Boyz N the Hood – Baieții din cartier (1991) – filme online

Boyz N the Hood – Baieții din cartier (1991) – filme online

Vezi trailer
7.8
NOTA IMDB
8.2
NOTA USERI

Boyz N the Hood – Baieții din cartier (1991) – filme online

GEN FILM: CRIMĂ, DRAMĂ
7.8
NOTA IMDB
8.2
NOTA USERI
NOTA FILM:

Descriere film

13 comentarii

2 nominalizări Oscar

“Boyz n the Hood” e extraordinar pentru că e onest şi pentru că umanizează cu succes toate părţile implicate, inclusiv ucigaşii şi traficanţii de droguri.

Debutul în regie al lui John Singleton urmăreşte existențele învolburate ale trei tineri afro-americani care trăiesc în sudulul Los Angeles-ului. Atunci când tânărul Tre (Cuba Gooding Jr), un băiat foarte inteligent, dar sărac, începe să o ia pe căi greşite, mama sa (Angela Basset), care munceşte din greu şi abia reuşeşte s-o scoată la capăt, îl trimite să locuiască cu tatăl său (Lawrence Fishburne), un om cu cultul disciplinei, încăpăţânat şi inflexibil. Acolo Tre se împrieteneşte cu Ricky, o vedetă de fotbal de familie bună şi cu Doughboy (Ice Cube, într-o interpretare uluitoare), care aspiră să facă parte dintr-o bandă. De-a lungul anilor, fiecare îşi alege propriul drum: Tre pare destinat colegiului, Ricky gloriei sportive iar Doughboy devine un traficant de droguri şi gangster renumit, care intră şi iese din casa de corecţie. Totul e bine, până când o bandă rivală îi hărţuieşte pe Tre şi Ricky, cu rezultate tragice. Doughboy se pregăteşte imediat pentru răzbunare, forţându-l pe Tre să aleagă dacă să-şi pună în pericol viitorul său, poate, chiar viaţa, de dragul răzbunării şi a respectului de sine. Un film tulburător, cu secvenţe antologice, care a anunţat un mare talent regizoral. Realizat la doi ani după extraordinarul “Do the Right Thing” al lui Spike Lee, peliculă lui Singleton a fost integrată în mişcarea “filmului negru” de la sfârşitul anilor ’80 şi începutul lui ’90. A fost prima producţie mainstream care a pus problema violenţei din ghetourile americane. Rolurile centrale sunt jucate cu exuberanţa de trei – pe atunci – debutanţi (Cuba Gooding Jr, Morris Chestnut şi Ice Cube) şi dinamica dintre ei conferă filmului cele mai memorabile momente.

Anul lansarii: 1991
Distributie:

Trimite filmul

The user’s submission content has been removed due a copyright complaint at the
request of the content owner.
Codul embed sau linkul postat de utilizator a fost eliminat la cererea
proprietarului de continut.

S-ar putea sa-ti placa si filmele online:

Big Fish (2003) - Peștele cel mare
California Suite (1978) - Hotel California
Yeom-lyeok (2018)

Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net, nu uitați sa dați click pe linkul de activare trimis pe emal.

There was an error, please try again
Multumim!