America America (1963) – filme online

America America (1963) – filme online

Vezi trailer
7.9
NOTA IMDB
6.7
NOTA USERI
7.9
NOTA IMDB
6.7
NOTA USERI
NOTA FILM:

Descriere film

7 comentarii

Un premiu şi 3 nominalizări Oscar, un premiu şi 5 nominalizări Globul de Aur.

La sfârşitul secolului al XIX-lea, undeva în Turcia, tânărul grec Stavors îşi câştigă cu greu existența, vânzând îngheţata în piaţa oraşului. Deşi grecii sunt persecutaţi de turci, ei refuză să părăsească pământul pe care au trăit strămoşii lor. Stavros are însă o altă părere: sătul de umilinţe, el intenţionează să-şi realizeze visul de a emigra în America.

Evocând marea emigraţie a etniilor din estul şi sud-estul Europei, la începutul secolului XX, America, America este o epopee a umanităţii dornică mereu de noi orizonturi.
Cu o construcţie de epopee, însăşi epopeea lui Elia Kazan, a unor întregi populaţii ale sud-estului european, a omului, în general, cu desfăşurări dramatice, cu simţul ambianţei, al atmosferei locale şi al personajelor, America, America semnifică un exod al năpăstuiţilor spre un nou pământ al făgăduinţei, spre un nou paradis – răsturnat, un paradis al iniţiativei, al spiritului întreprinzător, al succesului, al confortului, al unui pragmatism dezumanizant. Pe măsură ce Stavros se apropie de America, el devine un american, adică un om care ar face orice pentru a-şi atinge un scop.

IMDB : 7,9

Trimite filmul

Server 1
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 2
Server 3
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 4
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 5

S-ar putea sa-ti placa si filmele online:

Cipolla Colt (1976) - Pentru un pumn de ceapă - online subtitrat
Padmaavat (2018)
Salaam Bombay! (1988)

Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net, nu uitați sa dați click pe linkul de activare trimis pe emal.