Vizioneaza filme online
Alege o categorie de filme online gratis: FILME VECHI, FAMILIE, FANTEZIE

Dune (1984) – filme online

O nominalizare Oscar

Dune este un film științifico-fantastic din 1984 scris și regizat de David Lynch, bazat pe romanul lui Frank Herbert din 1965 cu acelasi nume. În film apare Kyle MacLachlan în rolul lui Paul Atreides. În alte roluri: Francesca Annis, Everett McGill, Sting, Max von Sydow, Jose Ferrer, Siân Phillips, Virginia Madsen, Alicia Witt, Patrick Stewart și Sean Young. A fost filmat la Studiourile Churubusco din Mexico City, iar coloana sonoră este realizată de trupa Toto. Filmul prezintă povestea unui tânăr prezis ca fiind Kwisatz Haderach, cel care va eliberaplaneta deșertică de maleficaCasa Harkonnen cu ajutorul nativilor Fremeni.

După succesul romanului, începând cu 1971, au fost mai multe încercări de adaptare pentru marele ecran. Pe parcursul anilor 1970 au încercat să producă un film bazat pe acest romanArthur P. Jacobs,Alejandro Jodorowsky, Ridley Scott și alții. În 1981, David Lynch a fost desemnat ca director executiv de către producătorul de filmDino De Laurentiis.Filmul nu a fost bine primit de critică și a fost slab cotat la box office-ul american.

În viitorul îndepărtat, universul cunoscut este guvernat de împăratul padișah Shaddam Corrino al IV-lea; substanța cea mai prețioasă din întinsul său imperiu galactic feudal este mirodenia melanj, care prelungește viața, mărește conștiința și este vitală pentru călătoria în spațiu. Ghilda Spațială și Navigatorii folosesc mirodenia melanj pentru a călători instantaneu prin spațiu în condiții de siguranță în orice parte a universului.

Simțind o potențială amenințare asupra productiei de mirodenie, Ghilda Spațială trimite un emisar pentru a cere o explicație din partea împăratului, care a și-dezvăluit confidențial planurile de a distruge Casa Atreides. Popularitatea Ducelui Leto Atreides este în creștere, el este suspectat că fi strâns o armată secretă folosind arme sonice numit Weirding Module, devenind astfel o amenințare la adresa împăratului. Planul lui Shaddam este de a oferi controlul Casei Atreides planeta Arrakis, singura sursă de mirodenie, pentru a cădea acolo în cursa întinsă de către vechii lor dușmani, Harkonnenii. Navigatorul (un mutant) îi ordonă Împăratului să-l ucidă pe fiul ducelui, Paul Atreides, un tânăr cu viziuni profetice. Ordinul atrage atenția confreriei Bene Gesserit, deoarece Pavel face parte din programul lor genetic de secole de producere asupraomuluiKwisatz Haderach. Paul este testat de Cucernică Maică Bene Gesserit Gaius Helen Mohiam.

Ce parere aveti despre film ?
 • NU (0)
 • Plictisitor (0)
 • Mediu (0)
 • Bun (1)
 • WOW (0)
 • Capodopera (4)
Tags: , , , , , , ,


Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

4 Responses to Dune (1984) – filme online

 1. khazix a comentat: 18/08/2013 ora 05:15

  si jocul “Dune2000” pentru PC a fost foarte bun, l-am primit de la unchiul meu si mi-a placut asa de mult incat am citit si cartea, acum am vazut si filmul, foarte frumos

 2. bogdan a comentat: 20/07/2013 ora 01:00

  Prima ecranizare DUNE. Si cea mai frumoasa, in naivitatea si simplitatea ei atat de omeneasca.
  Nu-i ea chiar atat de super-hightech depedeve efecte speciale, cum a fost cea de dupa, aia din 2000. Atata paguba!

  Dar are un ceva omenesc, frumos, un ceva din suflet ce nici cele mai ale dreacului calculatoare si efecte speciale nu pot produce.

  Cat despre distributie, ce sa mai vorbim: ii gasim acolo pe Jose Ferrer, Linda Hunt, Richard Jordan, pe Kyle MacLachlan (Twin Peaks), Kenneth McMillan, Jurgen Prochnow, Captain Picard of the starship Enterprise, Sting actorul si cantaretul formidabil din Police-ul tineretii noastre, Max von Sydow …

  Totul facut sa fie cat mai aproape de cartea fabuloasa DUNE, nascuta-n fabuloshii ani saizeci ai secolului trecut, de-un geniu atat de modest: Frank Herbert.
  Hrana pentru suflet.

 3. cosax a comentat: 30/06/2013 ora 22:34

  la fel ca si cartea – un film de 10

 4. mircea gheorghe a comentat: 09/05/2013 ora 16:42

  filmele vechi ok.

Lasati un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *