Agora (2009) – filme online hd

Agora (2009) – filme online hd

Vezi trailer
7.2
NOTA IMDB
10.0
NOTA USERI
7.2
NOTA IMDB
10.0
NOTA USERI
NOTA FILM:

Descriere film

80 comentarii

În secolul 4 după Hristos, faimoasa astroloagă, filozoafă şi învăţată Hypatia din Alexandria le împărtăşeşte discipolilor săi din cunostinţele sacre ale Egiptului antic. Viaţa poporului egiptean se schimbă însă pentru totdeauna atunci când Egiptul intră sub dominaţia Imperiului Roman, iar creştinii dărâmă statuile idolilor păgâni şi templele închinate acestora, fac cunoscute tuturor învăţăturile biblice şi încearcă să implementeze prin violenţă religia creştină. Luptându-se cu disperare să salveze vechile valori ale lumii egiptene şi mai cu seamă comoară de învăţătura conţinută de celebra bibliotecă din Alexandria, Hypatia este ajutată de către credinciosul ei sclav Davus, care este prins în capcană între iubirea faţă de frumoasa lui stăpână şi oportunitatea de a-şi redobândi libertatea prin intermediul creştinismului, precum şi de către foştii ei discipoli Synesius şi Orestes, primul devenit episcop, iar cel de-al doilea prefect al oraşului. Chiar atunci când este pe punctul de a-şi demonstra teoria potrivit căreia Pământul se învârte în jurul Soarelui urmând o traiectorie elipsoidală, Hypatia cade victimă răzbunării nemiloase a creştinilor, care nu o iartă pentru refuzul ei categoric de a se converti.

Rating :
N-15 NERECOMANDAT SUB 15 ANI

IMDB : 7,2

Trimite filmul

Server 1
Server 2
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 3
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 4
Server 5
Server 6
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad

 • În cazul în care aveţi o conexiune lentă la Internet, pentru o mai bună vizionare, apăsaţi butonul pauză şi lăsaţi 5-10 minute. Dacă filmul se blochează sau se termină brusc click aici: Refresh şi apoi reluaţi filmul de unde a rămas Se încarcă greu ? Aici veţi găsi câteva instrucţiuni. Puteţi deschide linkurile folosind două metode: "deschide player" sau "direct play" În cazul în care filmul se întrerupe, vă rog să daţi refresh la pagina şi apoi să reluaţi filmul din minutul la care s-a întrerupt. În cazul în care totuşi întâmpinaţi probleme , ştergeţi CACHE-ul din browser cu Shift + refresh sau folosind motoda specifică fiecărui browser.
 • S-ar putea sa-ti placa si filmele online:

  80 comentarii
  1. Doru Marcel | 2017-07-14

   Hmm… Ce de comentarii… Imaginativa ca le auziti inainte de proiectia filmului la cinema. Si ca filmul nu s-ar proiecta pana nu s-ar termina sirul comentariilor. Ati merge la acest film doar daca v-ar intersa nu-i asa? Altfel spus e doar un film artistic. Sa interzicem filmele artistice si sa aprobam doar documentarele? Pe acelea cine le gireaza ca sint 100% prezentatoarele adevarului? Si aceste documentare cam cine ar avea posibilitatea sa le realizeze? Probabil doar cei cu suficienti bani, daca ar dori sa investeasca. Altfel spus sa va modeleze gandirea in ce directie doresc.
   Apropo, cam cat investesc in documentare cei care pastoresc cultele religioase? Dar in filme artistice?
   Nu-i nevoie sa imi raspundeti. Ei investesc in altceva: vile, masini de lux, firme de inhumare…
   Si daca tot aveti atata spirit justitiar-civic-moral… ce parere aveti despre meseriile care infloresc “la negru” fara sa plateasca impozit la stat. Una dintre ele e cea mai veche… Surpriza… e pomenita si in Biblie!
   P.S.: ce bine ar fi daca administratorul de la acest site ar scoate definitiv sectiunea de comentarii! Poate asa mai scapam de troli!

  2. Ala Bun | 2016-08-30

   Si l-or facut sfant pe zdreamta ala. 😐 Religia este o mare prostie, nu dumnezeu a inventato ci noi !

  3. Darius | 2016-05-16

   Ateului cu basme.legende…
   1)Basmul nu se naste din nimic,nimic nu se naste din nimic!
   Orice basm ai citi e purtator de SEMNIFICATIE,de talc cu mesaj uman!
   Asta ca idee generala!
   2) Nu confunda cumva amorul,hedonismul cu iubirea!
   3) De la legea talionului din Vechiul Testament “ochi pentru ochi si dinte pentru dinte”a existat o schimbare in planul divin trecandu-se la legea iubirii,iertarii,milosteniei.Porunca care recupereza pacatul neascultarii pentru care urmarea era moartea!!Hristos este in acest sens MODELUL!

  4. Darius | 2016-05-16

   Pentru IK
   “Ma fascinau spectacolele teatrale pline de imaginile nefericirilor mele si intetite de surcelele focului meu”
   “Confesiuni”-Sfantul Augustin (evident foarte emaptic)

   Unde ai citit tu ca a interzis teatrul???!
   Cum sa ramana ateu…cand el insusi deplange aroganta si mandria ateului din tinerete!

   Candva oamenii stiau asculta si cobora judecata in inima…astazi din tupeu desantat si samavolnicie se trag de sireturi cu oricine …parinti,sfinti, Dumnezeu.

   PS:(nu pot citi pe replay textul complet,poate nu am eu o setare buna…nu prea inteleg ce spui ,neputand citi laterala din dreapta lipsa!)

  5. ingerul | 2016-05-10

   M-am plictisit uitandu-ma la el , nu are nimic .. nota 0

  6. Scorpionu | 2016-05-06

   Un film pe cat de controversat din punctul de vedere al bigotismului si obscurantismului religiei crestine, pe atat de interesant. Felicitari filmehd.net!

  7. Camelia | 2016-05-03

   Din pacate nu ne- am schimbat prea mult in bine, in ultimii 2000 de ani ! Dogma bisericeasca si-a pus pecetea pe noi si multi sunt cei care se cred crestini dar habar nu au ce presupune a fi crestin ! Speranta moare ultima, asa ca inca mai cred in omenire !
   Multumesc Filmehd.net !

