Vizioneaza filme online

Das weiße Band – Eine deutsche Kindergeschichte – Panglica albă (2009) – filme online

2 nominalizări Oscar, un premiu Globul de Aur, o nominalizare BAFTA, un premiu Cannes, 3 premii şi o nominalizare Academia Europeană de Film, un premiu Gopo.

Cu câteva luni înainte de izbucnirea Primului Război Mondial, într-un mic sat din partea de nord a Germaniei încep să se petreacă evenimente stranii ce par a avea legătură cu un ritual de pedepsire. Cineva întinde o sârmă între doi copaci, calul doctorului se împiedică de obstacol, iar călăreţul cade şi se răneşte grav. O ţărancă moare prăbuşindu-se prin podeaua putrezită a unei fabrici de cherestea aflată în proprietatea baronului şi a nevestei lui, după care băiatul baronului este răpit, legat şi bătut. Copilul handicapat al moaşei este răpit şi abuzat brutal, fiind la un pas de orbire. Un hambar este incendiat, iar grădina de legume a soţiei baronului este devastată de către un localnic, cu ocazia unei sărbători a recoltei. Şocat de întâmplările oribile din sat, un învăţător timid investighează situaţia, află că adolescenţii şi copiii localnicilor sunt cei în jurul cărora graviteaza toate evenimentele inexplicabile şi descoperă încetul cu încetul adevărul.

IMDB : 7,8

Tags: , , , , , ,

Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

6 Responses to Das weiße Band – Eine deutsche Kindergeschichte – Panglica albă (2009) – filme online

 1. ronin a comentat: 07/01/2017 ora 22:05

  Educatia cu biciul si fundamentalismul religios nu aduc inocenta (panglica
  alba). Dimpotriva. Se poate spune ca e un film bun.

 2. ariovist a comentat: 06/08/2015 ora 22:58

  Nemtii se pricep bine la masini si la bere.Ar mai fi si altele,dar nu filmele.Mai toate sunt greu digerabile,se screm rau si nu prea le iese nimic.

 3. cris a comentat: 25/07/2015 ora 23:17

  un film bun si greu

 4. Bogumil a comentat: 21/07/2015 ora 18:41

  in general filmele nemtesti sunt mai greu de digerat datorita regimului auster care domina in acea perioada ceva asemanator sunt si filmele cu evrei care au si ei obiceiurile lor.. asa ca puteti sa-l vizionati macar pt cultura in special dedicat generatiei prezente (caci toti au aple si aipod aipad aipal…) daca nu a-ti reusit sa-l intelegeti cel putin incercati sa va abtineti de la comenturi aiurea-n tramvai ca sa-l poata viziona cat mai multi macar din respect pt efortul depus la crearea acestei pelicule.. sanatate admin !

 5. marius a comentat: 20/07/2015 ora 10:30

  Un film foarte bun de exersat germana. Intriga se construieste foarte atent si inteligent, dar filmul se termina brusc. Filmu nu are deznodamant, nu ofera rezolvare la intriga. O gandire logica poate sa ofere solutii complet diferite intrigii, bazandu-se pe detaiile oferite. Inteleg, filmul vrea sa lase intrebari in mintea celui ce-l vizioneaza… si totusi da o senzatie de coitus intreruptus…
  Probabil unii vor crede ca nu am inteles filmul, fiind clar ca filmul converge spre vinovatia copiilor; si totusi eu zic ca “probele nu sunt suficiente”. Altii vor zice ca filmul nu vrea sa explice cine, ci cum, in ce imprejurari. Altii vor zice chiar ca filmul prezinta materia prima din care s-a format mai tarziu nazismul. Si totusi, eu asteptam un final mai clar, nu un final sugerat….(poate doar fiindca sunt un inginer si nu un artist).

 6. Bruce45 a comentat: 19/07/2015 ora 23:23

  Foarte bun. Au si germanii trecutul lor tipic celor de la tara. Doar ca socheaza in mod diferit putin decat Morometii nostri.
  Filmul trebuie vazut, e o capodopera europeana. Pentru amatorii de filme americane, strict interzis. E genul ala de film realist care nu se termina cu unu care ii impusca pe toti baietii rai. Adica tipic european, fara supereroi. Adica, e un film pentru cinefili, nu pentru copiii carora le plac filmele de animatie.

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *