American Psycho (2000) – filme online gratis

American Psycho (2000) – filme online gratis

Vezi trailer
7.6
NOTA IMDB
8.0
NOTA USERI

American Psycho (2000) – filme online gratis

7.6
NOTA IMDB
8.0
NOTA USERI
NOTA FILM:

Descriere film

6 comentarii

American Psycho e o puternică satiră socială, care reflectă viaţa urbană rapace de la sfârşitul anilor ’80 prin ochii unui criminal în serie, silind audienţa să pătrundă în mintea lui tulbure şi să-i înţeleagă motivaţia acţiunilor. Specimen superb, care pare să aibă toate calităţile unui tânăr “stăpân al universului”, Patrick Bateman (Christian Bale) apare ca un personaj perfect, cel puţin la fel de “perfect” ca şi cei din jurul său. Cu cât se străduieşte să semene altora, cu atât se pierde în mulţime. În cele din urmă, el devine exemplarul perfect al unei societăţi amorale…

Filmul este inspirat de romanul omonim al lui Bret Easton Ellis, poate cel mai controversat roman al anilor ’80 în Statele Unite. Acţiunile lui Bateman, personajul principal, au îngrozit cititorii şi au stârnit criticii care au protestat împotriva tonului întunecat şi a violenţei nu doar gratuită (sic), dar şi extrem de vizuală. Dar romanul a avut şi apărătorii săi, unul dintre aceştia fiind Christopher Lehmann-Haupt de la “The New York Times”: “Nu mai trăim în vremurile în care o carte era o problemă de viaţă şi de moarte. Astăzi, cele mai multe romane au rolul de a ne umple orele plictisitoare. Şi, în fond, dincolo de Bateman, ar trebui să ne îngrozească alt adevăr. Trăim ca şi el într-o lume amorală, în care hainele sunt mai valoroase decât pielea pe care sunt puse, obiectele sunt mai preţioase decât oasele trupului, iar sufletul a devenit un organ oarecare ce poate fi hăcuit cu toporişca.”

Această caracteristică a contemporaneităţii a fost vădit căutată şi de scenarista şi regizoarea Mary Harron (aflată la al doilea film, după I shot Andy Warhol), care-şi descrie filmul ca pe “o fabulă mai degrabă, decât o dramă realistă. American Psycho nu e un film cu mesaje adânci, dar sper că va deschide ochii asupra unor lucruri din societatea noastră pe care ne-am obişnuit să nu le mai vedem.”

Distributie film online: Christian Bale, Justin Theroux si Josh Lucas

.

Trimite filmul

Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad

S-ar putea sa-ti placa si filmele online:

The Story of Diana (2017)
Insidious: The Last Key (2018) - Insidious: Ultima cheie
The Stolen (2017)

Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net

Filmehd pe email

Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net


You have Successfully Subscribed!