, facut totusi cu stangacie. Noi cei care am trait in comunism, il intelegem, pt ceilalti e mai greu , filmul pare facut de neprofesionisti. Acum se stie a cui inventie a fost comunismul care a nenorocit jumatate de glob si care mai experimenteaza si acum alte metode de distrugere mai ales spirituala. Sar niciodata nu invatam nimic din istorie ! Frica de repercursiuni ne paralizeaza si suferim asteptand ca altii sa faca ceva pt noi. Fiecare se elibereaza singur la nivel individual, colectiv, national, nu cereti altuia sa faca asta pt voi caci va va inrobi. Pe aceasta frica s-au bazat toate imperiile coloniale, si le-a mers. Lasati frica, cautati adevarul si veti fi liberi !!!!!

 6. Apostol Mihaiu | 2013-02-05

  Merita a fi vizionat

 7. benjo | 2013-02-03

  Filmul arata o relitate trista traita de cei multi dintre noi.Batjocura acestui nenorocit cu a lui analfabeta care ne au nenorocit viata si tineretea si sanatatea.Nu ei au fost de vina ci banda care conduce lumea si pe care o manipuleaza cum vor.Comunismul a fost o mare minciuna,instaurata intr o tara saraca,Rusia,unde oamenii,in acel moment nu aveau alta alternativa de supravietuire,de catre Lenin pregatit,culmea ,in Elvetia.

  Si exemplele pot continua.Intrebarea este cine PLATESTE TOATE ACESTE FOSTE NENOROCIRI?La ora actuala sint mii de securisti care l-au servit pe Ceausescu si ne-au terorizat libertatea si intimitatea si care primesc pensii bune.CUM ESTE POSIBIL?

  Exista un singur raspuns pe care il stiu cei peste 10milioane de romani care nu s-au dus la vot ultimele dati si nici nu se vor duce ,caci totul este o manipulare a celor CARE CONDUC LUMEA.

 8. jojo | 2013-02-03

  Arata exact ce a trebuit sa traim in acest experiment sionist de rahat.Pacat de tineretul actual ca traieste alt experiment , tot sionist, caci sintem si vom ramine sclavii lor,pina la momentul propice scris si de biblie.

 9. priky | 2013-02-03

  tare documentarul, il recomand cui ii place istoria, felictari filmehd

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

The Story of Diana (2017)
Insidious: The Last Key (2018) - Insidious: Ultima cheie
The Stolen (2017)

Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net

Filmehd pe email

Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net


You have Successfully Subscribed!