Vizioneaza filme online

Dragonheart – Inimă de dragon (1996) – filme online

O nominalizare Oscar

Un amestec de aventură, romantism, umor şi efecte speciale spectaculoase, Inima de dragon este povestea incredibilă a legăturii dintre un om de onoare şi o creatură legendara – ultimul dragon.

Regizat de Rob Cohen, filmul aduce în centrul atenţiei legătura mai puţin obişnuită care se naşte între Bowen (Dennis Quaid), un bărbat remarcabil, pe vremuri un luptător neînfricat şi o creatură de nici mai mult nici mai puţin 18 picioare înălţime şi 43 de picioare lungime, un dragon pe nume Draco (Sean Connery), ultimul din specia sa care i se va alătura lui Brown în lupta pentru eliberarea ţării de sub tiranica stăpânire a lui Einon (David Thewlis).

Povestea a început cu mult timp în urmă, când un prinţ de numai 14 ani (Lee Oakes) a văzut cum tatăl său a fost ucis cu violenţă pe câmpul de luptă. Un copil tenace, prinţul Einon va învăţa cu repeziciune de la Bowen tot ceea ce este necesar pentru a mânui sabia şi a se apăra ca nimeni altul. Bowen este un luptător nobil, dedicat trup şi suflet idealurilor celor mai înalte înscrise în aşa-numitul Cod Vechi al onoarei. Numai că într-o bună zi, cu toate eforturile lui Bowen de a-l proteja pe câmpul de luptă, Einon este grav rănit. Cuprinsă de disperare, mama lui Einon, regina Aislinn (Julie Christie) nu poate privi nepăsătoare cum Einon sta să moară în braţele lui Bowen şi cere ajutor supranatural invocând puterea magică a dragonilor care, potrivit unor vechi religii celtice ar putea să-i salveze fiul de la moarte. În schimbul promisiunii ferme de a pune capăt o dată pentru totdeauna tiraniei dragonul invocat îi cedează lui Einon jumătate din viaţa sa şi îi vindecă rănile.

Einon se însănătoşeşte, dar pe zi ce trece devine mai despotic decât fusese vreodată tatăl său. După doisprezece ani de la acest eveniment, timp în care a cercetat totul despre dragoni, Bowen se hotărăşte să reintre în rândurile grupării Vechiul Cod şi să reînvie valorile morale cândva atât de apreciate.

Alături de unicul dragon rămas în viaţă, Bowen va porni lupta pentru cucerirea libertăţii la care semenii săi visează atât de mult. Preţul victoriei este însă mare, căci Draco este chiar dragonul care i-a dat jumătate de inima regelui, şi viaţa sa este strâns legată de a acestuia.
Dragonheart este un film de acţiune plin de umor şi efecte speciale. Regia i se datorează lui Rob Cohen, cel care s-a făcut cunoscut cu Dragon: The Bruce Lee Story, iar efectele speciale sunt semnate de aceeaşi echipă (câştigătoare de Oscaruri) a Industrial Light & Magic care a realizat celebrii dinozauri din Jurrasic Park.

Ideea de a da dragonului Draco vocea lui Sean Connery precum şi aceea de a face că fizionomia lui să fie asemănătoare celebrului actor s-a dovedit a fi una extrem de inspirată. Draco este primul personaj în întregime generat de computer într-un film cu personaje reale. Costul filmului, de aproape 60 de milioane de dolari s-a datorat mai mult efectelor speciale, acestea fiind făcute de experţii care lucrează sub îndrumarea lui George Lucas, ILM (de la Jurassic Park la ultimul Star Wars, cei mai buni specialişti din domeniu).

Tags: , , , , , ,


Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

3 Responses to Dragonheart – Inimă de dragon (1996) – filme online

  1. Adi a comentat: 22/07/2014 ora 15:07

    filmul e amuzant dar finalul este foarte trist nu mam putut abtine sa nu plang ochii mei lacrimau de parca curgea niagara…

  2. flori a comentat: 03/05/2014 ora 17:36

    foarte frumos merita vizionat nota 10 bravooooooooooo

  3. tarkan a comentat: 13/12/2013 ora 21:38

    Cel mai tare film am vazut filmul asta de 20 de ori si un ma plictisesc merita fiecare segunda . are de toate , dar mai ales indruma persoanele spre bine uitativa un veti regreta adro istoriile de dragoni si dinozauri dar filmul asta te lasa pe ganduri si in lacrimi . vizionare placuta

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *