Vizioneaza filme online

Brother Bear – Fratele urs (2003) – filme online

O nominalizare Oscar.

Este povestea a trei fraţi care au trãit pe meleaguri îndepãrtate cu mult timp în urmã, atunci când mamuţii încã mai hoinãreau prin ceea ce astãzi numim Nord Vestul Americii. Kenai, cel mai mic dintre cei trei fraţi, este pe cale să-şi primeascã totemul personal – simbolul pe care Marele Spirit i-l dăruieşte pentru a-i fi cãlãuzã în viaţă. Atunci când Tanana, şamanul tribului îi prezintã Ursul – simbol al dragostei, tânărul este foarte dezamãgit. El spera cu totul altceva. Ceva mai important, cum ar fi un vultur (simbolul cãlãuzei), aşa cum primise fratele sãu Sitka, sau totemul lupului (simbolul înţelepciunii) cum avea fratele Denahi. În timp ce Sitka încearcã sã îl mângâie, Denahi nu înceteazã sã-l necãjeascã.
Curând dupã acest eveniment, Kenai descoperã cã un urs i-a şterpelit coşul cu pește şi impulsiv, pleacã sã-l urmãreascã. Fraţii îi iau urma sperând sã îl apere de pericole. Prins într-o aprigã confruntare, Sitka face un efort disperat pentru a-şi salva frăţiorul de ruperea unui gheţar. Fratele cel curajos moare în timp ce ursul scapã nevãtãmat.
Ignorând sfaturile lui Denahi şi învăţăturile din trib despre fraternitate, Kenai pleacã pe urmele ursului pe care îl crede rãspunzãtor de moartea fratelui sãu. Sitka. În ciuda tradiţiilor, el ucide ursul, dar, în acelaşi moment, Marele Spirit sub forma Luminilor Nordului, coboarã spre Kenai şi îl transformã în creatura pe care tânărul o dispreţuia cel mai mult. Între timp, Denahi, ce descopeã cã fratele lui mai mic a plecat sã urmãreascã ursul, ajunge la scenã abia dupã ce Kenai s-a transformat. În momentul în care vede ursul lângă hainele fratelui sãu, Denahi îşi închipuie ce era mai rãu, anume cã alt frăţior a fost ucis de urs. Lasã deoparte toatã filosofia despre existentã pasnicã şi se angajeazã într-o rãzbunare cumplitã asupra ursului care i-a ucis fratele.
Kenai nu se adapteazã deloc uşor la viaţă în piele de urs. Tanana, femeia vraci i se aratã şi îi spune cã spiritul lui Sitka este responsabil de transformarea sa şi cã Kenai îl poate gãsi „pe muntele unde lumina atinge pământul”, un loc pe care Kenai habar nu are unde sã-l caute. Frustrat, mânios şi speriat, bãiatul se întâlneşte cu doi elani cam bătuţi în cap, care vorbesc cu accent neaoş canadian . Rutt şi Tuke. Kenai încearcã sã le povesteascã despre predicţia pe care a primit-o şi cere ajutorul lor pentru a gãsi locul cu pricina, dar cei doi elani îl cred ţicnit şi încearcã sã-l ignore. Norocul l-a pãrãsit pe Kenai şi îi merge din ce în ce mai rãu, mai ales atunci când cade într-o capcanã şi se trezeşte atârnat într-un copac.
Se întâlneşte cu un pui de urs vorbăreţ, Koda, care îi cere ajutorul sã ajungã la mama lui, la reuniunea urşilor de la Salmon Run, dar Kenai se încăpăţânează mai întâi şi î-l refuzã. Culmea, ultimul lucru din lumea asta pe care l-ar face ar fi sã ajute tocmai un urs! Dar Koda a fost separat de mãmica lui şi are nevoie de ajutorul unui urs mare ca sã ajungã din nou lângă ea, astfel cã, de voie, de nevoie, Kenai acceptã în silã sã-l ducã pe Koda la Salmon Run. Cu condiţia că puiul sã îl ajute sã se dea jos din nesuferitul de copac.
Curând, cei doi pornesc spre marea aventurã. Denahi, însufleţit de dorinţa aprigã de rãzbunare, urmăreşte obstinat ursul ucigaş, fãrã să-şi dea seama cã ursul şi fratele sunt una şi aceiaşi persoanã. Între timp, Kenai şi Koda şi croiesc drum prin sãlbãticia îngheţată, printre caverne şi prin gheţurile tundrei, trec de un câmp de gheizere sufuroase şi înfruntã tot felul de pericole.
La Salmon Run, Kenai descoperã un „bun–venit” cãlduros din partea urşilor care s-au adunmat la festivalul anual. Treptat, bãiatul transformat în urs simte cã ura îi dispare din suflet, şi începe sã se întrebe, în adâncul sufletului, despre menirea să, despre adevãrul învăţăturilor, despre înţelesul adevãrat al sentimentului de fraternitate. În final, descoperã cã transformarea sa fizicã este nesemnificativã în raport cu transformarea care s-a petrecut în sufletul lui. Atunci când Denahi ajunge la reuniunea urşilor, are loc marea confruntare dramaticã.

„Brother Bear” este un proiect pe care Studiourile de animaţie Disney Florida îl considerã „fãcut în casã”, pentru cã ideea unui film despre o strãveche legendã a indienilor din nordul îndepãrtat al Americii a fost dezvoltatã acolo.

Tags: , , , , , , , ,

Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

19 Responses to Brother Bear – Fratele urs (2003) – filme online

 1. Cry a comentat: 06/04/2015 ora 14:33

  filmul e super tare iti da o lectie de viata

 2. şerban can a comentat: 01/03/2015 ora 19:56

  UN super film ,am plans putin .

 3. dana0102 a comentat: 29/08/2014 ora 20:45

  imi place mult filmul

 4. claudiu a comentat: 24/05/2014 ora 08:36

  superba coloana sonora…..tema filmului iti arata ce inseamna cu adevarat ce inseamna familia….totul la un loc rezulta ca voi viziona aceasta animatie peste ani cu aceeasi placere ca la inceput :fhd: Si ptr. iubitorii de filme cu animale recomand din tot sufletul (pe mine m a impresionat) filmul artistic realizat in 1988 THE BEAR sper sa va placa …..multumesc

 5. Alina Eremia a comentat: 27/04/2014 ora 11:18

  :fhd: Este filmul meu preferat! Acest film ma face sa lacrimez de fiecare data!!!Ma uit in fiecare seara la el :fhd: :fhd: :fhd: :fhd: :fhd: :fhd: :fhd: :fhd:

 6. arabela a comentat: 12/04/2014 ora 16:05

  Am vazut ca este si Brother Bear 2..oare sunteti asa draguti sa il procurati sa-l putem vedea.va rog.. 😥 😉

 7. arabela a comentat: 12/04/2014 ora 14:31

  Cel mai bun film de animatie..ever..nu exista nota pt el…ramane preferatul meu..tnx hd sunteti the best. :fhd: :fhd: :fhd: :fhd: :fhd:

 8. Stefan a comentat: 09/03/2014 ora 16:57

  Deci este un film de nota 20 la final nu poti sa te abtii sa nu lacrimezi macar un pic ori cat de tare ai fi, un film care merita vazut , ai ce invata de aici iubeste-ti familia si nu le face rau celor din jur …Recomand filmul

 9. Alicia Maria a comentat: 05/02/2014 ora 00:12

  Cel mai frumos ! L-am vazut de multe ori .. nu ma pot abtine sa nu ma uit . 😆 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉

 10. Anca a comentat: 03/02/2014 ora 18:43

  Superb,oricine are de învățat ceva din acest film:X:X

 11. Numele meu fals este Ionel pentru ca cred ca este amuzant :))) a comentat: 25/12/2013 ora 16:03

  Fain filmu !

 12. janina a comentat: 18/12/2013 ora 21:53

  cel mai superb film de animatie pe care l-am vazut in viata mea

 13. Iulia a comentat: 10/12/2013 ora 21:52

  Superb desenul 😀 . Îmi place mult de tot. Nota 10 . 😉

 14. danuta a comentat: 27/10/2013 ora 20:56

  dragut desenu`

 15. Simona a comentat: 23/10/2013 ora 19:09

  acest film de desene animate e superb…vi-l recomant din tot sufletul…

 16. Andreea Bianca a comentat: 23/10/2013 ora 14:12

  Puteti sa il puneti din nou?Nu merge.

 17. stefan manolache a comentat: 30/07/2013 ora 16:27

  frumos!

 18. irina inna a comentat: 21/12/2012 ora 16:13

  imi place mult desenul as vrea sa fie cu uri de craciun

 19. Andrei37 a comentat: 01/07/2012 ora 12:52

  Suupeerrr filmu’. am lacrimat putin.l-am mai vbazut odata mai de muuult 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😥 🙄 🙄

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *