Vizioneaza filme online

Dekalog – Decalogul (1989) – Miniserie TV

Scrisă într-un an şi jumătate cu un buget pe care majoritatea producătorilor de la Hollywood l-ar considera ridicol, ”mini-seria” celor doi Krysztof : Kieslowski şi Piesiewicz ,este unul din cele mai provocatoare filme atât pentru minte cât şi pentru suflet (mai dramatic este faptul că, timp de 15 ani seria nu a fost disponibilă). Deşi ideea iniţială era ca fiecare episod al seriei să fie realizat de un alt regizor, Kieslowski s-a îndrăgostit pur şi simplu de acest proiect , astfel încât a ajuns să regizeze toate cele 10 părţi. Grandoarea seriei este dată de ritmul acesteia, de imaginile unice şi de scenariu, care este de-a dreptul sclipitor.
Deşi dialogul nu este foarte prezent, Kieslowski ne oferă o imagine completă asupra personajelor sale prin prisma diferitelor incidente din trecutul acestora cu rezonanţă în prezent. Poveştile sunt legate între ele şi de locaţie, personajele ce apar în această serie fiind din acelaşi complex de apartamente. Totodată, fiecare episod poate fi perceput ca entitate separată, poate fi privit separat deşi sunt unele personaje ce apar de mai multe ori pe parcursul seriei. Cel mai important fiind cel numit „Îngerul” , un personaj misterios, a cărui privire servea drept avertisment pentru personajele principale. Cum filmul este bazat pe Cele 10 Porunci (modul în care reuşim să le încălcăm în viaţa de zi cu zi) starea dominantă este una de suferinţă, de solitudine. Astfel, Varşovia, cu acel dezolant complex de apartamente reprezintă locul ideal pentru desfăşurarea acestor povestiri.

IMDB : 9,2

Tags: , , , , , ,
Server 01
Partea I-a
Partea a II-a
Partea a III-a
Partea a IV-a
Partea a V-a
Partea a VI-a
Partea a VII-a
Partea a VIII-a
Partea a IX-a
Partea a X-a
Server 02
Partea I-a
Partea a II-a
Partea a III-a
Partea a IV-a
Partea a V-a
Partea a VI-a
Partea a VII-a
Partea a VIII-a
Partea a IX-a
Partea a X-a
Server 03
Partea I-a
Partea a II-a
Partea a III-a
Partea a IV-a
Partea a V-a
Partea a VI-a
Partea a VII-a
Partea a VIII-a
Partea a IX-a
Partea a X-a

Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

5 Responses to Dekalog – Decalogul (1989) – Miniserie TV

 1. Nick a comentat: 04/07/2017 ora 23:09

  Polonezi sunt catolici . Mai profund religiosi (practicati) decat noi ca ortodocsi.Faptul ca au realizat aceasta serie de filme cu un accentuat registru educativ nu este o surpriza pentru mine care am fost in Polonia si am cunoscut polonezi la mine acasa, eu insumi fiind de sorginte polonez, desi botezat ortodox. Decalogul – desi din Vechiul Testament este , oarecum un pretext pentru a moraliza societatea . Sa nu uitam cand a fost realizat – 1988.Subiectele au fost si vor fi actuale cat va fi umanitatea pe pamant pentru ca firea omeneasca este pacatoasa. Serialul este realizat cu mijloace simple insa impactul emotional este extraordinar ….ai ce invata. Este ca si cum ai deschide Biblia. Multumesc din suflet Filme hd

 2. Diana a comentat: 29/03/2016 ora 16:41

  Cata simplitate.In cuvinte putine toata durerea si neputinta omului. Multumesc fhd.

 3. joy division a comentat: 23/03/2016 ora 23:58

  un serial de geniu, l-am vazut, prima data, cand aveam 16 ani.Mi-a marcat aadolescenta

 4. Florentina a comentat: 22/03/2016 ora 14:12

  Multumim!!!

 5. mafalda a comentat: 21/03/2016 ora 23:41

  Felicitari pentru postarea Decalogului! Este o serie care ar trebui vazuta si revazuta de oricine, obligatorie chiar si pentru cinefilii de ocazie.

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *