Vizioneaza filme online

Eyes Wide Shut – Cu ochii larg închişi (1999) – filme online

O nominalizare Globul de Aur, un premiu Veneția.

Cruise. Kidman. Kubrick. Trei nume care au asigurat în 1999 suspansul, succesul şi speculaţiile celui mai controversat film al ultimilor zece ani – Eyes Wide Shut. Interesul enorm stârnit în urmă cu trei ani de la premiera acestui film a fost alimentat de multiple cauze. Pe lângă conţinutul peliculei care abundă într-o disecare artistică şi deloc gratuită a sexualităţii şi a stilului voyeuristic de mânuire a camerei, Eyes Wide Shut a fost învăluit într-un mister total până la prima proiecţie într-un cinematograf. Kubrick a dispus casei de producţie Warner Bros să nu permită departamentului de promovare şi marketing să divulge niciun amănunt referitor la film, sporind astfel enigma. Distribuirea lui Tom Cruise şi a lui Nicole Kidman în rolurile principale – la vremea aceea împreună şi formând cel mai sexy şi pasional cuplu de la Hollywood – a contribuit din plin la mirajul acestei pelicule. Mai mult, moartea neaşteptată a creatorului Kubrik, cu doar câteva săptămâni înainte de premieră, a transformat Eyes Wide Shut într-un film cult, încă înainte de a rula în cinematografe şi într-un testament artistic, adulat de unii, hulit de alţii, al unuia dintre cei mai mari regizori din istoria filmului.

 

Tags: , , , , ,
Server 1
Partea I-a
Partea a II-a
Server 2
Partea I-a
Partea a II-a
Server 3
Partea I-a
Partea a II-a
Server 4
Partea I-a
Partea a II-a
Server 5
Partea I-a
Partea a II-a

Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

25 Responses to Eyes Wide Shut – Cu ochii larg închişi (1999) – filme online

 1. Schnappi a comentat: 09/11/2015 ora 05:10

  pentru cei care au luat-o pe aratura cu ocultism si iluminati:
  filmul este dupa o carte a lui arthur schnitzler – “traumnovelle” (dream story) scrisa in 1926. filmul urmareste incredibil de bine cartea.

 2. doina a comentat: 03/09/2015 ora 14:28

  Un film deosebit,actori mari , un film psihologic, ritualuri in masonerie… trebuie vazut !!!.

 3. eu a comentat: 18/08/2015 ora 19:50

  Dezamagitor…nu doar filmul ci si interpretarea actorilor. O iubesc pe Nicole dar de data asta nici macar ea nu a dat valoare filmului.

 4. adi a comentat: 07/08/2015 ora 01:07

  am citit si eu atent dupa vizionarea filmului sumarizarea foarte exacta a lui Revelator, si ma bucur ca am citit-o dupa. Da, cu multe subintelesuri si simboluri la tot pasu. Nu sunt familiarizat cu curentu iluminist si prefer sa raman asa din punctul asta de vedere, ce mi-a atras atentia sunt multiplele momente de intrerupere a actiunii evidente din fiecare moment, in care doctorul vrea sa calce stramb si Cineva are grija sa-l intoarca inapoi. Film fiind , nici nu-ti dai seama ca acele momente au fost alese cu grija precum si motivele insine. Totul pare un puzzle bine construit si pe tema unui personaj din clasa medie “doctor” . Pentru mine filmul e de nota 10.

 5. critic de arta a comentat: 29/04/2015 ora 19:40

  Nerecomanadat ! o opera satanica in cel mai pur sens al cuvantului !

 6. simi a comentat: 24/04/2015 ora 16:40

  multa nebunie,la ce foloseste atata mistificare,simboluri crime?

 7. ovidiu a comentat: 16/04/2015 ora 12:24

  DE CE TI-A PARUT RAU CA S-A TERMINAT??? VROIAI SA CONTINUE..ERAI CURIOASA SA VEZI CE SE INTAMPLA??? 😆 😆 😆

  LA INCEPUT PAREA UN FILM BUN….NUMAI DESTRABALARE!!!!!!!!!
  nu mai e decenta deloc in ziua de astazi????????
  unde e inocenta?fete cuminti?? trist…………

 8. Mariana Minea a comentat: 12/04/2015 ora 16:25

  Sunt un om obisnuit , care a vrut sa vada un film cu doi actori preferati . Si am vazut intr-adevar UN FILM deosebit . Nu trebuie sa fii psiholog sa poti sa intelegi cit de cit asa un film , dar nu pot sa trec la “neobservate” comentariul lui REVELATOR (cel din 10.03 , ora 22:43) . Este toata esenta acestui film explicata pas cu pas in acest comentariu si ma bucur ca nu l-am citit inainte de a viziona filmul , pentru ca in felul acesta mi s-a pastrat nota de mister care invaluie tot filmul . Pe de alta parte , citind acest comentariu dupa vizionarea filmului , mi-am elucidat multe din nelamuririle de pe parcurs , insa , trebuie sa remarc faptul ca aceste nelamuriri au fost sigur pentru oricine l-a vazut si nu este absolut deloc familiarizat cu chestii legate de semiotica , notiuni de ezoterism ,masonerie americana si toate celelalte . Nu stiu cit de multi oameni simpli , ca mine , ar viziona acest film ar putea fi atit de atenti (ca REVELATOR ) sa faca acele calcule cu ora 12 si 10 minute , sau numarul 265 de pe usa prostituatei sau suma 3,75 rezultata din problema fetitei . Nici prin gind nu mi-ar fi trecut ca aceste sume , au o insemnatate anume sau ca cifrele lor , adunate intr-o anumita ordine, ar insemna ceva . Atunci ce sa cred ? Ca regizorul a facut acest film numai pentru cunoscatori in semiotica , ocult , masonerie ? Nu cred . L-a facut pentru publicul larg , in general . Sunt convinsa ca pentru omul simplu , actiunea filmului este cit se poate de clara si este axata pe relatia ce incepe sa se “ofileasca” ca in majoritatea cuplurilor dupa citiva ani de casnicie si unde poate duce acest fapt . La unele cupluri poate duce la o mare resemnare cu aceasta rutina ce inevitabil duce la stingerea pasiunii din cuplu , la altii , poate duce la cautari in afara cuplului de placeri care sa le domoleasca frustrarile . Semnalul de alarma este (pentru el in acest caz) acela ca , dorind sa nu traiasca in rutina si compromis , a ajuns sa se bage in probleme ricante , periculoase si pentru el si pentru cei din jur , care l-au speriat si i-au domolit avintul de a cauta placerea in alta parte , cind ea poate fi totusi linga omul de linga tine , cu conditia sa existe comunicare si iubire intre cei doi . Din punctul meu de vedere ,concluzia finala este ca am vazut un film deosebit si mi-a parut rau in clipa in care s-a terminat . :fhd:

 9. WOLFRAM a comentat: 10/03/2015 ora 22:14

  Bravo aur,Cristina si REVELATOR !

 10. mariana a comentat: 09/03/2015 ora 15:01

  Un film care m-a surprins in mod placut, ca subiect, realizare, jocul actorilor, totul a fost peste asteptari. Mister, simbolistica, ritualuri este de fapt ceea ce vedem in film si nu auzim sau vedem in realitate. Mi-a placut foarte mult.

 11. Antin a comentat: 11/02/2015 ora 00:01

  Traducere corecta ‘Cu ochii in patru’. Este un joc de cuvinte, nu trebuie tradus mot-a-mot.

 12. cornelia a comentat: 03/02/2015 ora 01:24

  cred ca discutia dintre soti din finalul filmului este raspunsul la “ghicitoarea” care este tot filmul…si visul ei si realitatea lui sunt urmarea unei casnicii cam fara sare si piper dupa doar noua ani si care ar mai trebui condimentata din cand in cand…..nu sunt incantata de film, fara nerv, totul se deruleaza cu incetinitorul…cineva spune despre ezoterism, simboluri, masonerie, ba chiar illuminati…asa o fi…eu am inteleles ce am inteles, nu mi-a placut Tom Cruise si in general nici filmul…

 13. Ana-Maria a comentat: 04/06/2014 ora 08:40

  Foarte bun…

 14. aur a comentat: 15/03/2014 ora 22:50

  Cineva spunea aici ceva de genul “nu ne luati de prosti daca nu l-am inteles”. O astfel de abordare e gratuita, atata timp cat nimeni nu obliga pe nimeni sa-si expuna disponibilitatea de percepere a unui fenomen, in speta, cultural. Sunt filme, duium, pentru toata lumea, apropiati-va de cele pe care le intelegeti si, usor, usor, veti intelege din ce in ce mai multe.

 15. DUMITRU a comentat: 22/09/2013 ora 19:29

  Actiune lanceda, actorii principali , fara sare si piper, mda cu indulgenta 5 .

 16. laura a comentat: 20/09/2013 ora 14:33

  unul din preferatele mele..e în top 5 …si mereu cînd aud incantatia mà trec fiorii…

 17. mugu a comentat: 26/05/2013 ora 22:34

  film plin de mister
  superb

 18. Cristina a comentat: 03/04/2013 ora 20:29

  Filmul e o capodopera, nu mai are nevoie de calificative. Muzica de la final nu e scrisa de Adre Rieu, ci e valsul nr.2 de Shostakovich, asa cum bine scria un utilizator. Andre Rieu este un simplu violonist, nu foarte talentat, dar cu mult creier, care a stiut sa investeasca in show-urile lui si sa faca un sac de bani. Dimitri Shostakovich e unul dintre cei mai mari compozitori din istoria muzicii la a carui valoare ”sarcul” Rieu nu se poate ridica in 10 vieti. Mi se taie cheful cand vad la cat se limiteaza cultura generala a unora. Peace!

 19. REVELATOR a comentat: 17/03/2013 ora 11:12

  Filmul asta are prea putin de-a face cu erosul sau intropectia psihologica, motivul visului etc, cat are de-a face cu o INITIERE in ocult, ezoteric, masonic si mai precis ordinul illuminati (cea mai importanta ramura derivata a masoneriei americane). Kubrick are inspiratia, subtilitatea si prudenta de a se folosi de aparentul subiect al dramei relationale a unui cuplu “tocit” de rutina, tocmai pt a putea face o subtila analiza critica a societatii consumiste si materialiste americane si nu numai, care este exact copilul monstru, produsul unui proiect luciferic global condus de masonerie, in speta illuminati. TOTUL este intzesat de simboluri, de semiotica, de sensuri incifrate, de codificari in acest film, si bineinteles necesita multiple planuri de lectura (perceptie). Perceptie care, desigur, este handicapata, daca nu imposibila in absenta unor notiuni si cunostinte de esoterism, ocult, simbolic, si a unui exercitiu de lectura “in cod’. Deci , tot la INITIERE ajungem 😆

 20. Revelator a comentat: 16/03/2013 ora 22:43

  Este un film aparent psihologic dar defapt semiotic, Kubrick opereaza pe mai multe planuri de comunicare, exista o continua codificare, metaforizare a comunicarii atat vizuale cat si verbale in filmul sau. Pentru cine este cat de cat familiar cu semiotica, cu notiuni de ezoterism, ocult, filmul se explica usor.
  Totul are cel putin un dublu inteles, replicile sunt pline de simbolism, decorurile sunt f. simbolistice, actiunile la fel. Este vorba despre diferenta dintre curiozitate, (fascinatie, trasgresiune) si initiere. Initiere care trebuie sa respecte niste reguli stricte si exclusiviste, niste pasi obligatorii, un intreg ritual initiatic. Ritual de initiere in masonerie, si fiindca e vb de america e vb de cea mai importanta ramura a masoneriei americane illuminati.
  Culoarea albastra este omniprezenta de la inceputul pana la sfarsitul filmului, este albastra lumina, peretii, unele usi, tablouri cu albastru, neoanele reclamelor stradale, obiectele din casa cuplului protagonist, ambalajele (exemplu pachetul foitelor din care isi fac tigarile cu iarba), rochia fetitei, pantofii femeilor de la castel etc etc. Albastrul este cuolarea primelor grade de initiere in masonerie, de obicei a primelor 3 grade, carora le sunt revelate mai mult generalitati despre ordinul masonic si filosofia, ideologia sa. Sunt primii pasi doar, dar sunt esentiali si nu pot lipsi pentru a inainta in cunoastere si luminare. Pasi care nu se pot sari, frauda, ignora, cum face poate inconstient doctorul.
  Alte elemente simbolice care abunda in film, vizuale: ghirlandele de lauri, ornamentele, arhitectura, ornamentele, obiectele de arta etc. , conceptuale jocurile de cuvinte, replicile, gesturile, numerologia! ora 12si10 (cand t.cruise intreaba pe prostituata ce ora e) adica 1+2+10 =13 moartea sau 12+10= 22 sfarsitul … moartea pt ea si sfarsitul unei relatii pt el. Numarul camerei unde sta prostituata 265 2+6+5=13, moartea din nou… Suma care o face in problema de matematica cu fetita 3.75 dolari aluzie la cei 375 de dolari cheltuiti de doctor pt costum (a se intelege taxa de acces (fraudulos) la ritualul sexual al ordinului, este mult prea mica!) etc etc, sunt o droaie de simboluri incifrate. Aaa.. G-ul de pe peretele din holul morgii alaturi de tablourile abstarcte in rosu, albastru, galben, verde, negru adica G (marele arhitect al universului care stapaneste toate rasele, divinitatea masonilor – Lucifer defapt).
  Semnificatia personajelor artista,doctorul , pianistul, prostituata, tradarea se pedepseste cu moartea, incalcarea sau deconspirarea secretelor fratiei de asemenea, bine fiind stiut ca masonii sunt maestrii in inscenarea accidentelor, a mortii in conditii suspecte, a sinuciderilor false.
  Semnificatia legatului la ochi, vezi ritualul de initiere a unui frate novice in loja masonica, semnificatia dialogului de la sfarsit din marketul de jucarii, a fost un vis, acum ne-am trezit, adica pana acum am bajbait in intuneric acum ne-am iluminat!

 21. Alina a comentat: 24/02/2013 ora 17:44

  exceptional film! Tanathos..si eros..vorba lui Freud…

 22. chedepe a comentat: 18/02/2013 ora 18:09

  GREOI , F GREU DE SAVURAT !!!
  PROFESIONALISM 100%

 23. Brindusa a comentat: 30/11/2012 ora 10:00

  E un film care a avut un impact puternic asupra mea si care ma fascineaza de cate ori il revizionez. Un thriller psihologic care are si destul mister cu o muzica aleasa genial si cu un titlu pe masura! E unul din filmele pe care nu le voi uita niciodata dar nu prea stiu persoane care sa fie la fel de incantate ca mine. Depinde de gustul fiecaruia, eu va urez vizionare placuta!

 24. Nina a comentat: 01/10/2012 ora 00:18

  Inceput si final in acordurile minunate ale valsului rus nr. 2 al lui Sostakovici…nota dominanta a acestui film e totusi cea de thriller – dupa parerea mea si atat…totul pe fundalul unei casnicii obosite, “ridate”, in care, fiecare dintre cei doi parteneri incearca sa evadeze cumva, spre alte experiente, spre acel “altceva” sau “altcineva” ; experienta supraliminala traita de sot,pare sa-i readuca alaturi in final, cel putin pentru un timp….

 25. sleeping dove a comentat: 18/07/2012 ora 10:10

  Sa fiu sincera, nu mi-a placut. Nu sunt adepta filmelor de actiune, dar acesta prea se derula cu incetinitorul si era plictisitor. A fost interesant doar intriga care s-a tesut in jurul lui si a secretelor din acea secta. In rest…… doi soti mult prea plictisiti unul de celalalt, care cauta adrenalina si aventura in alte locuri decat acasa. O secta plina de oameni cu bani care cred ca pot avea orice, care promoveaza vulgaritatea si curvasaraia. Cred ca la un moment dat si sotia lui a facut candva parta din acea secta, iar moartea acelei prostituata nu cred ca a fost chiar o coincidenta. Nota 7.
  P.S. eu personal chiar nu as vrea sa mai aud comentarii de genul ca ,,daca nu ne-a placut filmul suntem prosti. ca nu l-am inteles si de asta nu ne-a placut etc,, Pentru ca poate l-am inteles dar nu ne-a placut atat de mult, lucrurile sunt mult mai simple.

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *