Vizioneaza filme online

Cleopatra (1963) – filme online

4 premii şi 5 nominalizări Oscar, 4 nominalizări Globul de Aur.

Povestea reginei Cleopatra a VII-a a Egiptului, o feroce luptătoare în slujba propriei puteri, care se foloseşte de tensiunile din interiorul Imperiului Roman pentru a-şi stabiliza forţa.
Vizitată în Egipt de Cezar, cei doi au o aventură în urma căreia regina rămâne însărcinată. Pretinzând un loc alături de Cezar, la conducerea Imperiului, Cleopatra vizitează Roma. Cezar este ucis, însă, înainte de a se lua vreo decizie…

Filmul are proastă reputaţie că aproape a falimentat 20th Century Fox. Început cu un buget de 2 milioane de $ ,a fost făcut la un cost de 44 milioane $, echivalentul a 307,5 milioane la valoarea din 2009, făcând din film a treia cea mai costisitoare producţie din lume şi a doua din Statele Unite, după Pirates of the Caribbean:At World’s End. Aceasta se datorează parţial faptului că multe din decoruri şi costume a trebuit să fie făcute de două ori, o dată pentru scenele făcute defectuos în Londra şi a doua oară când producţia a fost mutată în Roma.
Filmările au început în Londra în 1960. Mankiewicz a fost adus în producţie după plecarea primului regizor (Rouben Mamoulian), care avea în gând pentru rolul principal pe actriţă afro-americană Dorothy Dandridge. El a moştenit un film care deja consumase peste 5 milioane $ peste buget şi nu avea nici o secvenţă utilizabilă, din cauză că actorii angajaţi iniţial să joace pe Julius Caesar (Peter Finch) şi Marc Antony (Stephen Boyd) au plecat datorită altor angajamente.Mankiewicz însuşi a fost mai târziu concediat în faza editărilor,pentru a fi mai apoi reangajat fiindcă nimeni nu reuşea să monteze scenele turnate într-un film.
Elizabeth Taylor s-a îmbolnăvit pe parcursul filmărilor din Londra şi a fost dusă la urgenţă unde i s-a făcut traheotomie pentru a îi salva viaţa.Cicatricea rezultată poate fi văzută în unele secvenţe.Filmările au fost oprite o perioadă.Producţia a fost mutată la Roma după şase luni după ce vremea din Anglia s-a dovedit împotriva recuperări lui Liz Taylor şi responsabilă de deteriorarea constantă a decorurilor şi plantelor exotice costisitoare, necesare filmărilor.În timpul filmărilor Taylor îl întâlnește pe Richard Burton şi cei doi încep o relaţie devenită foarte publică şi mediatizată.

Filmul montat pentru studio de Mankiewicz avea 6 ore .Acesta a fost tăiat la patru ore pentru premiera iniţială,dar studioul a cerut(deşi regizorul a obiectat) ca filmul să fie tăiat încă odată la aproape trei ore pentru a permite cinematografelor să mărească numărul de vizionari pe zi.Drept urmare multe detalii au fost eliminate , ca moartea lui Rufio.Regizorul a încercat fără succes să convingă studioul să împartă filmul în două pentru a păstra montajul original.Filmul a fost lansat în format video pentru acasă în varianta premierei de 243 de minute şi se depun încă eforturi pentru a se găsi secvenţele lipsă(unele deja au fost recuperate).

Cleopatra a câştigat 4 premii Oscar (Cea mai bună scenografie; Cea mai bună imagine, Cele mai bune costume, Cele mai bune efecte speciale) şi a mai fost nominalizat la alte 5 categorii.

Tags: , , , , , , , , , ,

Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

12 Responses to Cleopatra (1963) – filme online

 1. Paul a comentat: 26/01/2017 ora 01:37

  Un film extraordinar ! Il recomand cu caldura !

 2. alina a comentat: 18/01/2017 ora 02:15

  acum am observat ca este filmul

 3. alex a comentat: 11/02/2015 ora 20:01

  extraordinar,pacat ca nu se mai fac si acum filme de calitate :fhd:

 4. Chrisstina a comentat: 02/02/2015 ora 00:06

  Un film extraordinar de bun! + 10 😉

 5. Alina a comentat: 25/01/2015 ora 17:09

  Multumim filmehd pt filmele pe care la bagati….sunteti tari! 🙂 Puteti baga va rog si filmul The message din anul 1976? ? Va multumesc!

 6. draghici a comentat: 12/08/2014 ora 12:06

  @Spartacus se vede ca esti evadat din antichitate si tot acolo ai ramas cu inteligenta. Cleopatra alaturi de Nefertiti sunt considerate cele mai frumoase femei ale antichitatii,idea este ca atunci nu existau operatii estetice si silicoane,de fapt femeile ;frumoase; din zilele noastre care apeleaza la asa ceva nu sunt tocmai frumoase,ba din contra sunt si complexate.

 7. spartacus a comentat: 05/07/2014 ora 07:32

  doar ca regina Cleopatra era urata in realitate .

 8. laura a comentat: 18/03/2014 ora 07:49

  un film foarte frumos 🙂

 9. PISTOL a comentat: 09/12/2013 ora 17:11

  Un film de exceptie mi-a facut tineretea fericita felicitari pt. calitate si idee.

 10. John Booby a comentat: 14/11/2013 ora 05:25

  Superb film,toate filmele istorice ma impresioneaza…!!!

 11. luiza a comentat: 29/08/2012 ora 04:28

  😉 frumos .. dragostea invinge mereu:)

 12. ana a comentat: 01/07/2012 ora 20:46

  adevarat film de laudat unul dintre cele mai bune filme e care leam vazut
  mia ramas in minte o replica ………….SA AI STAPAN PE ORICINE DAR NU DRAGOSTEA ……..adevarat ……….o seara placuta va doresc …recomand filmul cu incredere

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *