Close Encounters of the Third Kind – Întâlnire de gradul trei (1977) – filme online

Close Encounters of the Third Kind – Întâlnire de gradul trei (1977) – filme online

Vezi trailer
7.7
NOTA IMDB
6.5
NOTA USERI

Close Encounters of the Third Kind – Întâlnire de gradul trei (1977) – filme online

7.7
NOTA IMDB
6.5
NOTA USERI
NOTA FILM:

Descriere film

19 comentarii

7 nominalizări şi un premiu Oscar, 4 nominalizări Globul de Aur, un premiu şi 7 nominalizări BAFTA

Un SF excepțional în care căutarea sensului vieții culminează într-o întâlnire fascinantă cu extratereștrii, filmul încorporează elemente recurente în opera cineastului: tipurile preferate (individul care caută ceva, mama grijulie, băiatul care s-a rătăcit, autoritățile pe care nu te poți baza) și experiența transformatoare. Eliberare, mântuire și afirmare a valorii individului. Dincolo de efectele speciale spectaculoase, rămâne o poveste plină de compasiune despre un om obișnuit pus în împrejurări neobișnuite.
Roy Neary, personajul atât de simpatic al lui Richard Dreyfuss, este un Joe Six-Pack care are o epifanie. Când povestea sa despre întâlnirea cu un OZN este disprețuită, Roy devine obsedat de ideea de a înțelege ce a însemnat această experiență, înstrăinându-se treptat de familie. Singura persoană care îl înțelege este Jillian Guiler (Melinda Dillon), ea însăși în căutarea fiului său (Cary Guggey), răpit în timpul unei vizite terifiante a extratereștrilor în casa lor. Curând devine limpede că acești doi eroi sunt privilegiați să poată intra în legătură cu vizitatorii. În paralel cu aceste experiențe personale ale frustrării și fricii de necunoscut, dar și ale curajului și bucuriei de a-l înfrunta (și de a descoperi ceva minunat în extratereștrii asemănători unor copii), se desfășoară expedițiile științifice ale lui Claude Lacombe (François Truffaut), care investighează contactele cu extratereștrii și modul în care li s-ar putea răspunde.
„Close Encounters of the Third Kind” (Întâlnire de gradul trei) etalează toate sensibilitățile unui membru al generației baby boomer și al clasei de mijloc, crescut cu peliculele Disney și filmele științifico-fantastice ale anilor 1950. Filmul este într-adevăr o reluare matură, profesionistă, a peliculei de amator „Lumină de foc”, realizată de Steven Spielberg pe când era adolescent. În timp ce „E.T.” dezvăluie poate cel mai mult structura psihică a regizorului, „Close Encounters of the Third Kind” este un film sută la sută Spielberg atât ca formă, cât și ca substanță. Este, de asemenea, un film pe care cineastul nu-l poate părăsi, pe care l-a retușat pentru ediția specială din 1980 (comprimând secțiunea centrală cu criza lui Neary și lungind scena culminantă a întâlnirii cu extratereștrii) și apoi pentru cea din 1997 (în această versiune digitală, Steven Spielberg a reintrodus anumite secvențe și a șters o scenă inutilă care avea loc în nava spațială).
Lansat cam în aceeași perioadă cu „Războiul stelelor”, filmul prietenului său George Lucas, „Close Encounters of the Third Kind” a devenit instantaneu o altă legendă cinematografică. Melodia recurentă a lui John Williams și muntele de piure au intrat direct în cultura populară, iar scena cu mulțimea de gură-cască la apariția navei extraterestre de după deal este o nouă dovadă a darului lui Steven Spielberg de a ne fascina. (Angela Errigo, scriitoare și jurnalistă radio, preluat din 1001 de filme de văzut într-o viață)

IMDB : 7,7

Trimite filmul

Server 1
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 2
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 3
Server 4
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 5
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 6
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad

  • În cazul în care aveţi o conexiune lentă la Internet, pentru o mai bună vizionare, apăsaţi butonul pauză şi lăsaţi 5-10 minute. Dacă filmul se blochează sau se termină brusc click aici: Refresh şi apoi reluaţi filmul de unde a rămas Se încarcă greu ? Aici veţi găsi câteva instrucţiuni. Puteţi deschide linkurile folosind două metode: "deschide player" sau "direct play" În cazul în care filmul se întrerupe, vă rog să daţi refresh la pagina şi apoi să reluaţi filmul din minutul la care s-a întrerupt. În cazul în care totuşi întâmpinaţi probleme , ştergeţi CACHE-ul din browser cu Shift + refresh sau folosind motoda specifică fiecărui browser.
  • S-ar putea sa-ti placa si filmele online:

    A United Kingdom (2016) - filme online
    Operator (2016) - filme online
    Suburbicon (2017) - filme online

    Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net