Vizioneaza filme online

Apocalypse – La 2ème guerre mondiale (2009) – Miniserie TV

În iunie 1940, francezii evacuau Parisul, iar cineaști amatori filmau exodul miilor de oameni înșirați pe drumuri alături de familiile lor și de cele mai valoroase bunuri.
Pe când britanicii căutau victimele printre dărâmăturile bombardamentelor, unii se grăbeau să surprindă pe camere ce însemna să-i reziști lui Hitler în timpul campaniei Blitz.
În timp ce armata nazistă înainta cu greu prin noroi și zăpadă prin Rusia sovietică, îndreptându-se spre Moscova, soldații săi foloseau camere de opt milimetri pentru a filma coșmarul războiului trăit de ei.
Toate acestea nu reprezintă materiale informative sau propagandistice despre Al Doilea Război Mondial, care au primit aprobarea autorităților și pe care publicul s-a obișnuit să le urmărească. Este vorba despre filmări tulburătoare realizate de cei care au trăit ororile războiului. Aceste înregistrări fuseseră clasificate drept “nepotrivite” pentru publicul larg. La terminarea războiului, acestea și alte materiale “strict secrete” despre distrugerile războiului au fost ascunse și uitate.
În urma eforturilor câtorva colecționari și arhivari particulari, aceste filme uitate au fost redescoperite, restaurate și aduse în atenția publicului de National Geographic Channel într-un serial captivant din șase părți, Al II-lea Război Mondial, pentru a marca 70 de ani de la declanșarea celei de-a doua conflagrații mondiale.

Miniseria expune imagini declasificate, colorizate și restaurate, care dezvăluie Al Doilea Război Mondial într-o lumină cu totul nouă, structurate astfel :

Partea I-a: Agresiunea
Imaginile de arhivă din 1939, cu invazia Poloniei și instantanee din ghetoul Lodz, alcătuiesc o frescă vie a Celui de-al Doilea Război Mondial.

Partea a II-a: Înfrângere zdrobitoare
Filmul prezintă zilele negre ale lui 1940, când Germania invadează Franța și lansează bombardamente asupra civililor britanici în campania Blitz:

Partea a III-a: Șocul
1941 e anul “globalizării” războiului: Moscova cade pradă unui asediu feroce, iar Pearl Harbor e victima unui atac-surpriză din partea Japoniei.

Partea a IV-a: La răscruce
Pe măsură ce conflictul cuprinde sud-estul Asiei, nordul Africii și Rusia, America intră în război. Germania se pregătește de Soluția Finală.

Partea a V-a: Zile mari
Urmărește cronica zilelor decisive ale celui de-al Doilea Război Mondial: Ziua Z în Normandia și aterizările la Saipan.

Partea a VI-a: Sfârșitul coșmarului
Războiul se apropie de sfârșit: Wehrmachtul se retrage în fața armatelor aliate, iar America lansează bomba atomică asupra Japoniei.

IMDB : 9,2

Tags: , , , , , , ,
Server 01
Partea I-a
Partea a II-a
Partea a III-a
Partea a IV-a
Partea a V-a
Partea a VI-a
Server 02
Partea I-a
Partea a II-a
Partea a III-a
Partea a IV-a
Partea a V-a
Partea a VI-a
Server 03
Partea I-a
Partea a II-a
Partea a III-a
Partea a IV-a
Partea a V-a
Partea a VI-a

Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

8 Responses to Apocalypse – La 2ème guerre mondiale (2009) – Miniserie TV

 1. Mircea a comentat: 23/01/2017 ora 18:02

  Orice film documentar implica si un grad de manipulare, mai mic sau mai mare. Americanii n-au avut razboaie pe teritoriul lor? Hm. Sa recapitulam, cat de cat pe scurt. Secolul al XVIII-lea, cu Anglia, cand Statele Unite aveau statut de colonie si, daca analizam cauza, aceasta a fost provocata tot de Europa: Razboiul de 7 ani, care a dus la necesitatea impunerii unor taxe de catre monarhia britanica, ceea ce a provocat revolta colonistilor nord-americani. Apoi, in secolul al XIX-lea, razboiul cu Mexicul, care s-a finalizat cu incorporarea de noi teritorii: Colorado. Texas, Nevada, California, spre paguba maxicanilor. Dintr-un anumit punct de vedere, conflictul a fost provocat de incapacitatea anglo-saxonilor si a hispanicilor de a convietui, la care trebuie adaugata si nevoia de spatiu, care, in Eutopa, in secolul al XX-lea se va numi vital. Sa nu uitam nici maruntele razboaie cu triburile de indieni care au intrat definitiv in asa-zisul folclor nord-american, razboaie provocate de fapt, de incapacitatea amerindienilor de a accepta civilizatia bazata pe progres tehnic si de a se adapta ei. Dar, revenind la documentarul realizat de National Geographic trebuie remarcat tendinta realizatorilor de a fi cat mai mult posibil obiectivi, iar valoarea informationala va fi apreciata de fiecare in raport de cultura personala si de capacitatea de a intelege logic ceea ce vede. Oricum, trebuie, asa cum am mai scris, apreciati cei care se ocupa de acest site, postand documentare care-ti pun in miscare capacitatea de a gandi.

  • Interesat de istorie a comentat: 23/02/2017 ora 22:44

   Mersi pentru informatie.
   N-am stiut ca teritoriile Colorado, Texas, Nevada, California au apartinut Mexicanilor.
   De ce nu se face un film pe tema asta?

 2. Damian Ancu a comentat: 22/11/2016 ora 06:54

  Destul de bun.

 3. georgescu Viorel a comentat: 21/11/2016 ora 16:27

  Bun film.Eucativ pentru generatia zilelor noastre pro occident, pro USA , pro Germania , pro a tot ce inseamna neocolonialism , jaf, razboi….acuzam armata URSS , dar nu le dam circumstante….cine a fost agresorul?? cine a mers pana la Leningrad ?? armata Germaniei …ca au violet femeile ?? nemtii ii impuscau la ei acasa…americanii i-au bombardat chiar daca in locurile respective nu erau obiective militare , le-au ras orase de pe harta …oribil…lacomia multinationalelor ne poate duce in orice moment la un razboi..se castiga bine..americanii sant in razboi de peste 200 de ani , dar prtat numai in afara granitelor ..purtate pe teritoriul altora, de multe ori inventand pretexte pentru a ataca ..merita vazut filmul…si tras concluzii

  • Mihai a comentat: 26/11/2016 ora 11:09

   Vad ca ai tras niste concluzii de propagandist tipic.Sau de individ cu un TQ suficient de mediocru ca sa-ti afisezi cu mandrie incapacitatea de a intelege lumea asta mult prea complexa pt mintile voastre limitate.

  • Petre a comentat: 09/12/2016 ora 17:10

   Pentru a frange inamicul din toate p.d.v., este necesara si timorarea populatiei. Aceasta are dublu efect:…reducerea productiei…. demoralizarea armatei. Distrugerea oraselor Germaniei insemna mai putini morti pentru tarile aliate/cotropite.
   In fond nemtii au primit ceea ce au “oferit” altor tari si popoare. Vezi Rotterdam…Varsovia….Leningrad…..etc.
   Daca nemtii reconsiderau multe din popoarele ocupate, le-ar fi castigat ca aliati; cazul Ucrainei este capital. Dar ei erau singura rasa superioara si toti ceilalti trebuiau sa devina sclavi.
   In prima zi de lupte pt cucerirea insulei Iwo Jima au murit 5000 de soldati americani!!!!…..Numai intr-o singura zi!!!
   Si atunci cum sa nu razi Japonia???…..unii au luptat inca 25 de ani!!!!

 4. Adolfo a comentat: 20/11/2016 ora 21:03

  Partea a 2 a, Berlinul rezista bombardamentelor britanice . Hitler raspunde dupa 3 luni de bombardamente britanice cu aceeasi moneda .

 5. gogu a comentat: 20/11/2016 ora 20:55

  multa manipulare…

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *