Vizioneaza filme online

Căderea Imperiului Roman – The Fall of the Roman Empire (1964)

O nominalizare Oscar, un premiu Globul de Aur

Generalul roman Livius vrea sa indeplineasca dorinta imparatului Marcus Aurelius, care il alege ca succesor, in locul fiului sau Commodus, de a crea un imperiu roman al pacii, atat in interiorul, cat si in afara granitelor acestuia.

Tags: , , ,

Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

3 Responses to Căderea Imperiului Roman – The Fall of the Roman Empire (1964)

 1. Iulian a comentat: 08/07/2013 ora 22:32

  “Gladiator” si “Fall of the Roman Empire” -aceeasi intriga, aproximativ aceleasi persoaje dar in rest total diferite:
  “Gladiator – benficiaza de regia lui Ridley Scott intr-ununul din cele mai bune momente ale sale, dar are o poveste simpluta.
  “Fall of the Roman Empire” are o poveste mult mai complexa si merita vazut pentru ea, dar nu stiu unde au gasit producatorii pe regizorul asta plictisitor.
  Actori buni sunt si intr-unul si in altul, ba inca aia din FotRE sunt considerati mai buni decat cei din Gladiator, dar degeaba daca nu a fost un regizor care sa lucreze cu ei.

  As fi preferat “Fall of the Roman Empire, regizat de Ridley Scott si poate cu distributia din Gladiatorul, desi la distributie nu sunt sigur ca aialalti nu ar fi putut mai mult:

 2. unul a comentat: 08/07/2013 ora 22:17

  @veronica. Invers. Gladiator e usor inspirat din filmul acesta si dpdv al jocurilor actorilor e mult mai emotional. Desi, dupa ce ai urmarit serialul Roma e greu a mai privesti romani asceti purtandu-se ca ofiterii SS, scenariul filmului asta mi se pare mult mai verosimil decat cel din Gladiatorul pt cateva motive ce tin de Dreptul Roman:1.Generalul roman, ca se cheama Livius sau Maximus(apropo, Maximus e adjectiv care se adauga unui alt nume ) era stapan peste armata lui -nici un mostenitor, inca neconfirmat de senat nu ar fi putut sa-l aresteze in mijlocul armatei sale 2.In ambele filme se sugereaza ca Marcus Aurelius il vrea mostenitor pe Maximus/Livius -e mai plauzibil ca el sa fi refuzat lasandu-i locul lui Commodus decat ca un mostenir cognat(de sange) printre numerosi alti cognati(la cati copii din flori aveau) sa fie prezumat ca mostenind imperiul din momentul mortii tatalui – pana nu se deschidea testamentul in fata senatului testamentul era vacant 3.In Gladiatorul – de indata ce i s-ar fi aflat identitatea un cetatean liber ar fi fost repus in libertatea pe teritoriu roman 4. Conflictul militar e mult mai plauzibil decat conflictul Cezarului cu un sclav pe care l-ar fi putu otravi oricand.
  Oricum, indicii despre cadere Imperiului Roman nu vei gasi in niciunul din aceste doua filme. Daca te intereseaza motivul pentru care a cazut Imperiul, uita-te la “Agora”

 3. veronica a comentat: 30/05/2013 ora 22:02

  Ca subiect este asemanator cu „Gladiator„, aceasi perioada, aceleasi personaje, la o diferenta de cca 35 de ani intre cele doua ecranizari.
  Daca ati vazut ”Gladiator„, acest film este o pierdere de timp, caci nu are puterea de transmitere a emotiilor jocului si sentimentelor ce se pot degaja dintr-o astfel de poveste, in ciuda unor actori de mare calibru.

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *