Binecuvântata fii, închisoare (2002) – film online

Binecuvântata fii, închisoare (2002) – film online

Vezi trailer
7.6
NOTA IMDB
10.0
NOTA USERI

Binecuvântata fii, închisoare (2002) – film online

GEN FILM: DRAMĂ
7.6
NOTA IMDB
10.0
NOTA USERI
NOTA FILM:

Descriere film

10 comentarii

Filmul, bazat pe fapte reale, ne poarta in Romania sfarsitului anilor 1940 si inceputul anilor 1950, o Romanie stalinista unde regimul la putere incepe prigoana impotriva propriului neam si propriei credinte. Nicoleta, o tanara intelectuala romanca este arestata. Crima sa este dubla: ea face parte dintr-un partid politic de opozitie si este nepoata pe linie materna a lui Iuliu Maniu. In prima perioada a detentiei la Malmaison, eroina este interogata si torturata pana la extenuare, pana aproape de acea granita nevazuta intre viata si moarte. Regasindu-se singura in fata acestei insuportabile si interminabile suferinte, cand nimeni si nimic nu mai lasa sa se intrevada vreo speranta, Nicoleta descopera in adancurile misterioase ale firii puterea credintei. Intalnirea cu Dumnezeu ii da eroinei libertatea interioara si curajul sa se opuna si sa reziste monstruozitatii anchetatorilor. Ea reuseste sa-si apare nu numai convingerile politice ci si pe cele religioase. Cand suferi pana la limita suportabilului “poti sa mori sau poti sa-l gasesti pe Dumnezeu”. Dar, din momentul cand Dumnezeu apare in viata celei care sufera, forta ei este fara margini… Dupa trei luni, Nicoleta este transferata la inchisoarea din Mislea, unde devine un exemplu de rezilienta si devotare pentru detinute. De acolo, ea este transferata la canalul Dunare-Marea Neagra… Dupa patru ani de detentie, este eliberata fara a fi niciodata judecata. Aceasta perioada grea de incercare nu a facut decat sa o transforme in figura de frunte a rezistentei si jertfei crestine romanesti si, prin extrapolare, a jertfei crestine universale.

.

Trimite filmul

Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad

S-ar putea sa-ti placa si filmele online:

10 comentarii
 1. danvrg | 2014-01-29

  popor retard ! care sa auto-distrus singur !!! politica, comunista persista
  si acum, dar sub alta forma, se numeste : infometare !!!

 2. ioan chirila | 2013-09-12

  cand au venet comunistii la putere au umplut inchisorile cuoameni de care ii considerau dusmani ai poprului. cand s-a intors roata atrebuit sa treaca 23 de ani ca sagaseasca un singur tortionar lalimita vietii regimul actual se razbuna mai mult pe cain decat pe criminali care-si omoara copi si parintii

 3. maria IRL | 2013-03-29

  Foarte bun filmul ! Il recomand cu mare drag . Emotionant ….mai multe nu pot sa spun , filmul va spune tot.

 4. gigi | 2013-02-22

  tot dati vina pe iliescu ba pe basescu ,judecata este a lui Hristos ,cred ca putini ar fi fost corecti dintre cei care judeca daca ar fi fost in locul lor ,voi astia care judecati cred ca faceati mai rau pentru ca cel care judeca nu este mai bun ca cel pe care l judeca.Dumnezeu a ingaduit acesti presedintii din cauza necredintei noastre.nu Dumnezeu sa lepadat de noi ci noi de El prin faptele noastre dobitocesti .facem 1800000 de avorturi (crime)pe an si ne batem in piept ca suntem ortodocsi ne am lepadat in masa de Hristos prin faptele noastre de curvie si adulter si spunem ca suntem ortodocsi,traim cu tot felul de obiceiuri pagane si spunem ca suntem ortodocsi ,pentru asta am ajuns in halul in care suntem .Dumnezeu ne a dat conducatori dupa sufletele noastre ,parca am merita ceva mai bun.voi astia care judecati mai bine va ti pocai de faptele voastre va ti turna cenusa in cap ca ninivitenii din vechiul testament si astfel Dumnezeu ar face mila cu noi.Bunul Dumnezeu sa si faca mila de noi la infricosata judecata .ma iertati!

 5. TAKATOKI | 2012-12-28

  TINERII DIN ZIUA DE ASTAZI AR TREBUI SA VADA ACEST FILM PENTRU A-SI CUNOASTE TRECUTUL, VALOAREA LUI SI ESENTA LOR CA ROMANI SI CA OAMENI!

  Extraordinar film! Cu toate ca interpretarea lasa de dorit (era de asteptat – rolul principal si inclusiv cele secundare … partituri ft dificile, cu o incarcatura emotionala extrem de puternica… nu avem la ora actuala actori capabili sa le “duca” in nota care trebuie) filmul TREBUIE vazut!

  Sa ne amintim de cei care L-au (re)gasit pe Hristos in Iadul comunist! Nicoleta este doar UNUL dintre nume. VALERIU GAFENCU, IOAN IANOLIDE, ILIE LACATUSU, VIRGIL MAXIM, MARIN NAIDIM, RADU GYR, si multi multi altii si altele. Dumnezeu sa ii ocroteasca acolo in Ceruri si sa le permita sa vegheze asupra noastra! Jertfa lor a fost darul lor pentru noi! Sa il pastram viu, amintindu-ne!!!

 6. maryuss | 2012-11-24

  Iliescu a distrus tara, ia invatat pe hoti sa fie hoti, degeaba avem tot ce ne trebuie dak ne vinde la straini

 7. BISIOK MIKLOSZ | 2012-08-10

  – INDIFERENT DE REGIMURI,NU ESTE UNUL SA NU CONDAMNE PE CEL CARE PLEACA…TOTI O APA SI-UN PAMINT…O DUC BINE DOAR CEI SMECHERI….DIN PACATE…NU SCHIMBA NIMIC REGIMURILE…ESTE NEVOIE DE CEVA NOU…C E? NU STIU! 0MUL ESTE SI EL UN ANIMAL INTOTDEAUNA VA FI LEGEA JUNGLEI….

 8. Popescu Iustin | 2012-08-05

  De apreciat filmul în ansamblu, cred totuși că citirea jurnalului după care filmul este conturat ar fi mult mai relevantă; interpretarea unor actori din rolurile secundare pare forțată uneori; uneori și actrița din rolul principal (Maria Ploae) pare a juca doar în mod comod rolul trasat pe urcușul duhovnicesc al autoarei jurnalului (Nicole Valéry-Grossu), și nu o condamn – e greu să dai viață unor sentimente adânci, bazate pe anumite trăiri neexperimentate în realitate de ea.

 9. Anonim | 2012-07-28

  ba voi sunteti batuti in cap oameni buni… ce il bagati pe basescu “hotu romaniei” sunteti inapoiati rau … basescu ii doar o marioneta o mascota care sa isi ia p*** in cap de la prostii ca voi care nu stiu ca defapt ala ii condus de altii si aia fura si conduc tara asta de rahat … pentru ca noi nu vedem numa fatada da ce ii in spate nu vedem … deschidetiva ochii oameni buni si aveti grija ce votati din nou … si apropo basescu e mai bine de 1000000 de ori presedinte fata de comunisti ce urmeaza sa va castige voturile DOBITOCILOR votati cu capu nu cu ce va mint ei ….

 10. Liviu | 2012-07-05

  Pantiushka Slav nenorocit care esti ,pana sa ajungi tu sa poti comenta despre un neam pe care voi rusii nu ati reusit sa-l ingenunchiati oricat ati incercat si nici nu o sa reusiti ar trebui sa te cultivi un pic si sa iei cartea de istorie in mana sa vezi cine a fost si e inca puternic.

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Wonder Wheel (2017)
Cipolla Colt (1976) - Pentru un pumn de ceapă - online subtitrat
Padmaavat (2018)

Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net, nu uitați sa dați click pe linkul de activare trimis pe emal.