  8. ciolo | 2016-04-28

   DOVADA clara ca ne tragem din maimute si am evoluat in oi :)))) e un film amuzant pentru atei 🙂

  9. joonyy | 2016-04-27

   un film care te duce in eroare cred eu prea mult sf cu religiile astea da multumesc filme hd

  10. Darius | 2016-04-27

   Ma bucur mult sa-l gasesc disponibil online,l-am vazut mai demult la tv… un caz si un film, absolut fascinante!!!!
   Cat despre acuzele aduse crestinismului.dupa cum spun unii in comentarii,pai una este oameni buni lumina unei carti sfinte si altceva cum a fost pervertita ideologia ei in fapte de catre anumite minti paranoice,limitate,avide de putere.
   Da parintele copilului sau safturi bune de urmat,iar el neascultand din anumite motive,ispite,a cui vina este?!
   Biblia spune clar,sa nu ucizi,sa-ti iubesti aproapele ca pe tine insuti!
   Mai spune(apropos iarasi de film)” cauta si vei afla,bate si ti se va deschide,cere si ti se va da!”
   Si in Vechiul si in Noul Testament se spune ca “Iubirea acopera o multime de pacate”!
   Asadar e cat se poate de clar care este conditia crestinului…ca unii s-au pretat la altceva,e alta poveste,si in nici un caz nu poti generaliza aruncand cu noroi in toata natia crestina!Cititi vietile sfintilor parinti daca vreti intelege ce inseamna cu adevarat un model crestin..nu ce au facut unii capi ai biserici ,adeseori politizate in istoria ei!
   Doar si pe Iisus ,cine l-a tradat ,cine l-a dat pe mana lui Pilat,biserica si Iuda,,,carturarul!

   Celora in extrema ateismului…
   Mai exista un film de acelasi calibru,despre Sfantul Augustin…el a fost in tinerete un orator si un avocat extrem de talentat si influent in mediile sociale ale timpului sau.Era ateu!Inversunat!!!Mama sa era credincioasa ,se tot ruga pentru el,dar nimic..nici sa auda!.Pana intr-o zi cand a avut revelatia divina si a devenit un mare credincios…va dati seama ce fel de credincios de vreme ce a fost si sanctificat?!

   ps:Mesajul biblic in esenta lui, dupa ce Sfantul Augustin a citit Biblia;”Iubeste si fa ce vrei!”

   • Sfantul Augustin Ateul | 2016-05-09

    Deuteronomul – A cincea carte a lui Moise
    Capitolul 22
    28.De se va întâlni cineva cu o fată nelogodită şi o va prinde şi se va culca cu ea şi vor fi prinşi,
    29.Atunci cel ce s-a culcat cu ea să dea tatălui fetei cincizeci de sicli de argint, iar ea să-i fie nevastă, pentru că a necinstit-o; toată viaţa lui să nu se poată despărţi de ea.

    Biblia este o carte de basme si legende !!!

   • IK | 2016-05-10

    @Darius. Cu respect pentru credintele fiecaruia, ma rog, atat cat pot, “Sfantul” Augustin a devenit un fanatic asemeni personajului(nu stiu cum a fost in realitate) Chiril din acest film. Din cauza lui a fost interzis teatrul timp de 1500 de ani pe motiv ca ar fi “mare c..va a Babilonului” si ar incalca porunca a doua aia cu “Sa nu-ti faci chip cioplit” – islamicii(nu toti musulmanii sunt islamici) o respecta si astazi, motiv pentru care nu exista un teatru islamic. Astazi Sf Augustin ti-ar inchide si filmehd si cinematografele. Poate ca nu ar instiga la uciderea cu pietre a actorilor si regizorilor tai favoriti, dar tot i-ar lasa fara paine. Deci poate era mai bine sa ramana “ateu”.- De fapt politeist latin.

  11. Marian | 2016-04-26

   In Saptamana Mare va rog sa postati si filmul Ostrov al lui Pavel Lungin.

  12. un modest admirator | 2016-04-26

   Hypatia,…… alte cuvinte sunt în plus

  13. Exorcism . Mw . Lt | 2016-04-26

   Noa… Asta da film tare, fratilor. Bine, nu este el chiar beton si nici nu este la fel de tare precum filmul Risen (care contine si oarece SF), dar este tare si acest film, mai ales gagica. Daca vreti mai multe, vedeti pe preafericit. mw. lt (adica… si filme si… gagici si alte… chestii). Credinta este o chestie, religia este… mai (foarte) multe. Este multe si… degeaba. Dumnezeu este unul singur.

  14. ralu | 2016-04-25

   Se poate reposta va rog !

  15. woldimer | 2015-06-29

   Ciuma creştină e mai rea decât ciuma roşie. Şi mult mai durabilă…

  16. maggy | 2015-06-28

   M-am saturat de comentariile voastre interminabile…! Ce sunteti voi, critici de film? Vreau sa scrieti mai pe scurt daca filmul respectiv este sau nu bun,sa-mi fac si eu ca tot omul o idee !

   • Maria | 2016-04-29

    Bravo, asta voiam sa scriu si eu!

  17. darius | 2015-06-28

   sa spunem ca acest film a fost un fals si o minciuna,baietii au venit cu temele facute si au cautat diamantele in rahat cum fac intodeauna cei ce vor sa para inteligent.voi in loc sa intelegeti ideea acestui film,lasati deoparte personajele si cand au trait si toate amanuntele care sunt neiportante,priviti ideea. nimeni nu poate sa nege faptul ca religia crestina si religia in general,preoti episcopi si popi au,facut cele mai sangeroase si nici nu stiu cum sa le spun,groaznice dar nu cred ca ii deajuns,crime,incepand cu anul 0 si pana in ziua de astazi..oameni de stiinta care vroiau ca omul sa evolueze si sa iasa din noroiul in care era varat pana la gat,era ars sau chinuit in lanturi sau mai crestin,cu masinari de tortura…asta numai pentru ca indraznea sa gandeasca altfel si sa conteste biblia sau indiferent ce se rupea de mentalitatea de turma.ideea filmului nu face propaganda,ideea filmului nu manipuleaza,mai degraba iti deschide ochii si iti spune ca omul nu are nevoie de 1000 de religi,nu are nevoie defapt de nici o religie ca sa fie un om bun si corect.daca fugi de la o religie la alta asta nu te face mai bun.un om nu are novoie de nici o religie sa fie mai bun ca ceilalti totodata mai bun cu ei,omul trebuie sa isi gasesca pacea cu el insusi.filmul arata cum legaturile de prietenie dintre oameni sunt distruse de pe uma religiei,precum si sustinatorii crestinismului au ajuns sa fie numiti sfinti pentru ca au omorat oameni nevinovati,ex din film,cel care a dat cu piatra in oreste prefectul si a fost numit sfant de catre episcop,ati vazut furia cu care la impins pe fostul sclav,ceva gen> (lasama sa il omor),episcopul la randul lui dupa moarte numit sfant dupa ce a ordonat moartea femeilor si copiilor evrei.ma consum degeaba cu voi,lumea va vrea prosti…jucativa rolul ca o faceti bine!am scris in graba,nu ma criticati la ortografie,chiar trebuie sa merg la lucru.pace!

   • joonyy | 2016-04-27

    nu te doare mana de la atit scris ❓

    • flo | 2016-05-03

     ahahaha……..bine zis……..f multi psiho,,,,

  18. Adina | 2015-06-22

   Filmele sunt un pic cosmetizate, sa atraga mai multi oameni, altfel ar exista numai documentare. Dar daca asta te stimuleaza apoi sa cauti sa afli mai multe despre cum s-au intamplat in realitate lucrurile, nu e un lucru rau.

  19. The Punisher | 2015-06-17

   Pentru naivii care cred ca afla adevarul din filme, cititi pe imdb.com doar cateva dintre erorile grosolane din film (traduse rapid):

   -Forma eliptica a orbitelor planetelor a fost descoperita de Kepler, nu de Hipatia, dupa mai mult de 1000 de ani. Hipatia nici nu avea cum sa sa masoare deviatia foarte fina de la circularitate a orbitelor, pentru ca nu existau instrumentele necesare.

   -Hipatia s-a nascut intre anii 350 si 370 si a fost omorata in 415. Deci avea intre 45 si 65 de ani cand a murit.

   -Desi in film Hipatia e prezentata ca atee, de fapt era neoplatonista. O filozofie care cauta perfectiunea si adevarul indiferent de sursa din care provenea, incluzand ritualurile pagane si crestine.

   -Synesius a murit in anul 413, cu 2 ani inainte de moartea Hipatiei. In film Hipatia moare inainte.

   -Desi unul dintre subiectele principale ale filmului este distrugerea bibliotecii din Alexandria de catre crestini, de fapt ACEASTA BIBLIOTECA A FOST DISTRUSA APROAPE 500 DE ANI DUPA EVENIMENTELE DIN FILM, in timpul cuceririi Alexandriei de catre Cezar.

   -Filmul il arata pe episcopul Synesius condamnand cercetarile Hipatiei si refuzand sa o sustina, IN REALITATE, PRECUM MULTI INVATATI CRESTINI, EL I-A APARAT REPUTATIA STIINTIFICA si a continuat corespondenta cu ea. ACEASTA CORESPONDENTA A RAMAS CA SINGURA RELATARE DESPRE VIATA SI INFLUENTA HIPATIEI!!! Nu Synesius a abandonat-o, ci Hipatia a refuzat sa ii raspunda la scrisorile in care o lauda, din motive pe care nu i le-a dezvaluit.

   Interesant cum in lumea de azi se poate prezenta un film cu atatea minciuni. Si cei care le cred, zic ca altii sunt “indoctrinati”, nu ei…

   • joy division | 2016-04-26

    Daca taceai filosof ramaneai, Cezar a trait cu 400 de ani ininte de evenimente nu cu 500 dupa.Nu exista nici o dovada clara ca Biblioteca ar fi fost distrusa in timpul razboiului civil dintre Cezar si Pompei.In alta ordine de idei, Octavian a anexat Regatul Ptolemeic al Egiptului dupa ce l-a invins pe MArc Antoniu

   • petre | 2016-04-27

    un crestin

  20. The Punisher | 2015-06-15

   @Adina: Ce iti lipseste pentru a fi mai buna? Tehnologie? Stiinta? N-au nici o legatura. Stiinta a avansat atat de mult si totusi oamenii sunt la fel ca acum 1000 de ani.

   Inca ceva despre imaginea gresita despre Evul Mediu. In primul rand, fost o perioada in Europa occidentala, nu in toata lumea. Istoricii nici nu folosesc expresia “dark ages”, pentru ca e nepotrivita. Stiinta nu a fost oprita si tehnologia a facut progrese importante. In secolul 12 au aparut primele universitati. A aparut tiparul, algebra etc. Ciuma a fost nenorocirea care a tulburat cam toate activitatile si a oprit progresul.

   Daca vrei sa cunosti ceva, citeste. Insa pe internet trebuie sa stii cine e cel care a scris, pentru ca oricine poate scrie orice. Filmele iti prezinta ca realitate fanteziile scenaristului si regizorului. Sunt facute pentru distractie, nu pentru informare. Tot mai multi devin confuzi si nu mai fac diferenta intre povestile din filme si realitate.

   Apreciez totusi atitudinea ta constructiva.

  21. Corneliu | 2015-06-14

   Daca ar fi fost documentar era grav la cate prostii se spun in film. Asa e doar un biet film care nu are alt scop decat cel de dezinformare prin minciuna. Continuă propaganda de denigrare prin orice mijloace a creştinismului. Si comunistii mergeau pe acelasi principiu: “mintim, mintim, poate ne iese pana la urma cum vrem noi”. Asa a ajuns celebra fraza “crede si nu cerceta” care nu apare nicaieri ca atare in Sf. Scriptura, ci e un fragment trunchiat si rastalmacit a ceea ce-i spune Mântuitorul lui Toma (“Iisus I-a zis: Pentru că M-ai văzut ai crezut. Fericiţi cei ce n-au văzut şi au crezut!”).
   Astia exploateaza ignoranta si lipsa reala de dorinta de cunoastere adevarata, nu cea fabricata din filme. Cum spunea si altcineva aici, puneti mai bine mâna pe carte.

  22. alinutza | 2015-06-14

   impresionant fara cuvinte

  23. Silviu | 2015-06-14

   Un film exceptional! Iata! In sfarsit adevarul despre crestini iese la iveala!

  24. Adina | 2015-06-12

   The Punisher, imi aduci aminte de venerabilul Jorge din “Numele trandafirului” 😉 ; Eu una sunt pentru progres; nu cred totusi ca prea multa cunoastere “nu este benefica”, asa cum afirmi tu… este vorba de modul cum aplici ceea ce stii; nu cred nici ca omenirea ar fi distrus acest pamant; de unde stim ca la ora actuala nu am fi fost mai buni, mai inteligenti, mai evoluati, daca “talibanii” din Dark Ages nu ar fi existat? Oricum, respect orice opinie si imi plac discutiile constructive, chiar daca au accente de malitiozitate; la urma-urmei, asta inseamna evolutie… 💡

  25. The Punisher | 2015-06-11

   @Adina: Inchizitia nu au facut-o “crestinii”, ci biserica catolica. Sa nu generalizam. A fost teribila perioada Inchizitiei, totusi se exagereaza mult in filme. Cat despre “interzicerea stiintelor”, asta e chiar o prostie. Biserica Catolica are de mult timp savanti si Universitati. Doar ca “descoperirile” erau “filtrate” mai intai printr-o ideologie. Asta se face si acum. Doar ca s-a schimbat ideologia.

   “Nu ma pot gandi unde ar fi ajuns omenirea azi daca se continuau stiintele antichitatii.. cat de evoluati am fi fost!”

   Intr-adevar “nu te poti gandi”. Iti spun eu: omenirea ar fi distrus si pamantul si pe ei insisi mult mai repede. Pentru ca oamenii sunt rai, egoisti, lacomi, mincinosi, corupti, depravati, viseaza la tot felul de bazaconii si nu se gandesc ca viata e scurta si nu pot sa ia nimic cu ei cand mor.

   Dumnezeu nu a interzis cunoasterea, dimpotriva, a facut omul cu creier care sa poata rationa si descoperi cum functioneaza natura. Dar mai important e scopul cunoasterii: sa devenim oameni buni. Nu orice cunoastere e benefica.

   Un sfat: mai putine filme si mai multa carte. Niciun om de stiinta valoros nu a obtinut inteligenta, cunoastere adevarata sau cultura din filme.

   • joy division | 2016-04-26

    nop, biserica ortodoxa, cel putin in Tarile Romane , a avut sclavi pana in secolul X!X

    • The Punisher | 2016-05-05

     Tu ai o obsesie. Si niste neuroni lipsa. Ce legatura are asta cu ce am scris?
     “Nop”?

  26. Adina | 2015-06-11

   A nu se confunda crestinismul si ceea ce presupune el – blandete, intelegere, supunere, intorsul obrazului s.a. – cu ceea ce au promovat asa-zisii crestini. Si vorbim aici si de Inchizitie, nu? cu torturile si rugurile aprinse, cu interzicerea stiintelor etc. De ce credeti ca epoca feudala s-a numit “Dark Ages”? Nu ma pot gandi unde ar fi ajuns omenirea azi daca se continuau stiintele antichitatii.. cat de evoluati am fi fost!.. si nu cred ca Dumnezeu a interzis stiinta, cunoasterea!

  27. METHUSELA | 2015-05-29

   “Va rataciti nestiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu” (Matei ,22,29)

  28. mada | 2015-05-24

   ‘Sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.Sa nu-ti faci chip cioplit ,nici vro infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri sau jos pe pamant sau in apele mai de jos decat pamantul .Sa nu te inchini inaintea lor si sa nu le slujesti caci Eu ,Domnul .Dumnezeul tau sunt un Dumnezeu gelos care pedepsesc nelegiuirea.’Exodul 20:3,4,5.Crede din toata inima in Dumnezeu si numai pe El sa-l cinstesti .AMIN

  29. crinul din vale | 2015-05-12

   O tampenie de film, plin de calomnii cat cuprinde. Crestinismul este exact opusul intolerantei de orice fel si exact urarea pacatului/patimei/viciului dar iubirea pacatosului/patimasului/viciosului din toata inima, chiar si iubirea fata de dusmani. Nici o alta religie nu invata asta pe adeptii sai. Acele atitudini din film se potrivesc de fapt musulmanilor fundamentalisti/ talibanilor, nu crestinilor. Ca exemplu iata cati oameni nevinovati sunt ucisi de musulmani din cauza unui scurt filmulet incorect coranic despre Mahomed, inselatul de Diavol ce s-a pretins profetul lui Dumnezeu. 🙁 😯 😡 😥

   • joy division | 2016-04-26

    ce gluma buna 🙂

  30. nicu nicusor | 2015-02-06

   Bisericile sunt Patronate de Oameni, cu PACATE mai mult ori mai putin. Si sunt precum Partidele Politice…..Dumnezeu este cel care ne iubeste, nu biserica……!! Dumnezeu are nevoie de noi pentru ca ne iubeste…iar biserica are nevoie de noi, ca sa supravetuiasca…!!!….Nu contest ATROCITATILE BISERICII CRESTINE… Chiar daca sunt crestin…E bine sa INVATAM DIN TRECUT…!!! Si, Poate, DUMNEZEU NE IARTA…!!!

  31. ionel c. | 2015-01-19

   Andreea siLoredana n-ati inteles nimic!

  32. mike | 2014-11-27

   Bravo Badea Todor!!! 100% de acord.

  33. un bun crestin | 2014-11-27

   superb filmul… fie ca ne place fie ca nu asta a fost realitatea…

  34. loredana | 2014-10-06

   Daca noi crestinii am fi la fel de fermi si darji in a ne folosi de legile de astazi impotriva discriminarii si impotriva denigrarii sau calomnierii / insultei cum sunt de pilda musulmanii sau evreii, ar trebui realizatorii acestui film, in frunte cu regizorul, dati in judecata pentru calomnie. Si pedepsiti penal pentru defaimare, conform legilor in vigoare, intocmai cum ar fi pedepsiti daca cei defaimati in film ar fi evrei sau musulmani. Daca filmul ar trata la fel pe musulmani, regizorul ar fi fost de mult omorat pentru asa ceva. Dar noroc ca noi crestinii suntem de obicei foarte iertatori si rabdatori, chiar si cu cei ce ne defaima. De aici se vede faptul ca invatatura crestina, care invata sa uram pacatul dar nu si pe pacatos (ca niciodata in istoria omenirii) nu e de la oameni ci de la Dumnezeu. :fhd: 😉 😆 😀 8)

   • joy division | 2016-04-26

    asa e ca sunteti invidiosi pe islamisti??Asa-i ca ati vrea sa i ardeti per rug pe ceilalti?I

  35. Tehniq | 2014-10-03

   In ziua de azi, aceeasi indoctrinare se transmite din tata in fiu, din biserica in biserica, din oaie in oaie … Cat sange sa curga, si cate generatii trebuie indobitocite si maltratate ca sa destepti lumea? Facerea nu exista, e doar in capul oamenilor rai, cei care nu accepta realitatea, dar prefera in schimb o lume mai buna, imaginara si un creator, ceea ce-i face salbatici, ignora filozofia si stiinta pentru fictiune. ” Dumnezeu nu face niciun rau, dar oamenii cu credinta in dumnezeu fac crime.”

  36. shraier | 2014-09-20

   Fimul este mai bland, decat realitatea istorica de atunci.Celor care spun ca e fals cred nu au ctit o pagina din istoria adevarata a crestinismului cu rele si cu bune.Adaug ca sclavia s-a facut si mai rea, avand de asta data si o componenta religioasa

   • The Punisher | 2016-05-05

    Serios? Unde ai citit tu “istoria adevarata”? In filme? Ne dai ceva, o bibliografie pentru minciunile astea?

  37. Tache Zmeul | 2014-08-28

   Mai oameni buni nu am vazut filmul si nici nu o sa-l mai vad datorita voua,care veniti cu niste comentarii de te dezamagesc cu prostiile pe care le debitati si durerea este ca le si credeti.Voi nu puteti sa va judecati faptele voastre si judecati ce a fost in urma cu sute si mii de ani.Traim in anii acestia si inca nu va-ti luminat,ca toate religiile egal cum se numesc sint Gasti sau Clici care nu stiu cum sa prosteasca mai bine multimea si sa isi atraga cea mai mare masa de neaveniti si ne initiati in rindurile lor.Ce tot o dati cu Crestinismul cind primul razboi mondial a pornit de la tarile crestine egal ca sint Catolici,evanghelisti,ortodohsi,ebraici sau musulmani,daca mia scapat una sau doua,adaugatile voi.Si credeti ca Budisti sint mai buni ?Stiti de ce Buda are mai multe brate?Unul v-il pune la ochi si celelalte va cauta prin buzunare.Dar cel de al doilea razboi mondial,banuiti cine la inceput? tot cei cu religii crestine,ajutati de celelalte religii.Asa ca nu va mai invirtiti ca Pisica in jurul cozii.Puneti pariu ca George si Mihai daca nu au legaturi cu bisericile sau Minastirile crestine sigur au prieteni sau rude,preoti, care isi fac veacul cersind pomana pe la portile lor.In loc sa urmarim o regie buna,o imagine frumoasa,un joc actoricesc deosebit sa ne faca sa uitam necazurile de zi cu zi,voi cautati sa aratati cit de perspicace sinteti cit de instruiti si cum le stiti voi pe toate.Daca stiti cite ceva,le infloriti parca a-ti fost acolo.Aflati ca am fost acolo la Alexandria si chiar la noua biblioteca de acolo.Am fost la Jerusalim de citeva ori.Am fost in interiorul Piramidelor.Am trecut Tibrul si Eufratul in drumul meu spre Bagdad.Cu alte cuvinte am fost in Europa,America Africa si Arabia,mai imi ramin cei doi Poli,ce-ea ce nu cred, ca sint destul de in virsta sa mai reusesc.Incercati din Negru sa faceti roz si din nimic sa faceti ceva constructiv,minciunile si inselatoriile sint terenurile unde politicieni nostri se joaca cu ele ca pe degete.Si ca sa nu ma mai intind,o spun acum cred ca pe ultima,am fost la revolutie si in CC.chiar si in balcon.Dupa trei sau patru zile a venit la noi civilii un Colonel de parasutisti si n-ea spus aceste cuvinte,care pina mor nu pot sa le uit : Hai gata,toti civili sa plece acasa ca sa terminat spectacolul. Si avea mare dreptate ca regizor a fost Sergiu Nicolaescu si reprezentantul actorilor Ion Caramitru,cu multi actori de la teatrul de linga gradina Icoanei,inspre Hotelul Dorobanti.PS : Am calatorit mult ptr.ca am lucrat in turism.Va imbratisez si nu mi-o luati in nume de rau.

   • joonyy | 2016-04-27

    da sincer tu sigur nu ai avut ce face de ai scris un asa msg lung
    tineo tot asa ca sa am ce sa citesc când sant plictisit

  38. George | 2014-06-25

   Aproximativ toti erau posedati de dispret, rasie si amaraciune ,care dintre ei mai pot crede in ceva ,daca ei cu mainele lor iau VIATA si doar DUMNEZEU ne poate judeca si nimeni altcineva. Ei cred ca prin cuvintele Lui pot sa ii controleze pe oameni, sa ajung cel mai sus , sa faca fapta lui Adam fara sa-si dea seama.
   Cred ca tot ce am spus acum este adevarat si cel care imi comenteaza impotriva mea nu este mai diferit ca ceilalti.Nu ma compar ca El prin cele spuse imi compar cele spuse cu adevarul pe care il vedem in film si nu numai in prezent. Toti oameni ar dori sa fie conducatori sa foloseasca omul ca pe o jucarie, dar nu isi dau seama ca si ei is oameni si pot avea aceasi soarta.

  39. mihai c | 2014-06-07

   acest film nu respecta adevarul istoric fiind o denaturare a adevarului. scenaristul si regizorul s-au intrecut in a lovi crestinismul pe de o parte, si de a face elogiul paganismului de partea cealalta, facand aluzie la ,,ororile” savarsite de crestini sub indrumarea sf Chiril al Alexandriei care este prezentat aici ca fiind cel care ordona crimele daca filmul va va induiosa nu va luati dupa acest lucru ci dupa adevarul istoric. de pilda, in film sunt relatate fapte conform carora crestinii au distrus opere de arta si manuscrise in care era cuprinsa toata stiinta anticilor. spectatorul va fi indrumat (a se citi -spalat pe creier) sa creada ca religia crestina a distrus secole de civilizatie si cunoastere. dar spectattorul nu este informat ( pentru ca spalarea creierului sa fie totala) ca religiile pagane desfiintau omul ca persoana supanandu-l la cel mai ajbjecte forme de inchinare ( jertfire de sange inclusiv uman, prizonieri , copii, sclavi) . apoi sclavia- care era incurajata de paganism, crestinismul desfiintand practic sclavia pe parcursul anilor urmatori. cel mai important lucru insa pe care l-a facut paganismul de-a lungul mileniilor fiind pierderea identitati omului si manipularea aspiratiilor sale religioase intr-o lume inexistaenta- cea a zeilor, bazata pe fals, inselatorie, neadevar. de unde stim acestea? dintr-un motiv foarte simplu. credinta in zei instiga la necuratie, la sclavie, la razboi si oprimare, la crima si faradelege. crestinismul aduce un suflu nou in istorie, facand propovaduire adevarului, curatiei, sfinteniei, pacii, prieteniei dezinteresate. pe scurt ….acest film este foarte nociv, nu va potriviti prefacatoriei actorilor de genul hypatiei.

   • joy division | 2016-04-26

    Crestinismul a desfintat sclavia? ce gluma buna!!!Mai ales daca ne referim la Tarile Romane.Mitropoliile din Valahia si Moldova au avut robi tigani pana la jumatatea sescolului 19(ai citit bine au avut ROBI TIGANI)

    • The Punisher | 2016-05-05

     Logica ta e o gluma proasta.

     Daca Mitropoliile respective au avut robi, rezulta ca crestinismul promoveaza sclavia? E ca si cum as spune ca bucuria (“joy”) promoveaza prostia, pentru ca tu scrii prostii.

     Daca unii care isi spuneau crestini au avut robi, alti crestini au desfiintat sclavia (se poate verifica). Ti se pare ca e vreo contradictie aici? Sau vreo gluma? Ti se pare.

     La fel, in istorie, unii crestini (biserica catolica) au persecutat pe alti crestini. Iar tu vi si spui ca numai cei care au persecutat erau crestini si asta inseamna ca crestinismul e violent. Nu e cam ilogic? Crestinismul celor care nu au persecutat pe nimeni, ci ei au fost persecutati, nu il vezi?

     In Biblie nu scrie “fiti ca ortodocsii” sau ca alti oameni. Scrie altceva. Crestinismul nu e un club de fotbal. Esti crestin daca esti urmas al lui Cristos, nu daca porti un tricou pe care scrie “crestin”, sau daca mergi la biserica.

  40. raul | 2014-06-02

   Bun . Bafta admine ! cat despre religii pot spune ca au adus numai haos,dar partea buna este ca in anii nostrii sunt spitale de tratare a bolilor mintale .Este drept ca religia mai persista ,dar nu la o asemenea intensitate.Priviti tarile din lumea a 3 a sau unde sunt conflicte si o sa vedeti impactul religiei. restul religiilor fata de cea a musulmanilor au mai evoluat sau au interpretat textele la cerintele de azi. probabil ca in 200-500 de ani la moda o sa fie religia Scientologie ca vine tare din urma.Fiecare epoca are povestea ei .Totusi cred ca incet ,incet religiile vor disparea. Cel putin dak urmaresc evolutia de pana acum ,remarc ca nu mai au aceeasi intensitate. Vizionare placuta!

  41. Etherospike | 2014-02-23

   Foarte frumoase decorurile o reprezentare foarte frumoasa a antichitatii, daca nu ar fi fost asa virulent anti crestin filmul ar fi avut sanse sa fie o capodopera , dar deoarece nu au precupetit nici un banut in propaganda lor de denigrare a crestinatatii si a crestinilor filmul esueaza in penibil o tentativa jenanta (pentru cei care au facut-o inclusiv pentru slugile lor si nu sunt putine acestea din urma)de mistificare a istoriei.

  42. Movielover | 2014-02-07

   Ce harababura, fratilor. Credinta este una si religia, indiferenta care o fi ea, e altceva. De unde atatia sfinti, cand D-zeu e incontestabil (cititi toata biblia, nu numai noul testament) impotriva sfintilor . Nu dati vina pe D-zeu pentru viciile oamenilor.

  43. mihai | 2014-02-01

   filmul e o minciuna de la cap la coada, se vede clar intentia producatorilor de da vina pe crestini si crestinism. ceea ce nu stiu multi privitori e acela ca Alexandria era cel mai puternic centru iudaic dupa Ierusalim, fiind singura metropola din afara tarii sfinte care avea Templu precum cel de la Ierusalim plus o multime de Sinagogi. Ne putem imagina cu usurinta ura evreilor traditionalisti asupra noii religii (crestinismul) care se propaga cu repeziciune in Egipt, Siria, Cappadochia si cchiar la Roma. Deci filmul nu urmareste nicidecum adevarul istoric ci e o facatura oribila si o incercare a la Nero de a da vina pe crestinism care se stie s-a raspandit in primele patru secole cu multa multa jerta. Asa ca povestea hypatiei aeste si ea o mistificare , paganii si iudeii avand foarte mare putere in alexandria, nu putea pune la cale atrocitatile descrise acolo. dusmanul de moarte al Hypatiei era sf Chiril al Alexandriei care a tinut piept cu succes filozofiei pagane da atinci. cam atat despre …pagana hypatia.mistificari si atat

  44. cybershamansblogspot | 2013-12-26

   PT PSEUDO CRESTINII ce comenteaza-in primul rind mai multa istorie nu v-ar strica sa studiati-crestinismul este frumos in partea sa ezoterica, in cea exterioara mai putin-adevarul istoric este clar si poate fi gasit in scrierile epocii ce din fericire s-au mai pastrat-sfirsitul este imblinzit de regizor, de fapt HIPATIA a fost ucisa cu bestialitate, fiind jupuita de vie CU SCOICI!!!!!

   Un film exceptional, frumos, excelent jucat, multumim filmehd

  45. Anonymous | 2013-12-09

   Badea Todor nota 10 pentru comentariul tau 🙂
   cat despre film a fost extraordinar 😉

  46. Tatomirescu Nelly | 2013-11-23

   Superb !!! Merită văzut ! 🙂 🙂

  47. Badea Todor | 2013-11-21

   Ca sa vezi si sa nu crezi . Iata adevarul pur despre crestinism . Cata tristete …. dar si cat adevar . Si-n ziua de azi simtim rasuflarea otravita a celor precum Ciryl si Ciryus . O femeie nu are aceleasi drepturi cu un barbat spun ei ….. ea tre sa taca , sa stea in umbra si sa creasca copii. Asta ne invata crestinismul ……. acestea au fost cuvintele lu isus , misoginism pe fata . La min 96.15 vedem cum o oaie ( un parabolan ) devine sfanta . Asa brusc . Dupa ce a aruncat cu o piatra in prefect acesta este omorat de catre romani ( cred ) iar maimuta sefa il declara SFANT . Va dati cu seama de unde avem atatia sfinti . Erau crestini ….. ??? My ass ! Mi-au demonstrat prin fiecare vorba si fiecare fapta ca nu erau decat o masa de oameni analfabeti , murdari si cu un nivel crescut de testosteron pe care si-l potoleau doar atunci cand omorau in stinga si dreapta . Ce satira proasta toata povestea asta . Niste randuri scrise intr-o carte ( cu coperti negre ) incap pe mana unor maimute care interpretand-o intr-o maniera absolut fantezista , viata mea si-acelui de langa mine este in pericol de moarte . De ce … ? Pentru ca aceste maimute au hotarat daca sa traiesc sau nu . Cat bulshit . Pt ca tre sa dea ascultare cuvintelor lui isus , Hypatia a fost prinsa facuta tarfa si vrajitoare si omorata . Iata ce dementi au stat …. SI STAU inca in fruntea crestinismului . Ca sa accepti toate acestea si toate cele scrise in biblie , senin …….. inseamna ca iti meriti ” statutul ” de oaie proasta si meriti sa fi condusa de un cioban gras si prost ( cica ) de un stapan . Sa stai in turma cu capul plecat si sa behai – amin – la tot pasul .

  48. Drew | 2013-11-21

   Un film special,uitati-va…nu tot la prostii!

  49. Make | 2013-09-14

   Un film ce trebuie vazut,istorie,stiinta si manipulare religioasa.

  50. Ka | 2013-07-26

   Un film istoric frumos. Demonstreaza inca o data cat de mult rau a facut lumii fanatismul (religios, sau de orice fel…..). Ma gandesc doar cat de altfel ar fi fost lumea daca nu ar fi ars Biblioteca din Alexandria. Adevarata invatatura se afla acolo, dar s-a ales praful de ea.

  51. mischa | 2013-07-04

   Julius Cesar nu a fost imparat…

   • joy division | 2016-04-26

    corect

  52. religia ignorantei | 2013-06-17

   @Stefan in 40 ien a fost distrusa o buna parte din Biblioteca, dar nu integral. Ceea ce se vede in film in interiorul Seraphaeumului e doar ce a ramas in urma incendiului din 40. Tot in film vezi cum diferiti studenti, scribi, bibliotecari salveaza niste papiruri. Mai tarziu(in film) Hypathia organizeaza la ea acasa o noua bibliotea cu ce s-a ptut salva. Aceasta a fost distrusa in scolul VIII de catre musulmani. Totusi, scrierile lui Aristotel si Platon, mai multe tretate de geometrie au supravietuit, fiind transcrise tot de arabi.Daca astazi cand vorbim de teatrul antic, vorbim de Eschil, Sofocle si Euripide e doar pt ca astia sunt singurii trei autori de texte dramatice care au fost salvati de flacari.
   Primul incendiator a facut-o din accident. Ceilalti doi incendiatori au facut-o din motive religioase. pe de alta parteBiserica Ortodoxa, fie ea Greceasca, Romana sau Ruseaseasca, nu s-a aratat niciodata interesata de traducerea, transcrierea sau conservarea textelor consiiderate pagane.

  53. goldnslitz | 2013-03-10

   Film frumos.

  54. alin | 2013-02-27

   frumos film, merita 10……si un adevar trist e ca religia indoctrineaza si indobitoceste ,facand din oameni niste marionete

  55. Dan | 2013-01-20

   foarte foarte bun filmul

  56. stnce stnci | 2013-01-01

   Un film bun,cu calitati artistice,merita vazut fara doar si poate.Oare cum putem sa ucidem in numele lui Dumnezeu (indiferent de religie crestina mozaica musulmana) pervertind cuvintele lui Dumnezeu si ma gindesc in principal la porunca:”Sa nu ucizi!”.Cit adevar intr-o cintare ortodoxa ce se cinta la inmormintari,parastase citez aproximativ:”Ce s-a facut cu noi?Cum ne-am dat stricaciunii?Cum ne-am injugat cu moartea?”

  57. stefan | 2012-12-22

   E un film-basm si cam atat. Multi istorici pun distrugerea celebrei biblioteci pe seama imparatului Iulius Cezar (in 40 i. Hr., in timpul razboiului civil cu Pompei).

  58. george_teo | 2012-12-14

   putina atentie la actori (nume) si veti observa ca 70% din ei sunt evrei (in opinia mea dusmani declarati ai crestinismului). poate cineva sa mi raspunda la intrebarea daca a citit macar cateva pagini din opera Sfantul Chiril al Alexandriei? Va veti schimba total parerea despre acest film comercial. istoria crestinismului am aprofundat o destul de bine si va pot spune cu certitudine ca e plina de exemple pozitive. de ce nu face nimeni filme despre aceste exemple si scot in evidenta doar niste aspecte fanteziste opuse total realitatii din acea vreme. dupa comentarii imi dau seama si de oamenii pe care le au scris, au scris din inima lor, atat de dezorientata de influentele media, practic au tradat ceea ce au in inima lor, cu regret constat ca meschinarii. nu i condamn deloc, dar au alergat si ei saracii in societatea aceasta spre ceea ce ii atrageau, daca albinile extrag ce i mai bun, mustele actioneaza exact pe dos. important este urmatorul fapt: ca mai sunt oameni care traiesc cu toata inflacarea credinta crestina autentica (ortodoxa) si carora nu le este deloc rusine ca sunt crestini, deoarece ei relationeaza cu Hristos personal si prevesc mai putin la defectele celorlalti, isi vad de ale lor si astfel participa “cat se poate de obiectiv la schimbarea lumii in bine, incepand cu sine.

   • petre | 2016-04-27

    acum totul e clar

  59. valic | 2012-10-14

   un film slabut. DUMNEZEU vrea slujit din dragoste. nu mai suntem in vechime. ochi pentru ochi,si dinte pentru dinte….

  60. Amaru | 2012-10-10

   “Religia :persoane care se duc la biserica crezand ca dumnezeu face prezenta” – Valeriu Butulescu

  61. Durex | 2012-09-26

   Fratilor,luati exemplu de la unele mamifere,au fiecare rasa cate un conducator asa primitiv cum e el ,asa si noi ameni tot mamifere doar ca avem un IQ mai maricel decat ele asa ne deosebim.acuma nu vreau sa tin teorii despre religii.eu unu ma ghidez dupa proverbul “ce tie nu-ti place,altuia nu-i face”nu cred in dumnezeu si alte abureli de genu facutu lumi in 7 zile,te bate Dumnezeu daca faci rau.te trimite in iad faci numai bine intri in rai vai de capu meu a fost cineva acolo sa se lamureasca. chestia asta numi place la religie,si alte.alte cilivizatii extraterestre nu exista suntem singuri in univers? Bullshit.Religia este o modalitate de a te tine cu ochii inchisi sa nu vezi mai departe decat zice biblia ca alte minuni decat cele care sunt in biblie nu sau mai facut.oare daca s-ar scrie biblia acuma?ce minuni ar inventa mintile bolnave?ce legi ar face sa ne tina subjugati?deschideti ochi si nu mai fiti incuiati credinciosilor.Iluminati-va .

  62. Andreea F | 2012-08-21

   Oameni buni, care credeti ca ati inteles esenta filmului fara sa fi studiat crestinismul. Nu intelegeti? Acei oameni, daca faptele sunt adevarate, nu au fost adevarati crestini, nu au inteles cuvantul lui Dumnezeu. Nu ma pretind eu desteapta, dar e trist sa vezi cum vine un astfel de film sa dea raspunsuri din zeci de secole in urma. Un singur exemplu, replica aceea cu “a indraznit sa se compare cu Dumnezeu”. Pai, sigur ca trebuie sa te compari cu Dumnezeu, altfel nu mai ajungi crestin adevarat, nu te mai indrepti si nu mai ajungi la dragoste. Nu astia sunt crestinii adevarati. Istoria Bisericii- si ma refer strict la cea ortodoxa- nu e scrisa cu astfel de sange. Nu martirajul ala pe care l-a proclamat Cirilo e adevarat. Acel crestinism e habotnic si nu are nimic de-a face cu Dumnezeu. Biserica nu este o inventie care vrea sa supuna. Daca atat ati vazut din afara, nu ati inteles nimic. Pe mine, ca si crestina, desi am multe de facut pana sa ajung una adevarata, adica mai am pana sa iubesc si sa nu mai judec fara sa iau gatul nimanui, nu ma reprezinta ACEASTA MINCIUNA DESPRE CRESTINISM ZUGRAVITA IN ACEST FILM. Pentru ca nu acesta este Dumnezeu, eu nu asa l-am cunoscut. Iar celor care nu cred in Impartasanie si Spovedanie, sa nu vorbeasca despre lucruri pe care nu le cunosc. Fratilor, sa nu uitam, noi, cei tineri, ca daca suntem in stadiul in care suntem azi este ca avem o cunoastere atat de incompleta despre noi ca popor, istorie, valori, Biserica. SI, va rog, nu mai faceti O CIORBA DIN CRESTINISM, PENTRU CA NU ESTE: catolicii sunt una, protestantii alta. Singura credinta adevarata e aia care nu a facut inchizitii si nici omoruri. Daca crestninismul ortodox a facut vreodata asta, eu nu ma dezic de el, ci de oamenii aceia habotnici care DA, mai exista si in zilele noastre. Dar, haideti sa avem discernamant si sa distingem lucrurile. Dumnezeu a ridicat femeia din sclavie prin Fiul Sau. Cati din voi stiu ce statut avea femeia in general la pagani sau la toate celelalte natii? Cirilo ala din film si toate personajele nu au zis nimic de Maica Domnului. MAi presus decat toate este ca crestinismul adevarat este libertate si nu ar lua viata nimanui. Vreti raspunsuri? DOCUMENTATI-VA! Cautati despre Sfantul Chiril al Alexandriei care a lasat si alfabetul chirilic si despre cine a scris scenariul acestui film, despre regizor, pe ce s-au bazat. Filmul este film, realitate e realitate.

  63. Volodea | 2012-07-04

   Un film exceptional….Chiar nu inteleg de ce nu a luat nici un premiu…

  Lasati un comentariu

  Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

  Goodbye Christopher Robin (2017) - filme online
  Jigsaw - Jigsaw: Moștenirea (2017) - filme online
  Geostorm - Geostorm: Pericol Global (2017) - filme online

  Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net