Vizioneaza filme online

Czterej pancerni i pies – Patru tanchiști și un câine (1970) Serial TV – Sezonul 03

Patru tanchiști și un câine (în poloneză Czterej pancerni i pies) este un film serial de televiziune polonez în alb-negru a cărui scenariu este bazat pe cartea omonimă a lui Janusz Przymanowski. Filmul a fost realizat între 1966 și 1970, seria fiind compusă din 21 de episoade de câte 55 minute fiecare, împărțite în trei sezoane. Acțiunea filmului este situată în anii 1944 și 1945, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și urmărește aventurile echipajului unui tanc T-34 al Armatei 1-a Poloneze, armată constituită cu ajutor sovietic. Deși atât cartea cât și serialul TV conțin elemente de propagandă pro-sovietică, filmul este considerat în Polonia ca o serie cultă.

Tancul T-34 cu numărul de identificare „102” numit „Rudy” (Roșcatul), Szarik, ciobanescul german din Siberia și, într-o mai mică măsură, membrii echipajului Jan Kos, Gustaw Jelen, Grigorij Saakaszwili, Tomasz Czereśniak, comandantul și mentorul lor Olgierd Jarosz, precum și alți eroi ai seriei, au devenit icoane ale culturii populare poloneze.

Popularitatea seriei a venit din faptul că a fost prima serie de după război ce trata un subiect legat de epoca celui de-al Doilea Război Mondial într-un mod mai lejer. Cu cât evenimentele tragice ale războiului se îndepărtau, cu atât publicul polonez devenea mai obosit de tonul tragic al serialelor de televiziune și al filmelor anterioare cu subiecte de război. În același timp, seria nu era nici o comedie căci conținea multe momente triste și scene de luptă intensă în care unele dintre personajele principale erau rănite sau ucise.

Deși popular, punctul de vedere optimist în care a fost prezentat războiul în aceasta serie a evidențiat multe probleme. Din punct de vedere al realismului militar, seria este, de fapt aproape grotescă, eroii având un concept foarte lax al disciplinei militare, ducând adesea lupte „private” în ciuda ordinelor primite. Ei înfrâng fără efort soldații germani, care sunt descriși ca fiind incompetenți din punct de vedere militar. Seria este, de asemenea, încărcată cu o doză de propagandă pro-sovietică și pro-ruse. Un accent a fost pus pe prietenia între soldați polonezi și sovietici din prima linie, fără însă a menționa problemele din relațiile polono-sovietice din acea perioadă (deși acestea au fost adesea sugerate în fundal).

În ciuda neajunsurilor sale, seria și-a păstrat uriașa sa popularitate și a fost difuzată anual în Polonia până în 1989. A fost, de asemenea, difuzată și în alte țări ale blocului sovietic. După 1989 seria a fost transmisă sporadic în Polonia iar în 2000 a fost lansată pe DVD.

IMDB : 8,0

Sezonul III, 1970 :
Klin (Pana)
Pierścienie (Inelele)
Tiergarten (Tiergarten)
Brama (Poarta)
Dom (Acasă)

Tags: , , , , , , ,
Sezonul 03 Episodul 01
Server 1
Server 2
Sezonul 03 Episodul 02
Server 1
Server 2
Sezonul 03 Episodul 03
Server 1
Server 2
Sezonul 03 Episodul 04
Server 1
Server 2
Sezonul 03 Episodul 05
Server 1
Server 2

Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

2 Responses to Czterej pancerni i pies – Patru tanchiști și un câine (1970) Serial TV – Sezonul 03

  1. Adrian a comentat: 21/12/2016 ora 11:53

    Un film deosebit. Cred ca simplitatea acelor vremuri ii facea pe oameni sa traiasca mult mai intens fata de falsitatea zilelor noastre. Oricum cred ca razboiul te face sa traiesti fiecare clipa. Daca urmariti macar un episod, nu va opriti pana la final.

  2. eugen a comentat: 31/12/2015 ora 18:23

    Un serial,foarte bun

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *