Blood Diamond – Diamantul sângeriu (2006) – filme online

Blood Diamond – Diamantul sângeriu (2006) – filme online

Vezi trailer
8.0
NOTA IMDB
7.3
NOTA USERI

Blood Diamond – Diamantul sângeriu (2006) – filme online

GEN FILM: ACŢIUNE, DRAMĂ, THRILLER
8.0
NOTA IMDB
7.3
NOTA USERI
NOTA FILM:

Descriere film

12 comentarii

5 nominalizări Oscar, o nominalizare Globul de Aur.

În contextul războiului civil care a aruncat Sierra Leone în haos în anii ’90, Blood Diamond/Diamantul sângeriu este povestea lui Danny Archer (Leonardo DiCaprio), un fost mercenar din Zimbabwe, şi a lui Solomon Vandy (Djimon Hounsou), un pescar din tribul Mende. Amândoi sunt africani, dar trecutul lor este cât se poate diferit. Destinul îi aruncă pe acelaşi drum în momentul în care pornesc amândoi pentru a recupera un rar diamant roz, genul de piatră preţioasă în stare să-ţi transforme viaţa… sau să-i pună capăt.
Solomon, care a fost luat din familia sa şi obligat să lucreze în minele de diamante, găseşte o extraordinară piatră preţioasă, pe care o ascunde asumându-şi un risc imens. El ştie că, dacă va fi prins, va fi ucis pe loc. Dar el mai ştie că diamantul îi va oferi mijloacele pentru a-şi salva soţia şi fetiţele de la o viaţă de refugiat, iar pe fiul său, Dia, de la o soartă şi mai rea, aceea de copil soldat.
Archer, care până atunci şi-a câştigat traiul traficând diamante pentru arme, află de piatra ascunsă a lui Solomon în timp ce este închis pentru contrabandă. El ştie că un astfel de diamant e o şansă care apare o dată în viaţă, suficient de valoros pentru a-i asigura plecarea din Africa şi din cercul de violenţă şi corupţie în care a intrat de bunăvoie.
Aici intră în scena Maddy Bowen (Jennifer Connelly), o jurnalistă americană idealistă, venită în Sierra Leone pentru a afla adevărul din spatele conflictelor armate şi pentru a dezvălui corupţia marilor producători de diamante, mai preocupaţi de profit decât de principii. Maddy are nevoie de Archer ca sursă pentru materialele ei, dar îşi dă seama curând că el are mai mare nevoie de ea.
Cu ajutorul ei, Archer şi Solomon se lansează într-un periculos periplu prin teritoriile controlate de rebeli. Archer are nevoie de Solomon pentru a găsi şi recupera valorosului diamant roz, iar Solomon este în căutarea a ceva mult mai valoros… fiul său.

Regizat de Edward Zwick, drama de acţiune “Diamantul sângeriu” beneficiază de interpretările următoarelor vedete: nomalizatul la Oscar Leonardo DiCaprio (“The Aviator”), câştigătoarea premiului Oscar Jennifer Connelly (“A Beautiful Mind”) şi nominalizatul la premiul Oscar Djimon Hounsou (“In America”). Scenariul a fost scris de Charles Leavitt, după o idee de Leavitt şi C. Gaby Mitchell.
Warner Bros. Pictures prezintă, în asociere cu Virtual Studios, “Diamantul sângeriu”, o producţie Spring Creek/Bedford, în asociere cu Entertainment Group, distrubuit de Warner Bros. Pictures. “Blood Diamond” este produs de Paula Weinstein, Edward Zwick, Marshall Herskovitz, Graham King şi Gillian Gorfil. Producătorii executivi sunt Len Amato, Kevin De La Noy şi Benjamin Waisbren.
În film mai apar Michael Sheen, Arnold Vosloo, David Harewood, Basil Wallace şi, la prima apariţie pe marele ecran, Kagiso Kuypers în rolul lui Dia.

Trimite filmul

The user’s submission content has been removed due a copyright complaint at the
request of the content owner.
Codul embed sau linkul postat de utilizator a fost eliminat la cererea
proprietarului de continut.

  • În cazul în care aveţi o conexiune lentă la Internet, pentru o mai bună vizionare, apăsaţi butonul pauză şi lăsaţi 5-10 minute. Dacă filmul se blochează sau se termină brusc click aici: Refresh şi apoi reluaţi filmul de unde a rămas Se încarcă greu ? Aici veţi găsi câteva instrucţiuni. Puteţi deschide linkurile folosind două metode: "deschide player" sau "direct play" În cazul în care filmul se întrerupe, vă rog să daţi refresh la pagina şi apoi să reluaţi filmul din minutul la care s-a întrerupt. În cazul în care totuşi întâmpinaţi probleme , ştergeţi CACHE-ul din browser cu Shift + refresh sau folosind motoda specifică fiecărui browser.
  • S-ar putea sa-ti placa si filmele online:

    The Outsider ( 2018 )
    The Layover ( 2017 )
    A martfüi rém (2016) - Strangulat

    Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net