Billy Elliot (2000) – filme online

Billy Elliot (2000) – filme online

Vezi trailer
7.7
NOTA IMDB
8.4
NOTA USERI
7.7
NOTA IMDB
8.4
NOTA USERI
NOTA FILM:

Descriere film

17 comentarii

3 nominalizări Oscar, 2 nominalizări Globul de Aur, 3 nominalizări Academia Europeană de Film.

Viaţa lui Billy Elliot (Jamie Bell), un copil de 11 ani – fiu de miner – s-a schimbat pentru totdeauna în ziua în care a descoperit din întâmplare o clasă de balet în timpul unor lecţii săptămânale de box pe care le urma. Curând el se regăseşte în dans manifestând genul de talent rar întâlnit.
Cu o limbă ascuţită şi cu nesfârşita ţigară în mână, entuziasmul doamnei Wilkinson pentru predare renaşte când realizează uriaşul potenţial al lui Billy. Dar Billy trebuia sa ţină secretă participarea la lecţiile de dans atât faţă de tatăl său (Gary Lewis) rămas văduv cât şi faţă de autoritarul său frate (Jamie Draven). Cei doi, aflaţi în grevă pentru slujba lor din mină, se zbat doar pentru a asigura mâncarea pe masă. Frustările lor explodează în final când descoperă că Billy iroseşte banii pentru lecţiile de box în cu totul alte scopuri. Preocupat de balet şi îngrijorat de alterarea sănătăţii mentale a bunicii sale (Jean Heywood), Billy găseşte consolare la prietenul şi colegul său de şcoală Michael (Stuard Wells), iar prietenia lor se adânceşte. Între timp, doamna Wilkinson îl încurajează pe Billy să încerce la Şcoala de Balet Royal din Londra unde poate să-şi îmbunătăţească dasul şi totodată să evadeze din mediul apăsător în care se află.
Billy este îndurerat de lupta interioară care-l trage atât către responsabilitatea pentru familia sa, dar şi spre minunatul dar cu care a fost binecuvântat. Dorinţa de a dansa este pasiunea şi destinul său.

Trimite filmul

Player 1
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Player 2
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad

  S-ar putea sa-ti placa si filmele online:

  The Accused ( 1988 ) - Acuzata
  Bent ( 2018 )
  Mirror Mirror (2012) - filme online

  Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net

  Filmehd pe email

  Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net


  You have Successfully Subscribed!