Amarcord (1973) – filme online

Amarcord (1973) – filme online

Vezi trailer
8.0
NOTA IMDB
8.0
NOTA USERI

Descriere film

9 comentarii

Un premiu şi 2 nominalizări Oscar, o nominalizare Globul de Aur.

Pelicula lui Federico Fellini urmăreşte viaţa cotidiană din oraşul italian Rimini, situat la Marea Adriatică, pe coasta dintre râurile Marecchia şi Ausa. Toate acestea se petrec în timpul conducerii lui Mussolini.
Amarcord (cuvânt care, într-un dialect italian, înseamnă ”îmi aduc aminte”) reia cu umor şi tandreţe toate temele dragi regizorului, prezente în întreaga sa creaţie: obsesia mării, ridiculizarea clerului, femeia opulentă, extravaganţele înaltei societăţi, căutarea identităţii. Unitatea de loc şi de timp, puţinătatea personajelor, prezenţa povestitorului (un fel de maestru de ceremonii omniprezent, înzestrat cu simţul pedant al înregistrării datelor istorice, al stabilirii de legături dintre trecut şi prezent) sunt liantele numeroaselor întâmplări picante ce dau filmului aspectul unui mozaic impresionist şi baroc.
În vizor se află o familie simplă, de oameni obişnuiţi, ce se confruntă cu probleme banale. Locuitorii acestui orășel, iau parte atât la scene politice, cât şi la unele cu tentă sexuală. Oraşul este martorul unor scene superbe, iar acţiunea şi personajele sunt învăluite, parcă, într-un vis frumos…

IMDB : 8,0

Trimite filmul

Server 1
Server 2
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 3
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 4
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 5
Server 6
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad

 • În cazul în care aveţi o conexiune lentă la Internet, pentru o mai bună vizionare, apăsaţi butonul pauză şi lăsaţi 5-10 minute. Dacă filmul se blochează sau se termină brusc click aici: Refresh şi apoi reluaţi filmul de unde a rămas Se încarcă greu ? Aici veţi găsi câteva instrucţiuni. Puteţi deschide linkurile folosind două metode: "deschide player" sau "direct play" În cazul în care filmul se întrerupe, vă rog să daţi refresh la pagina şi apoi să reluaţi filmul din minutul la care s-a întrerupt. În cazul în care totuşi întâmpinaţi probleme , ştergeţi CACHE-ul din browser cu Shift + refresh sau folosind motoda specifică fiecărui browser.
 • S-ar putea sa-ti placa si filmele online:

  9 comentarii
  1. maggy | 2016-07-29

   Asta numesc eu CAPODOPERA !

  2. Mircea | 2016-07-13

   O capodopera, ca toate filmele lui Federico Fellini. Spiritul fin de observatie a atmosferei generale a unui oras de provincie, ironia blanda folosita pentru a creiona personajele, punctarea echilibrata, in totalitatea scenariului, a celor doua momente importante: sosirea primaverii si trecerea pachebotului, momente care intrerup monotonia vietii de provincie. La toate aceste trebuie adaugat si modul excelent prin care include momentele de fanfaronada ale fascismului care, uneori, capata o tenta tragica. Pe scurt: o capodopera.

  3. pisoiul | 2014-07-03

   E magic

  4. Ummagumma | 2014-06-20

   O mare fresca a Italiei anilor 1930, cand fascismul domina politic, dar filmul nu transmite nici un mesaj politic, Fellini doar povesteste istoria mai multor personaje, obiceiurile lor. Un film extraordinar, poezie pura.

  5. Claudiu | 2014-02-13

   Filmul este un portret moral-afectiv al orasului de provincie. Daca va intrebati cine este personajul principal atunci raspunsul este: orasul. Este un film nostalgic despre copilarie, despre trecere despre atmosfera tipica a unui oras de provincie. Totul tratat cu nostalgie, umor si ironie in stilul inconfundabil a lui Fellini. Filmul abunda de personaje fascinante si scene de magie cinematrografica. A primit un Oscar mai mult decat meritat. Este un fil incantator, mai ales muzica lui Nino Rota este una dintre cele mai frumoase coloane sonore, a fost mult timp fundalul sonor la emisiunea Cinemateca.

  6. ioan chirila | 2013-04-03

   un film incalcitincare nu disting care ar fi subiectul filmului personajul pricipal nu exista sau este colectiv.am avut rabdare sa ma uit numai pentru ca rregizorul este federico felini.

  7. delia | 2012-12-17

   hello some old film but is ok

  8. Leticia | 2012-07-12

   este foarte splmiu filmul:acel batran omora oamenii.deci ei nu erau morti,ii ingropa de vii.nush dak ati observat,dar dak putea vorbii cu mortii putea vorbi si cu acea batranica si cu fratele politistului.dar el vorbea numai cu anna deci asta inseamna ca nu era moarta.el doar ii pacalea ca sunt morti;). [bunicel film am vazut si mai bune:)

  9. Sajeev | 2012-07-09

   sunt crestin si l isbeuc pe Isus dar sunt indignat de istoria crestina care a facut si face de rusine numele Fiului lui Dumnezeu ,Isus daca vroia crestinism c u paru o facea singur pt. ca are toata puterea in cer si pe pamant .Nu inteleg cum citeau cei din vechime Biblia , si nu numai ,mai sunt si astazi astfel de asa zisi cestini care si apara credinta cu paru, mi e rusine de ei . Dar sa mai fie declarati si sfinti e dea .dreptul jignitor ,Biserica ar trbuii sa si ceara iertare de la Dumnezeu pt. toate atrocitatiile pe care le a facut in numele lui Isus , care nu are de a face cu aceste mizerii .Doamne iartane!

  Lasati un comentariu

  Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

  A United Kingdom (2016) - filme online
  Operator (2016) - filme online
  Suburbicon (2017) - filme online

  Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net