Vizioneaza filme online

Des hommes et des dieux – Oameni și Zei (2010) – filme online subtitrate

Des Hommes et des Dieux se inspiră din viața celor opt călugări cistercieni ai mănăstirii de la Tibihirine, Algeria, răpiți și uciși în 1996, de un grup de islamiști extremiști. Filmul se concentrează pe viața cotidiană monahală, pe conviețuirea călugărilor cu musulmanii și pe decizia dificilă pe care aceștia sunt forțați să o ia în momentul în care viața le este amenințată. Deși oficialitățile franceze din Algeria le cer să părăsească țara, cei opt monahi hotărăsc cel puțin să amâne momentul. Cei vinovați pentru moartea lor nu au fost încă găsiți și pedepsiți.

Rating :
N-15 NERECOMANDAT SUB 15 ANI

IMDB : 7,2

Tags: , , , , , , , ,

Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

5 Responses to Des hommes et des dieux – Oameni și Zei (2010) – filme online subtitrate

 1. Sirius a comentat: 17/07/2016 ora 06:18

  Film realizat dupa fapte reale,…direct la subiect,.fara prea mari prestatii actoricesti ,zero efecte speciale,.departe de a fi un “ musical movie“, monoton ,deprimant,lipsit de culoare ,…si totusi in ton cu ceea ce se intampla de data asta in Franta ,..nu-n Algeria.
  Din pacate liderii europeni au lasat larg deschisa usa curentului islamic,.vae victis,.

 2. Raskolnikov a comentat: 02/01/2014 ora 11:10

  Impresionant film si din care pot invata si islamisti si crestini,pledeaza pentru intelegerea reciproca si toleranta religioasa.Nu ma mir ca a fost premiat,e nevoie de acest tip de filme lamuritoare a celor doua universuri…..

 3. dora a comentat: 25/11/2013 ora 23:23

  john, poti scrie corect pseudonimul asta, insa nu poti scrie corect cuvantul “situatie”. Nu de alta insa mai sunt si elevi care citesc aceste comentarii si vor crede ca “sitoatie” este bine scris. Celor care fac greseli gramaticale (lingvistice), va rog sa va corectati, daca nu,propun sa cenzureze textele incorecte administratorii site-ului. Multumesc.

  • Raluca a comentat: 16/07/2016 ora 20:54

   Draga Dora,
   Cei care gresesc o fac, in general, in mod inconstient, asa ca nu vad cum s-ar putea corecta, din moment ce ei nu stiu ca au gresit. Oricum, eu zic sa luam din comentarii esentialul, adica idei despre valoarea fimului si nu sa pandim greselile.
   P.S. Si ca sa-ti demonstrez ce ti-am spus mai sus, afla ca dupa multumesc ar fi trebuit sa pui semnul exclamarii (!). Pace! 😎

 4. pepy a comentat: 13/04/2013 ora 00:27

  Nota 10, un film exceptional. Nu mi se pare a fi propaganda anti-islamica, este un film inspirat din fapte reale care asa s-au intamplat, nu e fictiune anti. De acord Franta a fost tara coloniala ca si Anglia,Spania ,Portugalia,Olanda cu teritorii cotropite mai putine decat celelalte enumerate mai sus, dar sa spui ca Franta are o identitate culturala si spirituala cat si o civilizatie net inferioara Algeriei esta mai mult decat exagerat. Politic , exceptandu-l pe Charles de Gaule , Franta a fost aservita SUA,Anglia ,Germania, doar politic, in ce priveste cultura ,civilizatia,stiinta,arta, a fost mereu prima in Europa,ca ne place sau ba, iar Romania a avut in Franta mereu un aliat. Nu am absolut nimic impotriva islamului sau oricarei alte religii, dar adevarul este ca nu-mi place nici una , religia este folosita pentru manipularea credinciosilor in folosul unora care conduc lumea. Cred cu tarie in Dumnezeu si Iisus Hristos dar cred ca nu e nevoie de o armata de preoti,temple,biserici,sinagogi,moschei, fiindca trupul omului este templul lui Dumnezeu care salasuieste in el, adica in noi toti fara deosebire de rasa,sex,religie. In cadrul fiecarei religii datorita preotilor s-au facut crime impotriva umanitatii : cruciadele crestine de eliberare a Ierusalimului au fost extrem de violente caci crestinii au omorat ,,in numele lui Hristos,,mii de musulmani in principal femei,copii,batrani,e fapt istoric cunoscut. Inchizitia rusine a bisericii catolice a ars pe rug mii de oameni, misionarii crestini din America de Sud au facut crestinari cu sabia etc Musulmanii omorau toti necredinciosii adica pe toti care nu erau sau nu vroiau sa devina musulmani. Pai daca religia, adica preotii lor asa-i invata pe credinciosi , halal pe cine oare slujesc ei??? sigur nu pe Dumnezeu. In acest film m-a impresionat, modestia si saracia in care traiau acesti calugari la fel ca ordinul franciscan, si erau totusi fericiti ajutandu-i pe altii, asa ar trebui sa fim noi toti. Scena memorabila cand ascultau muzica simfonica ,si li se vedeau trairile pe fete si aceea in care batranul calugar inocent caun copil speriat se ascunde sub pat au fost cele mai rascolitoare din tot filmul. Actul terorist de luare a calugarilor ca ostateci nu a fost pe motive religioase, ci pentru schimb de ostateci, si ca act de razbunare impotriva colonialismului francez. Pacat ,vedeti ce bine o duc tarile care au avut colonii,imbogatirea lor a fost pe spinarea tarilor cotropite care au fost si inca sunt si azi jecmanite prin mijloace moderne. Coloniile jecmanite au ramas tari sarace subdezvoltate, iar cotropitorii sunt tot mai infloritori. Daramarea comunismului in estul Europei,s-a facut tot ca cei puternici sa acapareze bunurile si bogatiile iar noi sa fim mai saraci decat am fost, ce face religia si preotii ??? se imbogatesc cu nerusinare si ei,iar noi credinciosii (prostii,sic) supravietuim cu greu.

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *