Der Untergang – Ultimele zile ale lui Hitler (2004) – filme online

Der Untergang – Ultimele zile ale lui Hitler (2004) – filme online

Vezi trailer
8.3
NOTA IMDB
7.9
NOTA USERI
8.3
NOTA IMDB
7.9
NOTA USERI
NOTA FILM:

Descriere film

86 comentarii

O nominalizare Oscar, o nominalizare Academia Europeana de Film.

În toiul unei nopţi de noiembrie, în 1942, mai multe tinere sunt escortate de ofiteri SS prin pădure, către “Vizuina Lupului”, cartierul general al lui Hitler din estul Prusiei. Tinerele sunt candidate la postul de secretară personală a Fuhrer-ului. Printre ele se află şi Traudl Junge (Alexandra Maria Lara), în vârstă de 22 de ani, o tânără cu chip proaspăt din Munchen.
Femeile sunt aduse în sala de aşteptare din faţa biroului personal al lui Hitler şi fiecare este dornică să facă o impresie cât mai bună. Uşa biroului se deschide şi intră Adolf Hitler (Bruno Ganz). Femeile se ridică în picioare, iar Fuhrer le întâmpină, rând pe rând, cu o strângere de mână şi întrebarea de unde provin. Traudl este aleasă pentru post şi tânăra e copleşită de bucurie la gândul că îşi va servi ţara alături de Fuhrer-ul său.
Berlin, 20 aprilie 1945: Hitler s-a retras într-un sistem de buncăre construit sub Cancelaria Germaniei. Traudl Junge doarme în camera ei, ascunsă adânc în subteran. Este trezită din somn de zguduiturile produse de focurile de artilerie. Inamicul se apropie.
Armata rusă înconjoară Berlinul într-un cerc tot mai strâns. Capitala a fost transformată în ruine. Înfrângerea Germaniei este inevitabilă. Numai o mână de soldaţi mai continuă luptele în stradă, susţinuţi de trupele de miliţie Volkssturm (Furtuna Poporului) şi copiii din rândul Tinerilor Hitlerişti. Unul dintre aceşti copii, Peter (Donvan Gunia), are 13 ani şi este mândru că a distrus două tancuri ruseşti. Tatăl lui Peter, evident şocat de imaginea copilului său cu un lansator de rachete în mână, îl imploră să lase arma jos şi să vină acasă. Baiatul refuză şi tatăl avertizează mica bandă că totul e pierdut şi că, peste numai câteva zile, vor fi cu toţii morţi.
În buncărul lui Hitler, amanta acestuia, Eva Braun (Juliane Kohler), organizează pregătirile pentru sărbătorirea celei de-a 56-a aniversări a Fuhrer-ului. Pentru o ultimă dată, liderii regimului nazist se vor aduna să bea şampanie la o recepţie. Printre ei se numără şi Ministrul Afacerilor Interne, Heinrich Himmler, care îl imploră pe Hitler să se refugieze din Berlin într-un loc mai sigur. Hitler refuză. Nu va părăsi niciodată oraşul. Aghiotantul lui Himmler este Herman Fegelein, soţul multiubitei surori a Evei. El îşi îndeamnă cumnata să îl convingă pe Hitler să fugă din Berlin, pentru că peste numai câteva zile, Aliaţii vor ajunge la Cancelarie.

IMDB : 8,3

Trimite filmul

Server 1
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 2
Server 3
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 4
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 5

 • În cazul în care aveţi o conexiune lentă la Internet, pentru o mai bună vizionare, apăsaţi butonul pauză şi lăsaţi 5-10 minute. Dacă filmul se blochează sau se termină brusc click aici: Refresh şi apoi reluaţi filmul de unde a rămas Se încarcă greu ? Aici veţi găsi câteva instrucţiuni. Puteţi deschide linkurile folosind două metode: "deschide player" sau "direct play" În cazul în care filmul se întrerupe, vă rog să daţi refresh la pagina şi apoi să reluaţi filmul din minutul la care s-a întrerupt. În cazul în care totuşi întâmpinaţi probleme , ştergeţi CACHE-ul din browser cu Shift + refresh sau folosind motoda specifică fiecărui browser.
 • S-ar putea sa-ti placa si filmele online:

  86 comentarii
  1. radu | 2017-08-12

   Unde dracu l-a gasit pe uratul ala care a jucat rolul lui Goebels?!

  2. eu un roman | 2017-07-24

   Acest fanatism a existat si la Burebista , Decebal; Mihai Viteazul, Vlad Tepes,Stefan Cel Mare etc , deaceea acest popor exista dar din pacate cu politicienii actuali identitatea nationala va disparea

  3. swat07 | 2017-03-24

   Toata stima !

   • swat07 | 2017-03-24

    ….pentru acest film…extraordinar.

  4. Andreas | 2016-10-26

   S-ia iubit poporul, a iubit rasa alba, evolutia si a vrut sa faca o lume bazata pe fraternitate. Ne-am putut reconstrui tara prin valorile sale, ajutor reciproc si curaj.
   Evreii au distrus spiritul european, spiritul antic, au fost doar niste manipulatori, au profitat de oamenii morti prin vanzarea de medicamente. Sunt niste jeguri si merita omorati, pana la cel mai mic.
   Conducator al maretiei, 2 ani daca ai mai fi trait ai fi readus lumea la stadiul ei de pace. Ai dovedit curaj si maretie. Un Hitler se inaste o data in istorie, si va reveni!
   Sieg Heil mein fuhrer, Sieg Heil !

   • Ggu | 2017-02-01

    Daca evreii sunt jeguri, ptr. matale nu exista cuvant sa descriu jegosenia ta…

   • Ella | 2017-08-19

    De unde ura aceasta pentru evrei? Chiar nu pot sa inteleg.Cu ce esti tu mai presus decat ei sau decat oricine altcineva? Oricine s a nascut ,s a nascut cu dreptul sa traiasca. Genul acesta de atitudine,ignoranta si prostie totala este sursa multor probleme cu care ne confruntam acum. A dovedit curaj si maretie?!?A distrus milioane de vieti si a murit ca ultimul caine. Gandeste inainte sa postezi ceva si mai deschide din cand in cand o carte. Poate asa ti se mai deschide mintea si pentru altceva,nu doar ura.

  5. Marius | 2016-10-05

   Bai , daca asa se comporta Hitler ….cred ca le venea greu celor din jur sa nu se cace pe ei de ras ! Mi s-a parut o comedie tot filmul …facut la misto !

  6. swastika | 2016-05-15

   😐 Hitler … sar spune ca unul ca el se naste 1 data la 1000 de ani … in cazul lui .. eu zic ca se naste 1 data la 1 milion de ani ….. CELA MAI MARE OM DIN ISTORIE!

  7. Alexandru | 2016-03-23

   foarte frumos filmul chiar imi place

  8. Junc | 2016-01-16

   Am și eu de zis ceva, Hitler nu a murit, Hitler este în noi. SIEG HEIL.

  9. adrian | 2016-01-13

   BUN FILM , PACAT DE COPII, NU AM CREZUT CA AU FOST ATAT DE FANATICI GERMANI

   • darius | 2016-05-26

    de fapt asta a fost o minciuna
    in realitate hitler nu a pus copii sa lupte :))))
    este doar un mod de propaganda a capitalistilor sa il puna pe hitler in lumina proasta.
    cauta pe youtube ca gasesti discursuri si scene filmate cu camere vechi si vezi acolo. hitler avea curaj si fanatism dar nu punea copii sa lupte.

    • Iulia | 2017-02-04

     Cred ca se referea la copiii lui Goebbels, pe care i-a ucis mama lor.
     Sa-l puna pe Hitler in lumina proasta? Pai s-a pus singur in cea mai groaznica lumina posibila…nu mai trebuie sa se straduiasca nimeni in acest sens. Pentru toti ,,sieg heil”-istii de aici…nu cred ca suprematia unei rase se demonstreaza prin nimicirea alteia.

  10. alex | 2016-01-06

   Din pacate draga “Sieg Heil” pentru noi europenii cu mintea limpede neevretizazata inca, un geniu de o talie precum Hitler nu se va mai naste.
   Foarte bun filmul!

  11. Hah | 2015-10-10

   Traducerea este foarte proasta

  12. Sancraian Valentin | 2015-09-25

   Fara doar si poate un film superb.Merita vazut cu prisosinta.Restul sunt doar vorbe…

  13. xenia cea nebuna | 2015-09-13

   Dumnezeu sa-i odihneasca in pace pe acesti bravi luptatori nationalisti europeni, germani, romani legionari, italieni etc. care au incercat sa apere Europa crestina si libera si sa opreasca tavalugul teroarei rosii iudeo-comuniste, care deja inghitise si inrobise Rusia pravoslavnica si tarile din preajma Rusiei. 🙂

   Pentru pacatele cele multe ale europenilor, Dumnezeu nu a ingaduit victoria nationalistilor, ci a evreimii comuniste kazare, antihristi convinsi, prigonitori ai crestinilor mai mult sau mai putin fatis, descendenti spirituali ai sinagogii care L-a dat la moarte pe Hristos, Dumnezeu intrupat si Mesia cel proorocit pentru poporul evreu. Rezultatele se vad astazi.

   Dumnezeu sa ne ierte si pe noi ca nu avem curajul de a spune adevarul adeseori, preferand sa vorbim urat si foarte denigrator chiar despre luptatorii anti-comunisti, de frica sa nu ajungem sa avem de suferit. 🙂

  14. adrian copilul minune | 2015-09-13

   Tot respectul pentru soldatii germani, romani, italieni etc. ce au luptat impotriva hidrei iudeo-kazaro-masonico-sovietice si pentru pastrarea Europei albe, libere si crestine, platind chiar cu viata lor si ajungand sa fie demonizati foarte tare de propagandistii iudeo-kazaro-hunici din cauza dragostei lor pentru neamul si tara lor. 🙂 :fhd: a se vedea mitul camerelor de gazare din lagarele naziste, atrocitatile ce se pun pe seama germanilor si mai nou si pe seama noastra a romanilor

   • Aurelian | 2016-05-11

    bai comentator cu pseudomin de manelist…armata romana a omorat 30.000 de evrei la Odessa..singura..fara germani…citeste,documenteaza-te inainte sa scrii cacaturi..armata romana a fost cu germanii tot razboiul,la fel ca si ungurii,bulgarii etc..si apoi..cand aliatii..rusii-rusii-americanii-si inca alte cateva natiuni i-au ars pe germani..rahatul asta de armata romana a trecut de partea rusilor..dar nu pentru ca ar fi vrut..pentru ca rusii au hotarat sa puna piciorul in prag si sa ia campurile petrolifere de la Ploiesti..si oricum,cacatul de armata romana n-avea cum sa-i opreasca..asa ca..s-au dat cu invingatorii…ca au suferit apoi..asta-i alta ciorba..citeste cartea lui Anthony Beevor-Al doilea razboi mondial..

  15. karla | 2015-07-10

   Superba regia, actorii au fost de nota 10.
   E BINE DE STIUT ISTORIA, POATE NU SE VA MAI REPETA!

  16. ala micu | 2015-05-26

   Ba, cretinul ala chiar m-a scos din pepeni. Cum dracu’ mai poate cineva sa zica “heil hitler” in 2015? Ce mai animale suntem, noi oamenii!

  17. kryo | 2015-05-25

   Bruno Ganz…cel mai ,,adevarat,, Hitler

  18. titi.valy | 2015-05-25

   Un film..Adevarat despre istoria omenirii.!!!

  19. dan | 2014-12-28

   vreau sa va spun ca s-a prezis dupa “Gromovnic” ca vor fi la putere national-socialistii si isi vor duce planul pana la capat…. nu se stie cand, dar VA FI !

  20. sory | 2014-11-28

   Se vede ca v-au indoctrinat americanii rau de tot. Dar asa a fost intotdeauna in istorie: invingatorii au scris istoria cum le-a convenit lor. Pentru cultura voastra generala, scrieti pe net: talmudul evreiesc si dupa aceea plangeti-le de mila.
   Desigur, acest com nu va fi niciodata publicat deoarece traim in “democratie” si in democratie, acolo unde cica ai dreptul la replica, cenzura e in floare.

  21. Emi | 2014-11-07

   Excelent film, foarte bine regizat și educativ pentru toți cei care sunt capabili să învețe din greșelile trecutului!
   Heil Hitler, păcat ca ai văzut acest film și nu ai înțeles mai nimic. Sincer te compătimesc și sper să vină ziua în care te vei limpezi la cap.

  22. aurel | 2014-09-21

   aiurea cu nemtii astia…isi dusi cu pluta deaia o duc asa de bine si in ziua de azi;)

  23. Kik | 2014-07-23

   Alex, a ajuns cumva mirosul de carne arsa pana la tine?

  24. alex | 2014-07-22

   spre atentia celui cu heil hitler iti spun doar atat, filmul nu poate reda cu adevarat ororile holocaustului sau mirosul de carne arsa. despre film nota 10 ,super productie

  25. Alex | 2014-07-15

   NOTA:10
   Superb Film mai bun decat Titanic

  26. HEIL HITLER!!!! | 2014-07-08

   Un film extraordinar.Dar oameni buni,TREZITI-VA!Voi chiar credeti ca daca suntem condusi de oameni gen Angela Merkel,care pupa in cur rasele inferioare o sa ajungem undeva???Spun asta pentru ca vad oameni pe aici care chiar nu gandesc.Pentru mine sunteti pusi in aceasi categorie cu evreii,tiganii si alte rase:niste lepre ale omenirii,slabi,usor influentabili,si mai ales MULTI.Iar daca o sa mai fie un om ca si Hitler,credeti-ma ca de data asta o sa reuseasca.Razboiul a fost pierdut din cauza ca nazistii au deschis 2 fronturi,avand trupele despartite.Iar aici se vede si puterea Frantei care este o tara foarte laudata in zilele de astazi,dar care si-a luat bataie din primul atac.Iar pentru cei care cred ca nazistii si in special Hitler erau nebuni,mai documentati-va si voi,sa stii istorie nu inseamna sa stii date si persoane,ci sa intelegi de ce anumite lucruri au fost asa cum sunt.Si va intreb pe voi,astia care va dati cu parerea despre nazism: daca Hitler era nebun si a facut atatea, voi de ce mama dracu nu sunteti regii planetei,in conditiile in care sunteti functionali mintal???Macar oamenii aia nu au plecat cand au vazut ca s-a sfarsit,ba chiar au stat,lucru pe care voi,inferiorilor mintali,nu ati putea sa il faceti….cu acestea spuse,HEIL HITLER!!!!!!

  27. mihai | 2014-05-11

   un film super,o realitate care a existat…

  28. Lux | 2014-04-08

   Niko….ai prezentat niste aberatii mai mari decat tine….in primul rand ce te face sa crezi ca rusii au fost mai buni decat nemtii (cerceteaza putin istoria…dar nu de pe WIKIPEDIA sau nu stiu ce documentare idioate ) …in legatura cu traducerea ai avut dreptate..asta asa ca sa te dai tare :)…apoi MODUL DE A GANDI AL NEMTILOR este unul foarte bun (spre deosebire de romani-iar facand aceasta afirmatie e clar ca esti romanca) apoi termenul “nazist “..inseamna “nationalist” termen caracteristic majoritatii natiilor 😀 deci si romanii….in rest te mai documentezi tu; aa si sa nu uit….daca RUSII I-AR FI STERS PE NEMTI DE PE FATA PAMANTULUI ai fi muncit pe un salariu de nimic in RUSIA sau ROMANIA 😉 asa ca sa gandim de doua ori inainte de a vorbi ..peace !!

  29. dragos | 2014-02-05

   Niko, dupa cum ti-am mai raspuns la alte comentarii ale tale, care au fost sterse, ar trebui sa gandesti de doua ori inainte de a scrie asemenea magarii! Raspunde-mi si mie la o intrebare: ce drepturi cauti tu in Germania? Cauta-le la tine acasa, in Romania, ca doar nu nemtii au venit peste tine, tu te-ai dus peste ei. Stai de multi ani in Germania? Mai stau si altii si nu au o parere asa proasta despre Germania si nemti. Uita-te ce greseli gramaticale faci in limba ta. Ma indoiesc ca stai foarte bine la capitolul ,,limba germana,,. Da, nemtii trebuiau stersi de pe fata pamantului si inlocuiti cu inculti (asta ca sa nu spun adevaratele cuvinte meritate de aceste persoane) veniti din tari subdezvoltate. Nu vreau sa ma gandesc ce ar fi fost Germania azi daca din 45 ar fi fost populata cu persoane de nivelul tau!

  30. niko | 2014-01-07

   ce sa mai zic traducera cam proasta . in rest e socant .traiesc in geramania de foarte multi ani si as putea spune ca cunosc modul de a gindi al nemtilor credetima ca au ramas la fel . dar nu mai au puterea ca daca ar mai putea ar face la fel .tot nazistii au ramas . unde mergi esti strain si nu ti-se acorda drepturile . asa e singele lor rasa nazista . parerea mea ca in 45 rusi trebuia sa le stearga rasa de pe pamint . in fine nazistii au ramas un pericol si in ziua de azi .

  31. igor | 2014-01-04

   cutremurator. 10.

  32. remus | 2013-12-14

   prea tare! 🙂 multumesc filme hd

  33. Vlad | 2013-10-27

   O capodopera! Actorii au jucat extraordinar! Mai ales Bruno Ganz.
   Un film foarte bine facut si multumim echipei Filme HD ca l-ati postat aici.

  34. mischa | 2013-10-22

   Sa lasam prostiile la o parte…si pe Hitler si pe ceilalti. Asa a fost atunci, a avut si el partea lui de dreptate. Sa comentam filmul, care-i deosebit.
   Actrita din rolul principal e romanca: Alexandra Platareanu, taica-su actor in Romania, fugit in Germania. Romanii n-o cunosc, numai altii in Europa.
   Americanilor nu le-a placut filmul…normal…scotea in evidenta partea umana a lui Hitler.
   Bruno Ganz este fantastic!

  35. Slavic | 2013-10-17

   Fără cuvinte ! Ma făcut acest film să privesc în trecut şi în viitor cu lacrimi ! 🙁

   Hail Führer !

  36. dacul patriot | 2013-10-04

   nu mi se pare deloc onorabil sa mori in urma unei promisiuni in fata unui conducator psihopat , din prostia caruia au murit milioane de civili . un adevarat conducator sau invingator trebuie sa stie sa si piarda ! numai un popor cretin si handicapat isi poate omora copii ! nemtii au primit ce au cautat . ceea ce au patiti nemtii le doresc si rusilor , si nu in ultimul rand si ungurilor :)) . pacat de noi ca ne-am aflat tot timpu’ la mijloc , dar sa speram ca ne v-om revenii odata pentru totdeauna . in cele din urma vreau sa spun ca sunt de acord cu un singur lucru privindu-l pe hitler , tiganii si jidanii , care dauneaza tuturor societatilor .

  37. viorel | 2013-09-26

   Filmul este un real document istoric,bazat pe memoriile lui Albert Speer,secretarei Traudl Junge,Heinz Linge valetul personal al lui Hitler si a altor supravietuitori din bunkerul de sub Cancelaria Reichului.Regizorul incearca sa reconstutuie cat mai fidel scenele petrecute(decorarea tinarului erou , scena reconstituita dupa ultima fotografie cu Hitler in viata ,scenele de isterie ,starea de sanatate ,precum si tabieturile acestuia ) ,cit si principalele declaratii ale principalilor protagonisti ale acelor ultime zile ale Reichului.In concluzie pe linga valoarea artistica incontestabila ,trebuie avuta in vedere si valoarea de document istoric.

  38. nuca mare | 2013-09-24

   un film exceptional

  39. Jesmina | 2013-09-09

   Impresionant din toate punctele de vedere.Monumental!

  40. dragomir emil-mihai | 2013-08-24

   am citit majoritatea comentariilor de aici si sunt surprins de faptul ca exista oameni care in loc sa aprecieze sau sa comenteze filmul(detalii cum ar fi regia,distributia,scenariul sau imaginea-sunt unii care apreciaza aceste “mici” detalii)folosesc aceasta pagina sa isi afirme apartenenta la o miscare politica.e usor sa spui heil mein fhurer(sper ca am scris corect) din taste sau din gura…dupa parerea mea de cinefil amator este un film nu extraordinar dar bine facut,inchegat, poate controversat dar tocmai acesta este farmecul sau.felicitari(desi nu au cum sa citeasca acest comentariu) echipei de productie si mai ales regizorului.
   Acum pentru cei care cred ca “sabia” este raspunsul :macar daca acceptati aceasta solutie ca fiind unica,de ce trebuie sa cautati exemple in afara pentru masura radicala? de ce trebuie sa admirati un conducator strain? exista in istoria noastra chinuita un nepot al lui Mircea Basarab cel Batran numit Vlad…mormantul sau nu este cunoscut(sau nu se vrea a fi cunoscut) nici in ziua de azi..un Domn crud,rece dar care a facut ce a facut pentru Toti nu pentru Unul.. scolit la Istanbul…Vlad Basarab Draculea sau cunoscut mai bine(si mai ales de catre turci) ca VLAD TEPES!!!!!!

  41. marius | 2013-08-17

   doamne isuse..ce film

  42. Tomi | 2013-08-04

   o capodopera, care din pacate prin prisma evenimentelor atat de bine expuse provoaca o stare de …….. voma!

  43. Cristian | 2013-07-28

   Din partea mea, acest film sparge graficul, ar fi mult peste nota 10. In primul rand, este interpretarea extraordinara a unor actori perfect alesi pentru roluri, apoi este autenticitatea oferita de vorbirea in germana, in al treilea rand este actiunea dramatica, iar nu in ultimul rand este si coloana sonora impresionanta. Un film monumental din toate punctele de vedere.
   Cat despre camerele de gazare, fiti siguri ca au existat, altfel cum mai era Auschwitz in Patrimoniul Mondial UNESCO? Doar ca lumea anilor ’20-’40 era prea invatata sa tolereze o problema decat sa o elimine. Si asta s-a intamplat si in cazul evreilor. Hitler a hipnotizat germanii, dar n-a avut niciun efect asupra strainilor, care n-au vazut rasismul decat ca pe un ”atentat la pacea mondiala”. Penibil pretext, nu?

  44. bogman | 2013-07-16

   pt. domnul Antoneanu ,,dupa mine potopul ,, a spus regele Ludovic al xIv poreclit si Regele Soare , nu i-mi aduc aminte sa fi spus Napoleon asa!

  45. pepy | 2013-07-06

   Nu comentez filmul care e super ! Nu va mai certati oameni buni si mai ales nu va mai jigniti, fiecare e liber sa aiba ce opinie vrea referitor la Hitler sau nazism in functie de cata cunoastere are. Un lucru e cert – Camerele de gazare si crematoriile NU AU EXISTAT – iar cele 6 milioane de victime ale holocaustului au fost in realitate vreo 200 de mii, restul e propaganda maestrilor in manipulare iar artizanii inceperii celor doua razboaie mondiale stim bine cine au fost, aceiasi care au introdus bolsevismul in Rusia si de acolo mai departe. Nu spun cine sunt fiindca stiu sigur ca stiti si singuri., asa ca sa plangem mai putin de mila lor si mai mult de a noastra care suntem victimele lor.

  46. Nono | 2013-07-06

   Mi-a placut enorm acest film,o poveste emotionanta.Trebuie sa recunosc ca am plans

  47. antoneanu cristian | 2013-07-03

   un flm foarte bun despre ultimele zile ale lui hitler si generalii sai,unii dintre ei fanatici pina la capat.datorita unor generali care au inteles ca nu mai exista scapare din acest razboi a facut ca germania sa nu fie stearsa de pe harta cum a vrut hitler,ce minte diabolica,sa stearga urma unei natiuni din cauza unei crize economice ghidinduse dupa napoleon”dupa mine potopul”! pai cum,daca el a fost un fanatic si un criminal,in cazul in care murea sau disparea el trebuia sa distruga si poporul german? si mai mult,chiar si in ziua de astazi mai sint unii psihopati care il adora pe hitler! mai oameni buni,cit de psihopat poti fi ca sa plingi si sa admiri o asemenea bestie cu chip de om? recomand tuturor acest film care prezinta drama prin care a trecut poporul german nascuta din hitler insusi,e un film excelent facut chiar de germani.

  48. Tudor | 2013-06-26

   Daca v-a placut acest film, va recomand o miniserie din 3 episoade: Unsere Mutter unsere Vater, dupa parerea mea, este cel mai realistic si emotionant film de razboi pe care l-am vazut. Sper sa va placa!

  49. Skippy | 2013-06-13

   fanatismul este ceva ingrozitor!

  50. Demistificator | 2013-05-26

   Un film impresionant, curatel din punct de vedere istoric. Celor care, intoxicati de propaganda invingatorilor din razboi, cred ca Hitler era un monstru iar nazismul raul incarnat pe pamant, am sa le citez cuvintele presedintelui SUA John F. Kennedy: “Hitler will emerge from the hatred that surrounds him now as one of the most significant figures who ever lived. He had a mystery about him in the way that he lived and in the manner of his death that will live and grow after him. He had in him the stuff of which legends are made.” Daca Hitler ar fi castigat razboiul acum am fi vorbit despre el ca despre marele restaurator al Omului in fata coruptiei reprezentate de inaltarea banului si smecheriei la rangul de valori supreme, l-am fi considerat salvatorul lumii in fata hidrei comuniste si probabil nici n-am fi inteles pe deplin ce rau istoric a vrut sa eradice. Asa, jumatate din Europa a avut ocazia sa afle “binele” adus de comunismul invingator. Asta nu inseamna ca regimul nazist n-a avut partea lui de greseli si atrocitati, dar acestea au fost umflate masiv cu pompa de invingatori, care in realitate au fost cu mult mai atroci decat invinsii – inclusiv britanicii si americanii.

  51. costel | 2013-05-01

   am avut bunici din partea mamei morti la Mathausen daca as putea sa i oblig pe cei care sunt pro nazism si pe cei care au comentat pro despre nazisti sa stea macar 5 min de vorba cu un supravietuitor al unui lagar de concentrare daca mai sunt in viata nu sa citeasca , sa vada durerea si spaima inca in ochii lor mie. Ce a facut acest nimic pe nume hitler ar trebiu sa i se faca o statuie in iad alaturi de stalin RUSINE CELOR CARE SUNT CICA PRO HITLER HABAR NU AU CE SPUN

   • Bogdan | 2017-07-05

    “186 de trepte” – despre Mathausen

  52. graffonyaface | 2013-04-13

   Wikipedia====Din punct de vedere internațional, partidul nazist susținea că criza economică din anii 1930 a fost creată de către o conspirație internațională a marilor bancheri. Capul acestei conspirații era considerat a fi un grup de evrei, ceea ce motiva o dată în plus distrugerea acestei etnii în timpul holocaustului===nazistii, comunistii si nemtii din anul 1898 (cei care sau trezit la realitate si au descoperit de cine este impiedicata dezvoltarea economica a germaniei respectiv in zilele noastre)

  53. Anca | 2013-04-06

   Nu sunt de acord cu nimic din ce a facut Hitler. Sigur, nu ma voi lua de parerile pro , dar oamenii care sunt in totalitate de acord cu ceea ce a facut , cu crimele pe care le-a infaptuit mi se par cruzi .

   • Bogdan | 2017-07-05

    “Aici este boala cea mai gravă pentru oameni, când vor să vindece răul prin rău.” (Sofocle)

  54. VLD | 2013-04-06

   doamne. ma credeti ca am plans cand au otravit copii ! mai ales cand fata cea mare a strigat tati ! oribil !

  55. Andrew | 2013-04-03

   cum puteti arata compasiune fata de niste creiere spalate de psihopatii nazisti?
   comunistii au fost mici copii fata de dictatura nazista…
   toata lumea ii pupa picioarele lui hitler care era si bolnav si batran, suferea de parkinson si alte probleme mentale
   daca nu erau aliatii vorbeati germana acum ma gogomanilor

  56. costel | 2013-04-02

   AM 40 de ani si de copii eram fascinat de uniformele soldatilor si in special al ofiterilor dar cu timpul documentindu-ma despre acea perioada am ramas doar cu admiratia unifotmelor nu a idiologiei care a trimis la gazare COPII pentru inconstientii care ii lauda pe nazisti .MULTUMESC CA NU AM TRAIT IN ACEI ANI CA ROMAN DA MAI ALES CA GERMAN.ACOLO UNDE S-AU PETRECUT ORORI NU POATE EXISTA ONOARE.

  57. none | 2013-04-01

   Am observat ca cei care pupa nazismul in fund, abia pot scrie corect cateva cuvinte si alea infecte.Se spune ca, cand mori tu nu simti nimic, doar cei de langa tine sufera.Asa e si cand esti prost si paranoic.Ce ati zice daca ar cade toata suferinta miloanelor de oameni care au suferit de pe urma nazismului pe voi si pe familiile vostre?Nu mai pot de bucurie ca le-au dat rusii de i-au julit 😆 De mult ce i-a iubit Hitler pe aliatii romani ca a facut Ardealul cadou maghiarilor.Sclavi inculti ce sunteti!

  58. Micu | 2013-03-31

   Filmul bunicel ! Doar ca m-a impins necuratul sa citesc comentariile ! Dragii mei dati o fuga pe la biblioteca si cititi ceva istorie ca altfel pe unii care au cometat pe aici o sa ii vedem cu insemnele naziste pe strada , nu de alta dar inca sunt in afara legii iar necunoasterea ei ( a se citi prostia ) nu e o scuza . Alarmant este ca intre cei care ii aduc ofrande lui Hitler unii habar nu au cu ce dracu s-a indeletnicit Adolf ! Rugati-va ca niciodata sa nu mai fim obligati sa traim atrocitatile alea! Cineva se intreba cum a reusit Hitler sa convinga atatia oameni : le era foame , erau mandri, needucati iar mai tarziu au fost terorizati .Aveti cateva exemple si in aceasta pagina !

  59. Fara partinire | 2013-03-05

   Pe cat de malefice au fost personajele principale, pe atat de magistrale sunt scenariul, regia si reprezentanta actorilor. Felicitari!

  60. brilly | 2013-02-16

   bun film !!! chiar merita vazut !

  61. George Bogdan 14\88 | 2013-02-16

   Sieg Heil Mein Fuhrer Adolf Hitler und Nationalsozializmus in evropa und welt!

  62. tigaie` | 2013-02-14

   HAIL HITLER …

  63. Daniela | 2013-01-23

   Exceptional,Heil Hitler,bravo Grigoras si eu sunt pentru..,

  64. Grigo | 2013-01-08

   Omule, tu esti prost.Nu vezi realitatea.Am avut acea greseala de scriere deoarece eram pe fuga, tigananu-le.
   Heil Hitler! 😉

  65. Joker | 2012-12-26

   grigoras tata, esti un pic cam prost in primul rand el nu omora decat tigani ci si ROMANII , avea el ce avea cu romanii, si in al doilea rand mai treci odata pe la scoala”Mi-ar place sa se intoarca Hitler si sa ne scapa ” SA NE SCAPE, ANALFABETULE…

  66. Grigoras | 2012-12-21

   Mi-ar place sa se intoarca Hitler si sa ne scapa de tigani,evrei si alte rase de rahat .Eu unul l-as asculta pana in panzele albe.Pacat ca s-a pierdut razboiul.
   Daca va place genul urmariti Stalingrad!

  67. costin | 2012-11-19

   am citit comentariile inainte de a vedea filmul ,asa cum era de asteptat sunt pareri pro sau contra nazismului,pro sau contra flimului
   se deosebesc 2 comentarii in mod special ,primul al unui dobitoc pe nume marian care crede el de cuvinta , ca daca stai mai prost cu gramatica nu trebuie sa ai dreptul la o opinie
   al doilea a lui supra natural care ne demonstreaza ca hitler a avut si idei bune pe linga cele multe si proaste.

  68. George Bogdan 14/88 | 2012-10-24

   Superb film are o incarcatura emotionala profunda .Mi-as fi dorit sa fiu un soldat de al lui A Hitler purtator al civilizatiei si ordinii superioare al germaniei.
   Buna regia . scenariul si actori pe masura filmului.

  69. Rodica | 2012-10-08

   Daca sunteti mai sensibili,nu va uitati.Spre final,eu nu l-am mai putut urmari.

  70. vlad | 2012-09-11

   jos nazismul, jos comunismul, TRAIASCA LIBERTATEA SI PACEA!!!

  71. mihaela | 2012-08-25

   un film impresionant, stau si ma intreb cum de un maniac ca asta a reusit sa manipuleze atata omenire, si cum de mai exista persoane care pot spune ca mai bine traia acest monstru pe pamant se vede cat de inguste mintal pot fi,sunt romanca nu sunt fan tigan sau jidan dar stiu un lucru, ca tot oameni sunt si de unde ai taia curge tot sange rosu la culoare indiferent de natie sau rasa.
   ar trebui ca acest film sa poata fi vizionat si pe posturile TV pentru a putea fi vizionat si de alte persoane, ma refer la cele foarte tinere care considera ca tot ce zboara se manaca, ca sa pretuiasca fiecare bucata de paine ce o mananca.

  72. Seby | 2012-08-20

   Uitandu-ma la acest film mi-am dat seama ca oamenii nu au facut decat sa urmareasca un om care era bolnav… dar aceasta ura pe care o purta fata de evrei era foarte puternica …probabil a suferit din cauza lor in trecut insa el nu a bagat numai evreii in aceeasi oala ci si celelalte natii. Oamenii l-au crezit si unii s-au sinucis din cauza asta. Stau si ma gandesc daca America nu ar fi intervenit … ce situatie ar fi fost acum? Oricum noi am avut de suferit din ambele pariti… si Rusia si Germania in momentul in care Romania a intors armele . Nu stiu ce crede lumea dar eu cred ca acest film reprezinta cruda realitate a acelor vreme si ma bucur foarte mult ca l-am vizionat!

  73. Kevin91 | 2012-08-15

   Un film ce nu trebuie ratat.. obligatoriu sa-l vedetzi.. nota 11

  74. Marian | 2012-08-13

   Am facut o mare greseala. Am citit unele comentarii inainte sa se incarce filmul. Imi dau seama ca din pacate, cam putini stiu sa scire in limba romana. Atat vreau sa spun: inainte de a va da cu parerea despre intamplari istorice, sau despre judecata altora, opiniile politice ale altora si multe lucruri, invatati un lucru elementar: SA SCRIETI!!!

  75. sfinx | 2012-08-01

   Un film exceptional! Trebuie vazut ca sa nu se mai intample asa ceva….

  76. Hitler | 2012-07-29

   Aş vrea ca Hitler să se întoarcă şi să fie în România.Pun pariu că ar fii mai puţin rromi, hoţi şi huligani, pe care i-ar prinde, i-ar gaza!
   Filmul a fost extraordinar, mai ales Bruno Ganz în rolul lui Adolf Hitler.Un film de nota 10* 🙂

  77. Bogdan | 2012-07-27

   Un film extraordinar despre istoria omenirii…

   • welove | 2017-03-02

    Conteaza cum scrie gramatical?:)) sa intelegi si asta e..:D Iar despre intelectuali…vai de capul vostru si de cartea voastra:)

  Lasati un comentariu

  Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

  The Unbearable Lightness of Being (1988) - Insuportabila usurinta de a fi
  The Florida Project (2017)
  Sleepwalker (2017)

  Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net