Vizioneaza filme online

Amarcord (1973) – filme online

Un premiu şi 2 nominalizări Oscar, o nominalizare Globul de Aur.

Pelicula lui Federico Fellini urmăreşte viaţa cotidiană din oraşul italian Rimini, situat la Marea Adriatică, pe coasta dintre râurile Marecchia şi Ausa. Toate acestea se petrec în timpul conducerii lui Mussolini.
Amarcord (cuvânt care, într-un dialect italian, înseamnă ”îmi aduc aminte”) reia cu umor şi tandreţe toate temele dragi regizorului, prezente în întreaga sa creaţie: obsesia mării, ridiculizarea clerului, femeia opulentă, extravaganţele înaltei societăţi, căutarea identităţii. Unitatea de loc şi de timp, puţinătatea personajelor, prezenţa povestitorului (un fel de maestru de ceremonii omniprezent, înzestrat cu simţul pedant al înregistrării datelor istorice, al stabilirii de legături dintre trecut şi prezent) sunt liantele numeroaselor întâmplări picante ce dau filmului aspectul unui mozaic impresionist şi baroc.
În vizor se află o familie simplă, de oameni obişnuiţi, ce se confruntă cu probleme banale. Locuitorii acestui orășel, iau parte atât la scene politice, cât şi la unele cu tentă sexuală. Oraşul este martorul unor scene superbe, iar acţiunea şi personajele sunt învăluite, parcă, într-un vis frumos…

IMDB : 8,0

Tags: , , , , , , , , , , , ,
Server 1
Server 2
Server 3
Server 4
Server 5
Server 6

Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

9 Responses to Amarcord (1973) – filme online

 1. maggy a comentat: 29/07/2016 ora 19:15

  Asta numesc eu CAPODOPERA !

 2. Mircea a comentat: 13/07/2016 ora 13:46

  O capodopera, ca toate filmele lui Federico Fellini. Spiritul fin de observatie a atmosferei generale a unui oras de provincie, ironia blanda folosita pentru a creiona personajele, punctarea echilibrata, in totalitatea scenariului, a celor doua momente importante: sosirea primaverii si trecerea pachebotului, momente care intrerup monotonia vietii de provincie. La toate aceste trebuie adaugat si modul excelent prin care include momentele de fanfaronada ale fascismului care, uneori, capata o tenta tragica. Pe scurt: o capodopera.

 3. pisoiul a comentat: 03/07/2014 ora 22:20

  E magic

 4. Ummagumma a comentat: 20/06/2014 ora 14:28

  O mare fresca a Italiei anilor 1930, cand fascismul domina politic, dar filmul nu transmite nici un mesaj politic, Fellini doar povesteste istoria mai multor personaje, obiceiurile lor. Un film extraordinar, poezie pura.

 5. Claudiu a comentat: 13/02/2014 ora 00:25

  Filmul este un portret moral-afectiv al orasului de provincie. Daca va intrebati cine este personajul principal atunci raspunsul este: orasul. Este un film nostalgic despre copilarie, despre trecere despre atmosfera tipica a unui oras de provincie. Totul tratat cu nostalgie, umor si ironie in stilul inconfundabil a lui Fellini. Filmul abunda de personaje fascinante si scene de magie cinematrografica. A primit un Oscar mai mult decat meritat. Este un fil incantator, mai ales muzica lui Nino Rota este una dintre cele mai frumoase coloane sonore, a fost mult timp fundalul sonor la emisiunea Cinemateca.

 6. ioan chirila a comentat: 03/04/2013 ora 14:00

  un film incalcitincare nu disting care ar fi subiectul filmului personajul pricipal nu exista sau este colectiv.am avut rabdare sa ma uit numai pentru ca rregizorul este federico felini.

 7. delia a comentat: 17/12/2012 ora 22:45

  hello some old film but is ok

 8. Leticia a comentat: 12/07/2012 ora 07:41

  este foarte splmiu filmul:acel batran omora oamenii.deci ei nu erau morti,ii ingropa de vii.nush dak ati observat,dar dak putea vorbii cu mortii putea vorbi si cu acea batranica si cu fratele politistului.dar el vorbea numai cu anna deci asta inseamna ca nu era moarta.el doar ii pacalea ca sunt morti;). [bunicel film am vazut si mai bune:)

 9. Sajeev a comentat: 09/07/2012 ora 16:49

  sunt crestin si l isbeuc pe Isus dar sunt indignat de istoria crestina care a facut si face de rusine numele Fiului lui Dumnezeu ,Isus daca vroia crestinism c u paru o facea singur pt. ca are toata puterea in cer si pe pamant .Nu inteleg cum citeau cei din vechime Biblia , si nu numai ,mai sunt si astazi astfel de asa zisi cestini care si apara credinta cu paru, mi e rusine de ei . Dar sa mai fie declarati si sfinti e dea .dreptul jignitor ,Biserica ar trbuii sa si ceara iertare de la Dumnezeu pt. toate atrocitatiile pe care le a facut in numele lui Isus , care nu are de a face cu aceste mizerii .Doamne iartane!

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *