Brief Encounter – Scurta întâlnire (1945) – filme online

Brief Encounter – Scurta întâlnire (1945) – filme online

Vezi trailer
8.1
NOTA IMDB
8.3
NOTA USERI
8.1
NOTA IMDB
8.3
NOTA USERI
NOTA FILM:

Descriere film

5 comentarii

3 nominalizări Oscar.

În cafeneaua unei gări, Laura Jesson (Celia Johnson) îl întâlnește pe doctorul Alec Harvey (Trevor Howard). Deși femeia este deja măritată, cei doi se îndrăgostesc treptat unul de altul. Și continuă să se întâlnească în fiecare joi în micuța cafenea, deși știu că dragostea lor este una imposibilă…
În timul unei seri liniştite alături de soţul său, o femeie revede în gând întâmplările care au apropiat-o pentru foarte puţină vreme de un alt bărbat. Retrospectiva este convenţională, decupând cronologic, fără transfigurare subiectivă, cursul obiectiv al întâmplărilor, iar tentativele de a transcrie visurile vagi de fericire ale eroinei sunt artificiale şi copilăreşti (femeia se vede dansând sub candelabre sau călătorind pe puntea unui vapor de lux, în supraimpresiuni şi imagini ce amintesc de fotografiile de reclamă). Numai în câteva scene Lean reuşeşte să redea în mod sensibil adevărul stării de spirit reprezentante – de pildă atunci când traduce exasperarea femeii într-un şir de cadre groteşti ale guralivei vecine de compartiment. Orăşelul de provincie cu străzile, pieţele, magazinele şi cinematografele sale, şi mai ales gara şi sala de aşteptare care constituie principalul loc de întâlnire al îndrăgostiţilor, sunt spaţii vii, compuse cu deosebit simt poetic. Mica lume banală, senină, puţin ridicolă şi mulţumită de sine, în mijlocul căreia se consuma timidă iubirea acestor oameni maturi şi foarte obişnuiţi, trăieşte pe ecran o multitudine de vibraţii subtile.

IMDB : 8,1

Trimite filmul

Server 1
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 2
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 3
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 4
Server 5
Server 6
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad

S-ar putea sa-ti placa si filmele online:

Slumdog Millionaire (2008) - Vagabondul milionar
San ging chaat goo si (2004) - Politist la ananghie
Revolutionary Road (2008) - Nonconformiștii

Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net, nu uitați sa dați click pe linkul de activare trimis pe emal.