El Ángel Exterminador – Îngerul exterminator (1962) – filme online

El Ángel Exterminador – Îngerul exterminator (1962) – filme online

Vezi trailer
8.2
NOTA IMDB
7.0
NOTA USERI
8.2
NOTA IMDB
7.0
NOTA USERI
NOTA FILM:

Descriere film

2 comentarii

Trimite filmul

O nominalizare Cannes.

Un grup de burghezi din Mexic sunt invitaţi să cineze în casa familiei Nóbile după o reprezentaţie de operă. Între timp servitorii şi bucătarii părăsesc reşedinţa familiei Nóbile. După terminarea cinei, invitaţii îşi dau seama că nu pot părăsi casa, din cauza unui motiv necunoscut, deşi raţional nimic nu-i împiedică să plece. Pe măsura trecerii timpului, alimentele şi băutura se împuţinează în timp ce gunoiul creşte, iar personajele încep să se îmbolnăvească. Bunele obiceiuri şi cordialitatea încep să dispară, iar burghezii se comportă ca nişte autentici sălbatici. Iar când în sfârşit au putut ieşi se duc cu toţi exaltaţi să asculte o misă de Te Deum. La sfârşitul ritualului, inexplicabil situaţia se repetă, nu pot ieşim din biserică…

IMDB : 8,2

Anul lansarii: 1962
Regizor: Luis Buñuel
Distributie:

Server 1
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 2
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 3
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 4
Server 5
Server 6
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad

S-ar putea sa-ti placa si filmele online:

2 comentarii
  1. papageno | 2017-07-26

    Film suprarealist, incarcat de simboluri freudiene si cu accente de comedie macabra…Cheile de analiza si de interpretare a filmului sunt numeroase si destul de personale. Un grup de oameni apartinand unei elite nu mai pot parasi casa (si mai tarziu nici biserica!) in care au servit o cina cu pretentii. Ce sa fie asta? Naufragiu, carantina, experiment psihologic, un reality show, vis, fantezie, pamfllet social?!…Pentru cinefili, de vazut si de revazut, ca de altfel toate capodoperele lui Bunuel (preferatele mele raman “Fantoma libertatii” si “Calea lactee”).

    • Brobdignag | 2017-08-27

      Cred ca in “Ingerul exterminator”, ca si mai tarziu in “Farmecul discret al burgheziei”, Bunuel exerseaza pe taram artistic rafuiala sa personala cu clasa conducatoare. Aici ii priveaza pe burghezi de libertate. In celalalt film, le refuza dreptul la hrana (cum stiti, personajele isi tot dau intalniri la masa fara insa sa apuce sa manance), ii vede arestati sau chiar lichidati sumar. Sunt doua parti ale aceluiasi film, un pamflet social, fara indoiala, cum bine ati remarcat, avand burghezia ca personaj colectiv. Din toata opera lui Bunuel sunt filmele in care convingerile sale de stanga capata, daca nu forma “urii de clasa”, atunci pe cea a satirei nimicitoare.

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Cha-i-na-ta-un (2015)
The Place (2017) - Localul
Killing Eve (2018) - Obsesia Evei - Serial TV

Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net, nu uitați sa dați click pe linkul de activare trimis pe emal.

There was an error, please try again
Multumim!