Cleopatra (1963) – filme online

Cleopatra (1963) – filme online

Vezi trailer
7.0
NOTA IMDB
5.0
NOTA USERI

Descriere film

12 comentarii

4 premii şi 5 nominalizări Oscar, 4 nominalizări Globul de Aur.

Povestea reginei Cleopatra a VII-a a Egiptului, o feroce luptătoare în slujba propriei puteri, care se foloseşte de tensiunile din interiorul Imperiului Roman pentru a-şi stabiliza forţa.
Vizitată în Egipt de Cezar, cei doi au o aventură în urma căreia regina rămâne însărcinată. Pretinzând un loc alături de Cezar, la conducerea Imperiului, Cleopatra vizitează Roma. Cezar este ucis, însă, înainte de a se lua vreo decizie…

Filmul are proastă reputaţie că aproape a falimentat 20th Century Fox. Început cu un buget de 2 milioane de $ ,a fost făcut la un cost de 44 milioane $, echivalentul a 307,5 milioane la valoarea din 2009, făcând din film a treia cea mai costisitoare producţie din lume şi a doua din Statele Unite, după Pirates of the Caribbean:At World’s End. Aceasta se datorează parţial faptului că multe din decoruri şi costume a trebuit să fie făcute de două ori, o dată pentru scenele făcute defectuos în Londra şi a doua oară când producţia a fost mutată în Roma.
Filmările au început în Londra în 1960. Mankiewicz a fost adus în producţie după plecarea primului regizor (Rouben Mamoulian), care avea în gând pentru rolul principal pe actriţă afro-americană Dorothy Dandridge. El a moştenit un film care deja consumase peste 5 milioane $ peste buget şi nu avea nici o secvenţă utilizabilă, din cauză că actorii angajaţi iniţial să joace pe Julius Caesar (Peter Finch) şi Marc Antony (Stephen Boyd) au plecat datorită altor angajamente.Mankiewicz însuşi a fost mai târziu concediat în faza editărilor,pentru a fi mai apoi reangajat fiindcă nimeni nu reuşea să monteze scenele turnate într-un film.
Elizabeth Taylor s-a îmbolnăvit pe parcursul filmărilor din Londra şi a fost dusă la urgenţă unde i s-a făcut traheotomie pentru a îi salva viaţa.Cicatricea rezultată poate fi văzută în unele secvenţe.Filmările au fost oprite o perioadă.Producţia a fost mutată la Roma după şase luni după ce vremea din Anglia s-a dovedit împotriva recuperări lui Liz Taylor şi responsabilă de deteriorarea constantă a decorurilor şi plantelor exotice costisitoare, necesare filmărilor.În timpul filmărilor Taylor îl întâlnește pe Richard Burton şi cei doi încep o relaţie devenită foarte publică şi mediatizată.

Filmul montat pentru studio de Mankiewicz avea 6 ore .Acesta a fost tăiat la patru ore pentru premiera iniţială,dar studioul a cerut(deşi regizorul a obiectat) ca filmul să fie tăiat încă odată la aproape trei ore pentru a permite cinematografelor să mărească numărul de vizionari pe zi.Drept urmare multe detalii au fost eliminate , ca moartea lui Rufio.Regizorul a încercat fără succes să convingă studioul să împartă filmul în două pentru a păstra montajul original.Filmul a fost lansat în format video pentru acasă în varianta premierei de 243 de minute şi se depun încă eforturi pentru a se găsi secvenţele lipsă(unele deja au fost recuperate).

Cleopatra a câştigat 4 premii Oscar (Cea mai bună scenografie; Cea mai bună imagine, Cele mai bune costume, Cele mai bune efecte speciale) şi a mai fost nominalizat la alte 5 categorii.

Trimite filmul

Server 1
Partea I-a
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Partea a II-a
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 2
Partea I-a
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Partea a II-a
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad

  • În cazul în care aveţi o conexiune lentă la Internet, pentru o mai bună vizionare, apăsaţi butonul pauză şi lăsaţi 5-10 minute. Dacă filmul se blochează sau se termină brusc click aici: Refresh şi apoi reluaţi filmul de unde a rămas Se încarcă greu ? Aici veţi găsi câteva instrucţiuni. Puteţi deschide linkurile folosind două metode: "deschide player" sau "direct play" În cazul în care filmul se întrerupe, vă rog să daţi refresh la pagina şi apoi să reluaţi filmul din minutul la care s-a întrerupt. În cazul în care totuşi întâmpinaţi probleme , ştergeţi CACHE-ul din browser cu Shift + refresh sau folosind motoda specifică fiecărui browser.
  • S-ar putea sa-ti placa si filmele online:

    A United Kingdom (2016) - filme online
    Operator (2016) - filme online
    Suburbicon (2017) - filme online

    Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net