Au hasard Balthazar (1966) – filme online

Au hasard Balthazar (1966) – filme online

Vezi trailer
7.9
NOTA IMDB
0.0
NOTA USERI
7.9
NOTA IMDB
0.0
NOTA USERI
NOTA FILM:

Descriere film

6 comentarii

Un premiu Veneția.

Penultimul film alb-negru al lui Robert Bresson – pandant al filmului Mouchette din 1967 – este un studiu al lipsei de sfinţenie, o poveste pătrunzătoare şi plină de forţa despre răutate şi suferinţă şi o privire sumbră asupra cruzimii şi instinctelor distructive inerente omului. Tratând măgăruşul al cărui nume da titlul filmului drept un simbol al purităţii, virtuţii şi salvării şi structurându-şi filmul, simplu, dar expresiv, în câteva episoade, Bresson îi conferă o intensitate emoţională remarcabilă, amplificată de stilul său vizual foarte viu. Balthazar este un măgăruş adesea exploatat care trece de la un stăpân la altul, observând şi având de-a face pe parcurs cu tot binele şi răul din natura omenească. Existenţa să aspră şi plină de tristeţe, în timpul căreia e adesea tratat rău pe nedrept, este paralela vieţii Mariei, o tânără sfioasă care intră într-o relaţie nefericită cu un bărbat crud şi sadic, Gerard, care până la urmă o părăseşte. Spre sfârşitul vieţii, fostul preferat al copiilor, atracţie a circului şi animal de povară nimereşte totuşi un stăpân de treabă, un morar bătrân care vede în el un sfânt reîncarnat. Filmul lui Bresson a fost definit drept “expresie supremă a purităţii în cinema”. Dar cea mai frumoasă laudă i-a fost adusă de Andrew Sarris, celebrul critic de la Village Voice, care afirmă că filmul “stă pe treapta cea mai de sus ca realizare artistică a unei experienţe emoţionale”.

IMDB : 7,9

Trimite filmul

Server 1
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 2
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 3
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 4
Server 5
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 6
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad

 • În cazul în care aveţi o conexiune lentă la Internet, pentru o mai bună vizionare, apăsaţi butonul pauză şi lăsaţi 5-10 minute. Dacă filmul se blochează sau se termină brusc click aici: Refresh şi apoi reluaţi filmul de unde a rămas Se încarcă greu ? Aici veţi găsi câteva instrucţiuni. Puteţi deschide linkurile folosind două metode: "deschide player" sau "direct play" În cazul în care filmul se întrerupe, vă rog să daţi refresh la pagina şi apoi să reluaţi filmul din minutul la care s-a întrerupt. În cazul în care totuşi întâmpinaţi probleme , ştergeţi CACHE-ul din browser cu Shift + refresh sau folosind motoda specifică fiecărui browser.
 • S-ar putea sa-ti placa si filmele online:

  6 comentarii
  1. marcel popa | 2017-08-27

   este un film care a primit un premiu si a incantat criticii in aceea vreme.pe mine personal pe alocuri cateodata m-a plictisit si cu greu l-am vazut pana l-a capat.pana l-a urma este un film hai sa zic mai mult ciudat , dar acel magar zici ca mai mult strica filmul.nu poate juca un magar mai mult decat un actor .parerea mea este ca e un film ciudat cand tot vezi magarul.

  2. papageno | 2017-08-20

   “Au hazard Balthazar” este un film despre un magar, tot asa cum “Moby Dick” este despre o balena, dupa cum spunea un critic de film…Este un film pentru minte si suflet.
   Filmul sugereaza ca suntem cu totii Balthazar. In ciuda gandurilor si faptelor noastre bune lumea se va purta cu noi dupa bunul plac si vom suporta consecintele pacatelor altora (“infernul sunt ceilalti”, J.P.Sartre), nu putem sa ne controlam destinul; si totusi, exista o solutie, aceea de “a iesi din noi” si a de a ne indrepta catre ceilalti, sa incercam sa simtim ca ei, sa ne consolam impartasind impreuna greutatile vietii, in loc sa suferim in singuratate. Am fost impresionata sa descopar similitudinile dintre viata lui Balthazar si viata lui Iisus, calatoria lui de la nastere, trecand prin tot calvarul vietii, pana la moartea aducatoare de o dulce pace, pe muzica lui Schubert , care compatimeste si consoleaza tristul drum al vietii lui Balthazar…
   Pe mine “m-a atins” si de aceea il recomand cu drag.

  3. papageno | 2017-08-16

   Va rog frumos sa repostati acest film despre care am auzit ca este “extraordinar”, “deosebit”…, un film de Robert Bresson, deci un “must see” pentru unii 🙂 Multumesc!

  4. dragos | 2015-01-18

   o magarie de film……si da … stiu ca sunt insensibil si redus……si magar…..

  5. pepy | 2013-04-20

   Un film frumos recomandat iubitorilor de animale. Cred ca nu mai e necesar dar spun totusi ca cea mai ignobila fiinta este omul care mai este cateodata mai rau decat o bestie fara suflet care chinuie bietele animale din pur sadism animalic. Din nefericire acest film arata cruda realitate din care putem invata sa fim mai blanzi si milos cu bietele animale fara aparare care sunt si ele fiinte create de Dumnezeu pe care trebuie sa le iubim si sa le protejam …..

   • aur | 2017-08-19

    Uitati-va si voi ce inseamna sa faci un comentariu asa, sa se inteleaga ca nu ai trecut pe langa ci ai fost prezent, desi o faci fara sa-ti mai recunosti limitele si faci abstractie de bunul simt. Aceasta abordare nu e straina majoritatii comentatorilor, dar e, cu rezerva de rigoare, surprinzatoare in cazul numitei “pepy” pe care am gasit-o in general inspirata in comentarii. dar in cazul de fata dovedeste ca n-a vazut in acest film decat un episod de Discovery. Trec peste faptul ca se fixeaza ca un criteriu important de valoare vechimea filmului (aa, e din 2013, e vechi!),, dar condescendenta inclusa in aprecierea filmului e deranjanta daca tinem cont ca la niste ani dupa un razboi care a adus multe nenorociri, pe care copiii de azi le considera amuzament istoric, lumea avea nevoie de calm si de intelegere. Azi vrem violenta si falsuri exprimate prin efecte cinematografice spectaculoase.. Ce-a vazut “pepy”? Ca un magar e maltratat in Franta. Pai sa faca o reclamatie!

  Lasati un comentariu

  Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

  The Unbearable Lightness of Being (1988) - Insuportabila usurinta de a fi
  The Florida Project (2017)
  Sleepwalker (2017)

  Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net