Vizioneaza filme online

Andrey Rublyov – Patimile după Andrei (1966) – filme online

“Orice experienţă se capătă cu oboseală, cu eforturi, cu o certă suferinţă…Numai după ce a fost fecundată de aceste dificultăţi experiența dă roade. Pentru noi era foarte important să demonstrăm că experienţa este ireversibilă. Interpretarea, în sensul că nimeni nu poate învăţa arta este explicaţia acestei teze.” – Andrei Tarkovski – 1970.

Acest film, care nu conţine imagini explicite ale cerului, este plin de o nemăsurată şi senină lumina. Subiectul lui este zborul. Prima încercare este aceea a lui Eftm de a zbura. Tot filmul sugerează apoi eforturile lui Rubliov de a zbura, prin intermediul artei sale.

Filmul lui Tarkovski este străbătut de obsesia zborului: este imaginea păsării cântătoare ucise care zăcea în praf sub copitele cailor, apoi trupul sfâşiat al lebedei moarte, în care Foma, ucenicul lui Rubliov, cel ucis de o săgeată aruncată prin spate, scormonea cu un beţigaş de lemn, mai sunt acele mari păsări albe, care zburau fantomatic în noaptea sărbătorii păgâne, gâştele albe ce planează silit şi timorat deasupra mulţimii măcelărite de tătari.

În timpul tăcerii, imaginile zborului dispar, condensate în acea zămislire telurică de zbor care este construcţia, prin impostura şi curaj, a uriaşului clopot. Se observă că formă clopotului este cea a două aripi de înger oprite din zbor şi unite. Toate aceste imagini ale zborului străbat filmul, conferindu-i, deasupra biografiei lui Rubliov, adevărata continuitate. Căci toate aceste imagini însumate ale zborului vor face imaginea universală a unei divine păsări albe, cu aripi avântat deschise, înscrisă într-un cerc de ocru şi aur: este troiţa Vechiului Testament, pictată de Rubliov după ridicarea tăcerii, când zborul a fost în sfârşit regăsit. Şi anume, subiectul iconic al filmului lui Tarkovski sunt frescele din final. Procedeul în care ele sunt vizualizate este şi maniera filmului de a-şi dezvălui conturul: înlăturarea tuşă cu tuşă a vopselelor, până la pânza albă şi, mai departe, până la mâna care pictează şi până la sufletul care gândeşte. Iar dincolo – e Dumnezeu.

IMDB : 8,4

Tags: , , , , , ,

Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

9 Responses to Andrey Rublyov – Patimile după Andrei (1966) – filme online

 1. ioan chirila a comentat: 25/09/2015 ora 14:50

  numai oropsiti ai vietii pt face minuni.filmul ne da o perioada mai indepartata aistoriei ruse

 2. MOISE TANIA a comentat: 27/08/2015 ora 15:08

  Fantastic , regizor , actori , dialog …spune un mare preot ca icoana e ” poarta ” prin care intram in dimensiunea a 5 -ea , minunat !

 3. elena a comentat: 31/07/2014 ora 00:18

  un film care trebuie vazut si care te imbie la meditatie. multumesc

 4. Vasilica a comentat: 07/07/2014 ora 01:09

  dincolo de vremi….

 5. ioan chirila a comentat: 09/09/2013 ora 14:09

  un film care trebuie vazut de oarece andrei rubliov putem sa spunem ca a fost contemporan cu pictorii renascentisti italieni sicu pictorul bisericii vorronet n-am crezut ca la 1400 de ani dupa hristos rusii sa nu fie toti crestinati. cat despre tatari ,un popor salbatic cu care au avut de a face si moldovenii nostri.

 6. Vlad a comentat: 06/04/2013 ora 12:39

  Daca se numeste clar in ruseste Andrei Rublev, voi de ce treceti cu Y aiurea?
  Gyorge Enescu? C-tin Brancusy???? Chiar asa rau am ajuns? Va rog sa corectati titlul filmului! Andrei Rublev! Va multumim si o zi buna!

 7. madalina a comentat: 19/02/2013 ora 21:37

  multumesc filmehd,am vazut foarte multe filme care vroiam sa le vad ,adevarate capodopere!
  un film minunat ,pentru adevaratii cinefili!

 8. jarnea a comentat: 13/02/2013 ora 18:13

  filmul este absolut deosebit, linistea aia monahica caracteristica calugarilor, deosebit si ca interpretare, bravo .

 9. Dany a comentat: 12/01/2013 ora 20:34

  Ah, ce minunatie!!

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *