Vizioneaza filme online

Duios Anastasia trecea (1979)

Vara anului 1944: într-un sat pe malul Dunării, la graniţa cu Iugoslavia, ecourile războiului abia dacă se aud. Dar dincolo de aparenta linişte, lupta partizanilor români şi iugoslavi împotriva armatelor hitleriste este pe viaţă şi pe moarte. Orice partizan prins trebuie omorât, iar cadavrul sau trebuie să zacă neîngropat pe uliţă drept exemplu. Primarul satului veghează ca această dispoziţie dată de nemţi să nu fie încălcată. Tânără învăţătoare Anastasia ştie că mai presus de orice se află datina şi că mortul trebuie îngropat creştineşte, chiar dacă pentru asta ea trebuie să plătească cu viaţă. “M-a interesat mai ales problema Puterii: a puterii totalitare care se instaurează şi datorită laşităţii/complicităţii celor care o vor suporta.” (Alexandru Tatos).

Tags: , ,

Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

3 Responses to Duios Anastasia trecea (1979)

 1. sebastian a comentat: 30/08/2013 ora 19:37

  un film foarte bun o interpretare originala , bine jucat si un subiect foarte bun pacat ca lumea nu prea se uita la filmele romanesti

 2. Ion a comentat: 09/07/2013 ora 12:36

  vasili, tu esti fiu de curva, de aceea te simti mic si trebuie sa arunci cu noroi.
  De ce nu te faci mic si te duci acasa?Asa ne scutesti de parerile astea care demonstreaza ca ai un burlan pe post de gat care este doar pentru apa de ploaie.

 3. vasile a comentat: 13/02/2013 ora 21:39

  filmul este super bun …
  sa nu va asteptati la un final fericit
  tipic rominesc (un popor de “curve”)
  …vizionare placuta

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *