Vizioneaza filme online

Barry Lyndon (1975) – filme online

4 premii şi 3 nominalizări Oscar, 2 nominalizări Globul de Aur, 2 premii şi 3 nominalizări BAFTA.

În secolul XVIII, într-un mic oraş din Irlanda, Redmond Barry (Ryan O’Neal) este un tânăr fermier şi este îndrăgostit de verişoara lui, Nora Brady (Gay Hamilton). Nora se logodeşte cu un căpitan englez, iar Barry îl provoacă pe acesta la un duel cu pistoale. După ce câştigă duelul, Barry pleacă spre Dublin.
Fiind jefuit pe drum, Barry trebuie să se înroleze în armată şi să lupte în Războiul de şapte ani. După un timp, dezertează şi intră în armata prusacă pentru care devine spion. De aici Barry se foloseşte de minciuni, dueluri şi seducţie pentru a urca pe scara socială şi a ajunge un nobil.
El se angajează într-o căsătorie cu Lady Lyndon (Marisa Berenson), o contesă bogată , şi preia numele de Barry Lyndon. După o perioadă în care Barry dispune de putere şi bogăţii pe care nu şi le putea închipui, viaţa lui se schimbă radical când începe să profite de banii şi faima pe care le-a dobândit.

IMDB : 8,1

Tags: , , , , , , , , ,
Server 1
Partea I-a
Partea a II-a
Server 2
Partea I-a
Partea a II-a
Server 3
Partea I-a
Partea a II-a
Server 4
Partea I-a
Partea a II-a
Server 5
Partea I-a
Partea a II-a
Server 6
Partea I-a
Partea a II-a

Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

4 Responses to Barry Lyndon (1975) – filme online

 1. stela a comentat: 06/06/2016 ora 21:50

  Superb film ,dar uite unde duce lacomia

 2. violeta a comentat: 05/06/2016 ora 22:00

  Un film foarte dragut care necesita doar rabdare din partea celor care vor sa-l vizioneze!Ritmul actiunii este lent specific manierei de lucru a regizorului Stanley Kubrik.
  In primul rand coloana sonora este superba:”Sarabande”-Handel,”Trio op 100 “-Schubert,”Woman of Ireleand”-Sean O’Riada,Mozart, muzica traditionala irlandeza etc.
  Povestea este draguta clasica,are si un narator care nu deranjeaza pentru faptul ca intervine cu lamuriri,iar tema filmului este natura umana(egoista,lacoma,imorala ,razbunatoare etc.),Oamenii in general sunt victime sau agrsori schimbandu-si rolurile intre ei in functie de conjunctura.
  Si nu in ultimul rand este o placere sa il vedem pe Ryan O’Neal (aproximativ in aceeasi perioada in care a cucerit “lumea” cu rolul din “Love story”.
  Il recomand iubitorilor de astfel de teme clasico-romantice ,muzica etc.
  Multumesc fhd!

 3. iulian a comentat: 05/06/2016 ora 19:10

  in sensul bun al cuvantului un adevarat film artistic.

 4. Wolfi a comentat: 05/06/2016 ora 13:06

  Cine poate sa patrunda pina la capat acest film superb, va fi multumit. Regizorul Kubrick reda o imagine reala a secolului respectiv, nu degeaba a primit atitea premii. Classic!!!!

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *