Vizioneaza filme online
Alege o categorie de filme online gratis: FILME VECHI, FAMILIE, FANTEZIE

Blade Runner (1982) – filme online gratis

Nominalizare Oscar – decoruri – Lawrence G. Paull, David L. Snyder, Linda DeScenna
Nominalizare Oscar – efecte vizuale – Douglas Trumbull, Richard Yuricich, David Dryer
Nominalizare Golden Globe – coloana sonora – Vangelis

Intr-un viitor cyberpunk al lumii, bazat pe tehnologie avansata si inteligenta artificiala, omul a descoperit tehnologia crearii de clone umane, folosite pentru coloniile din spatiu, dar cu durata de viata limitata. In Los Angeles-ul anului 2019 Deckard este un Blade Runner, un politist specializat in descoperirea replicantilor. Desi voia sa se retraga, Deckard este obligat sa revina cand cinci clone evadeaza dintr-o colonie extraterestra si ajung pe Pamant.

Cineva spunea ca Philip K. Dick e un filozof care a ales literatura pentru a-si exprima ideile iar Blade Runner este cea mai buna ecranizare dupa vreuna din cartile sale. Filmul trebuie patruns in profunzime, pana in substraturile sale filozofice despre moarte, umanitate si eternitate/efemeritate. De fapt foarte important la acest film este contributia spectatorului, experienta sa legata de tema filmului, pentru ca nu este doar un thriller-SF cu urmariri si efecte speciale, ci un film cerebral. Pe de alta parte este un film de referinta pentru genul SF ( A.I.,Brazil, 12 Monkeys, Dark City, filmele cu Batman, sunt doar cateva exemple de filme care au fost influentate de BR), incadrandu-se printre capodoperele genului: Metropolis, 2001, Alien sau Star Wars. Nu cred ca scenariul sau jocul actoricesc al lui H.Ford este slab, ba dimpotriva, el se incadreaza destul de bine in universul “cyberpunk” imaginat de P.K.Dick si transpus superb pe ecran de Ridley Scott. Blade Runner imbina perfect genul SF-filozofic cu cel de thriller-noir si ramane un film unic nu numai prin atmosfera melancolica indusa prin imagine si muzica, cat si, din punctul meu de vedere , prin profunzimea povestii si a personajelor. Oare viseaza androizii oi electrice? (by recull)

Ce parere aveti despre film ?
 • NU (0)
 • Plictisitor (0)
 • Mediu (0)
 • Bun (0)
 • WOW (1)
 • Capodopera (1)
Tags: , , ,


Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

10 Responses to Blade Runner (1982) – filme online gratis

 1. Alex a comentat: 07/06/2013 ora 21:33

  Superb film. Unul dintre cele mai bune filme SF pe care le-am vazut vreodata. Si care te face sa-ti pui niste intrebari inca incomode, din pacate, pentru multa lume. Iar cartea pe baza caruia a fost facut: “Do androids dream of electric sheep” de Philip K. Dick este una dintre cele mai bune pe care am avut norocul sa dau.
  Un alt film la fel de bun e Ghost in the Shell (1995). Si continuarea lui Ghost in the Shell: Innocence (2004).
  Absolut uimitoare. Unirea dintre om si robot este viitorul.

 2. fulg de nea a comentat: 07/02/2013 ora 18:37

  oaa ce film vechi,dar frumos realizat.mi-a placut enorm.

 3. AllexBk a comentat: 24/01/2013 ora 13:46

  “All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.” Ultima scena este geniala…

 4. YGOR KNIGHT a comentat: 04/01/2013 ora 22:34

  Filmul este intradevar o capodopera asa cum comenta cineva mai sus cu un Harisson Ford intr-un rol mare si un Ruthger Hauer intr-un rol demential cu un final de film ce putine filme il pot exprima .Un film de OSCAR ….Merita vazut cu prisosinta .Celmai bun lucru este sa il ai pe un CD si sa il revezi din cind in cind ca o lectie de viata pentru ca indiferent de ceea ce esti fiinta sau masina ai dreptul la LIBERTATE !

 5. DxN a comentat: 19/08/2012 ora 22:57

  Ce comentarii inaintea mea :0 🙁 Oameni buni, voi ati vazut in ce an a fost facut filmul ? 1982, adica inainte de Terminator, ca sa va dau un film de referinta pentru voi. Pentru vremea aia, e o capodopera. Acum, in 2012, unii din voi il pot considera insa putin desuet.

 6. virgil a comentat: 03/07/2012 ora 00:55

  l-am vizionat insa ma asteptam la un altfel de film ! ridley scott imi place !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *