Before Night Falls – Viața și epoca lui Reinaldo Arenas (2000) – filme online

Before Night Falls – Viața și epoca lui Reinaldo Arenas (2000) – filme online

Vezi trailer
7.3
NOTA IMDB
10.0
NOTA USERI

Before Night Falls – Viața și epoca lui Reinaldo Arenas (2000) – filme online

7.3
NOTA IMDB
10.0
NOTA USERI
NOTA FILM:

Descriere film

5 comentarii

Trimite filmul

O nominalizare Oscar, o nominalizare Globul de Aur, 3 premii şi o nominalizare Veneția.

Filmul e inspirat de povestea vieţii lui Reinaldo Arenas, scriitor şi poet cubanez exilat, care s-a născut în 1943 într-un sat din Cuba rurală şi a murit în 1990 în New York.
Viaţa şi epoca lui Reinaldo Arenas pune în contrast copilăria scriitorului, perioada în care a suferit foamea cruntă, dar în care s-a bucurat de libertate deplină, şi viaţa de adult, zbuciumată şi tensionată din cauza scrierilor sale şi, mai ales, a orientărilor sale sexuale.
La 14 ani, Reinaldo Arenas (interpretat excelent de Javier Bardem) e “recrutat” şi şcolit de revoluţia cubaneză. La 20, publică primul roman, Celestino Antes del Alba, pentru care câştigă premiul naţional. E primul şi singurul său roman care va fi publicat în Cuba lui Fidel Castro. Celelalte opt romane, nuvelele şi poeziile vor fi interzise în propria-i ţară şi vor vedea lumina tiparului peste hotare. Cel de-al doilea roman al său, El Mundo Alucinante, e cenzurat dar în Franţa va fi considerat cel mai bun roman străin al anului 1969. Arenas a fost unul dintre puţinii scritorii cubanezi care şi-au publicat cărţi în afara ţării fără acordul guvernului revoluţionar. Devine imediat persona non grata şi, în 1973, va fi arestat şi încarcerat la El Morro. Va petrece doi ani în compania deţinuţilor de drept comun, dar Arenas supravieţuieşte compunând scrisorile pentru familiile colegilor săi de celulă.
În mai 1980, Castro permite tuturor homosexualilor, alienaţilor mintali şi celor cu cazier să părăsească ţara. Printre cei 250.000 cubanezi auto-exilati se numără şi Reinaldo Arenas. Dar el nu avea să găsească pământul făgăduinţei în Statele Unite. Poate că libertatea pe care şi-o dorea atât de mult nu există nicăieri.
În 1990, Arenas moare sărac şi singur, în New York. Trei ani mai târziu, Before Night Falls va fi considerată una dintre cele mai bune zece cărţi ale anului 1993. Manuscrisele sale se află în arhivele Universităţii Princeton.

IMDB : 7,3

Anul lansarii: 2000
Distributie:

Server 1
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 2
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 3
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 4
Server 5
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 6
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad

S-ar putea sa-ti placa si filmele online:

5 comentarii
 1. MG | 2017-02-23

  Libertatea ? e un concept, e abstractă, e ireductibilă. Nimic anume din viața reală n-o exemplifică. Are o mulțime de componente obligatorii,
  care în viața reală nu se regăsesc laolaltă. De fapt, înțeleg că în Cuba nu era încă comunism, era revoluție, perioada de instaurare a comunismului. O perioadă este o durată de timp , nu este un moment. Revoluțiile, toate, sânt fenomene sociale cu desfășurare în timp. Până când sistemele sociale se așază, e haos, persecuție, dezmăț, crimă, abuz, profit…Când societatea fărâmată se recompune într-o structură, se pot compara sistemele sociale. ”În comunism trebuie să aplauzi, în capitalism poți să urli.”

 2. violeta | 2017-01-21

  Un film foarte bun!
  Excelenta interpretarea lui Javier Bardem!!!
  Un rol dragut ,face si Johny Depp ,in rolul lui Bon-Bon!
  Un film biografic (viata scriitorului cubanez Reynaldo Arenas)!
  Un film al carui mesaj este importanta libertatii!
  Lipsa libertatii si inumanitatea cu care sunt tratati unii semeni ai nostri.
  Este dureros de inuman ,ca cineva sa fie marginalizat,persecutat,hartuit,inchis etc. doar pentru orientarea sexuala,si pentru ca scrierile lui sunt “dusmanoase” regimului. Sigur ,pentru cei care au trait in totalitarism,comunism,lucrurile sunt usor de inteles.
  Filmul contine si cateva inregistrari reale cu Fidel Castro si discursurile lui.
  PS. Nu recomand filmul,celor care au o problema cu minoritatile ,cu orientarile sexuale,cu libertatea acestor oameni,semeni ai nostri.
  In rest ,cred ca este un film care ,merita vizionat.

 3. violeta | 2017-01-19

  Daca se poate reposta,va rog frumos!

 4. mike | 2014-09-03

  Pacat de actor, dar nu pot admite ca un film cu si despre “dosnici” e bun….

 5. maria | 2014-09-01

  Oricare film cu Xavier Bardem este un regal.Acesta nu face exceptie…Urmariti/l s[re a va convinge…

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Cha-i-na-ta-un (2015)
The Place (2017) - Localul
Killing Eve (2018) - Obsesia Evei - Serial TV

Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net, nu uitați sa dați click pe linkul de activare trimis pe emal.

There was an error, please try again
Multumim!