Chicken Run – Evadare din coteţ (2000) – filme online

Chicken Run – Evadare din coteţ (2000) – filme online

Vezi trailer
7.0
NOTA IMDB
7.8
NOTA USERI

Chicken Run – Evadare din coteţ (2000) – filme online

7.0
NOTA IMDB
7.8
NOTA USERI
NOTA FILM:

Descriere film

15 comentarii

O GAŞCĂ DE GĂINI HOTĂRÂTE SĂ SCAPE!
VOR REUŞI?

Sunt prizonieri! Prinşi în capcană în spatele sârmei ghimpate, temându-se pentru vieţile lor şi visând doar la libertate. Fiecare încercare de scăpare este zădărnicita… Aceasta nu este o închisoare obişnuită…iar aceştia nu sunt deţinuţi obişnuiţi. Ei sunt colocatari la ferma de ouă Tweedy unde orice găină care care nu furnizează micul dejun poate sfârşi pe post de cină.
Dar Ginger (Julia Sawalha) şi tovarăşele ei sunt hotărâte să evadeze imediat înainte ca soarta să le transforme în “vânat”. Timpul se scurge cu repeziciune în timp ce lacomul proprietar al fermei Mrs. Tweedy (Miranda Richardson) găseşte un nou mod de a împodobi propriul cuibar –sa-i transforme în plăcinte de pui.
Acum cu ajutorul lui Rocky (Mel Gibson), “singurul paznic liber”, găinile clocesc în povestea noastră cel mai spectaculos plan de evadare –sa zboare peste coteţ.
Producătorul executiv Jeffrey Katzenberg declară “Sunt un mare fan Aardman de mai bine de 16 ani” … “Stilul lor nu se poate compara cu nimic altceva în lume. Este animaţie pură, sclipitoare de care ne-am îndrăgostit că în ‘Wallace & Gromit’. Ceea ce este nemaipomenit la acest film este faptul că am avut şansa să explorăm dimensiunile şi scara, punând accent pe detaliile fiecărui personaj –unice pentru Aardman”.
Ideea filmului având piesa centrală –gainile– a apărut în urma unei schiţe realizate de Nick Park (regizor / producător) –un pui îndărătul unei sârme ghimpate ţinând în mână o lingură.
Nick Park comentă: “Întotdeauna am considerat găinile nişte fiinţe haioase. Dar acum le-am pus într-un cadru dramatic –ducand o viaţă îngrozitoare, întemniţate şi puse în primejdie de către oameni. Când le vezi pentru prima oară, poţi gândi: ‘Ei bine, sunt doar nişte gaini’, dar apoi realizezi că ele sunt umane… “.
Starul internaţional Mel Gibson da viaţa lui Rocky. “De la început mi-a plăcut acest personaj. Rocky porneşte cu o părere foarte bună despre el însuşi, dar pe parcurs învaţa să lase de la el şi devine un erou…”. De asemenea actorului i-a plăcut latura romantică a poveştii “Rocky este singurul cocos printre găini. Adică acestea sunt nişte puicuţe drăguţe şi dulci, deci el este foarte fericit să se afle acolo” glumeşte Gibson. “Apoi el o întâlneşte pe Ginger, găină visurilor lui şi urmează formula uzuală: cocoşul şi găină se îndrăgostesc, cocoşul scapa găină…ştiţi voi.”
Ginger poate să fie dragostea vieţii lui Rocky dar este de asemenea o găină care are o misiune; aceea de a le conduce pe tovarăşele ei spre libertate.
Fiecare păpuşă a fost realizată în două scări. Cele mari au fost utilizate în scenele în care puii apăreau împreună. Cele în miniatură au fost utilizate pentru secvenţele în care apăreau împreună cu oamenii sau pentru cele în perspectivă. S-au realizat circa 300 de pui de dimensiune mare şi 130 în miniatură. Toate păpuşile au fost produse dintr-o plastilină specială tip Aardman care este mai durabilă decât plastelină obişnuită. Detaliile de pe păpuşi au fost vopsite manual. Baticurile şi colierele pe care le poartă puii au un dublu rol: să individualizeze şi să ascundă îmbinarea dintre cap şi corp, capul fiind detaşabil.
După ce păpuşile au fost realizate a fost rândul echipei de animaţie să le dea viaţa. Conduse de animatorul şef Loyd Price 40 de animatori au lucrat împărţiţi în două echipe –fiecare echipa având la cârmă câte un regizor. Este imposibil de numărat orele de muncă meticuloase şi nivelul de concentrare cerut pentru a face un film în stilul lui Aardman. Se poate face o socoteală simplă: sunt 24 de cadre/ secundă deci este posibil să fie nevoie de 24 de poziţii pe fiecare personaj şi pe fiecare secundă. Pentru a asigura continuitatea şi viteza mişcării s-au utilizat camere video digitale. Pentru iluminarea scenelor s-au utilizat iluminări de scenă –ușor controlabil, s-au utilizat de asemenea foarte multe oglinzi pentru a dirija lumina.

IMDB : 7,1

Trimite filmul

Server 1
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 2
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 3
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 4
Server 5
Server 6
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad

S-ar putea sa-ti placa si filmele online:

Wicker Park (2004) - Carari intortocheate
Long khong (2005) - Art of the Devil 2
Arsenal (2017)

Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net, nu uitați sa dați click pe linkul de activare trimis pe emal.