Vizioneaza filme online

Butch Cassidy and the Sundance Kid – Butch Cassidy și Sundance Kid (1969) – filme online

4 premii şi 3 nominalizări Oscar, un premiu şi 3 nominalizări Globul de Aur, 7 premii BAFTA.

„Cum adică nu ști să înoți? Cascada aia o să te omoare!” Asocierea legendară dintre Paul Newman și Robert Redford a fost atât de fascinantă – și de profitabilă, reușind cel mai mare succes de casă al anului -, încât acest film, deopotrivă studiu de caractere și comedie de acțiune în haine de western și scăldat în nuanțe de sepia ale cameramanului Conrad Hall (care a obținut un Oscar pentru imagine), a devenit de atunci etalonul filmelor despre prietenie. Butch (Newman) și Kid (Redford, care ulterior și-a numit Sundace și institutul de film din Utah) sunt membrii ai celebrei bande Hole în the Wall. Jefuirea unui tren îi pune într-o situație foarte periculoasă, trupele de poliție aflate neîncetat pe urmele lor făcându-l pe Butch să exclame de câteva ori fraza devenită faimoasă „Cine sunt tipii ăștia?” și convingându-i să-și reia în străinătate (America de Sud) carieră de criminali, alături de amanta lui Kid, Etta Place (Katharine Ross). Această parte a filmului are partea ei de umor – cu eroi repetând în spaniolă „Acesta este un jaf; toți cu spatele la zid!”, în pregătirea viitoarelor lovituri în Bolivia. Dar filmul este memorabil prin imaginea finală a celor doi, care „îngheață” pe ecran pe când ies în fugă din adăpostul în care se aflau într-o nouă încăierare cu armata. „Butch Cassidy and the Sundance Kid” este o combinație absolut dezarmantă de scenariu original și inteligent, imagini elegante și atracție a starurilor din distribuție. Cu toate glumele și farsele de care e plin filmul, personajele sunt bine caracterizate. Buch, creierul operațiunilor, este un bun vorbitor, tip de viziune, care se lasă purtat de entuziasm; Kid este un băiat de aur care are părțile sale întunecate, rece și sardonic, rușinat să se recunoască în vreun fel slab. Scenariul, care i-a adus lui William Goldman un Oscar, e antrenant, amuzant și romantic, adoptând și satirizând cu ingeniozitate o legendă western (adevărații Butch și Sundace erau departe de eroii charismatici ai lui Newman și Redford) și dând dovadă de îndrăzneală și de „nerv”, ca atunci când Kid o acostează pe „doamna învățătoare” Etta și îi ordonă să se dezbrace sub amenințarea pistolului. După șocul inițial, ce ușurare, și ce hohot de râs, și ce întorsătură de situație când ne dăm seama că Etta și Kid se cunosc bine. Cântecul lui Burt Bacharach, „Raindrops Keep Falling on My Head”, e singurul element demodat. Pur și simplu nu există filme mai seducătoare. (Angela Errigo, scriitoare și jurnalistă radio, preluat din 1001 de filme de văzut într-o viață)

IMDB : 8,1

Tags: , , , , , , , , , , ,

Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

10 Responses to Butch Cassidy and the Sundance Kid – Butch Cassidy și Sundance Kid (1969) – filme online

 1. mihai p a comentat: 25/09/2016 ora 03:43

  Un film mare!

 2. chris gallo a comentat: 23/09/2016 ora 21:03

  un film colosal. prietenia dintre doi gangsteri. magistral jucat si regizat. poate invata si cineastii romani cum se face un film bun dintr o poveste banala. ca su nu ies ca la sieranevada dupa o ora!!

 3. Jeffrey Okrent a comentat: 30/07/2016 ora 16:31

  great post

 4. Monica a comentat: 11/04/2013 ora 01:53

  Filmul este mai ales placut datorita celor 2 mari actori (si frumosi!) Paul Newman si Robert Redford; daca nu erau ei, probabil ca nu era mare lucru de capul filmului..

 5. pepy a comentat: 18/03/2013 ora 03:20

  Bun nota 8, ma asteptam la o realizare mai buna cu asa subiect. Jocul actorilor a facut diferenta…

 6. florin a comentat: 17/03/2013 ora 23:10

  bun film

 7. GIGI a comentat: 16/03/2013 ora 18:28

  o opera cu actori celebri .Mersi Hd.

 8. django a comentat: 15/03/2013 ora 16:30

  Vazut r,revazut cu aceeasi reala placere.Doua capodopere a realizaqt George Roy Hill cu P.Newman si R.Redford.,filmul de fata si “The Sting'{Cacialmaua}Sarut mina pt.film!Nu pot da nota la asemenea filme.

 9. Mihaiu a comentat: 14/03/2013 ora 18:23

  La o capodopera cu Paul Newman si Robert Redford nu prea mai ai ce sa mai spui.

 10. silver. oro a comentat: 14/03/2013 ora 15:15

  Va multumesc foarte mult pentru filmul trimis.

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *