Vizioneaza filme online

Frailty – Înger şi demon (2001) – filme online

Un criminal în serie îşi implică băieţii în ceea ce crede el a fi o “cruciadă divină”: eliminarea demonilor deghizaţi în oameni.
Un thriller psihologic cu o premisă provocatoare şi o distribuţie bine aleasă, filmul de debut al lui Bill Paxton este o înfricoşătoare mostră de gotic american. Agentul FBI Wesley Doyle (Powers Boothe) care lucrează la cazul unei criminal din Texas, autointitulat Mâinile lui Dumnezeu, primeşte o vizită de la un tânăr politicos pe nume Fenton Meiks (Matthew McConaughey). Meiks susţine că ştie identitatea ucigaşului, iar Doyle, sceptic dar neputând să refuze o pistă, acceptă să-i audă povestea despre nebunie şi crimă. Aceasta începe în 1979, când Fenton, pe atunci un puşti de 12 ani (Mattew O’Leary) şi fratele lui de 9 ani, Adam (Jeremy Sumpter), trăiesc în orăşelul Thurman cu tatal lor, proaspăt vaduv, un mecanic care munceşte din greu. Cocoloşiţi de tată într-un mic univers rural care nu le oferă mari surprize, fraţii trăiesc o copilărie neremarcabilă care are toate şansele să îi transforme în adulţi deloc remarcabili. Asta până în noaptea în care tatăl îi trezeşte şi le împărtăşeşte un secret tulburător: a fost vizitat de un înger care i-a spus că lumea e condusă de demoni deghizaţi în fiinţe umane şi că Dumnezeu l-a ales ca să-i lichideze. Tot Dumnezeu le va trimte arme şi o listă cu demonii care trebuie ucişi. Curând, tatăl aduce acasă un topor, o bucată de ţeavă şi o pereche de mănuşi industriale (dacă atinge unul dintre demoni cu mâinile goale, odioasele lor crime împotriva umanităţii li se vor înfăţişa într-o binecuvântată revelaţie divină). Adam, încă la vârsta super-eroilor din benzile desenate, e instantaneu atras de aspectul justiţiar al situaţiei şi îmbrăţişează misiunea sfântă a tatălui său fără a o pune la îndoială. Fenton e mai puţin sigur şi, după ce îşi dă seama că dorinţa sa ca lucrurile să se întoarcă la normal nu i se poate îndeplini, încearcă să oprească dezastrul care ia amploare.
Actorul Bill Paxton îşi face debutul în regie demonstrând o mână forte şi un simţ al perfectei dozări, construindu-şi filmul în flashback-uri ce revelează o tensiune crescândă dintre părinte şi tânărul Fenton care crede că tatăl a luat-o razna. Veteranul operator Bill Butler acoperă familia Meiks în culori rustice calde, subliniind sentimentul unei familii fericite, obişnuite, care are un hobby ciudat.
Stârnind reacţii entuziaste de la criticii americani care l-au intitulat unul dintre cele mai bune thriller-uri psihologice ale ultimilor ani, dar şi de la Stephen King, Sam Raimi şi James Cameron, Frailty e o peliculă inteligentă, complexă, subtilă (violenţa e de cele mai multe ori subînţelesă şi nu arătată), un studiu al nebuniei extrem de actual şi atmosferic. Fraza: e tata nebun sau chiar există demoni printre noi? e dusă până la ultimele consecinţe. E un horror special, unul dintre acelea care, din când în când, salvează genul de la banalitate. Ca şi alte reuşite recente (“The Others” şi “The Sixth Sense”), Frailty are la bază o construcţie meticuloasă care ne ascunde şi ne dezvăluie, prin alternanţă, adevăruri şi care lasă locul unor delicioase întoarceri de situaţie. Filmul e plin de duplicitate, duble înţelesuri, ambiguitate morală şi personaje realiste. Docilul (şi totuşi) înspăimântătorul Franton e interpretat de Matthew McConaughey (“Contact”), care are unul dintre cele mai convingătoare roluri ale sale. Bill Paxton, tatăl, e pur şi simplu măreţ: el reuşeşte să pară mereu perfect corent, responsabil şi logic… chiar atunci când agită un topor şi le oferă demonilor o moarte brutală.

Tags: , , , , , ,
Server 1
Server 2
Server 3
Server 4

Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

13 Responses to Frailty – Înger şi demon (2001) – filme online

 1. Panait a comentat: 29/01/2017 ora 15:41

  Interesant si ciudat film in acelasi timp 🙄 😀

 2. emi a comentat: 28/04/2016 ora 18:44

  da e destul de bun merita 10

 3. stela a comentat: 15/09/2014 ora 23:29

  da, interesant ,asa este cum spunea cineva mai jos , cam spalati pe creier astia cu religiile neo protestante , nu e genul meu de film ,dar imi place McConaughey

 4. Mario a comentat: 15/09/2014 ora 19:28

  Nu, nu este rau de loc, mai ales ca mie imi place mult McConaughey.

 5. eu a comentat: 15/09/2014 ora 00:31

  Multumesc pentru promptitudine. Din nou ati dovedit ca sunteti cei mai buni!

 6. eu a comentat: 13/09/2014 ora 20:17

  Puteti va rog sa repuneti filmul pe site?
  Multumesc anticipat!

 7. Andreea a comentat: 30/12/2013 ora 21:31

  Rar se vad filme asa bune.Nota 10

 8. ZeyNep a comentat: 30/07/2013 ora 22:04

  Mda , bun ..il recomand.

 9. Etelka a comentat: 15/01/2013 ora 00:48

  bun de tot !!!

 10. Cristina a comentat: 20/09/2012 ora 20:36

  Foarte bun filmul. Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar religiile neo-protestante americane m-au inspaimantat mereu. Am vb de multe ori cu adeptii lor si unii sunt spalati rau pe creier. Chiar cred ca Satana lucreaza prin mesaje, prin muzica, conspiratii, etc. si vorbesc de planul lui Dumnezeu cu ei, se simt exclusivi, superiori si dau lectii. Of, si cand te gandesti ca America traia in copaci pe cand Europa era crestinata, iar acum vin ei sa ne invete religii. Give me a break! Dar revenind la film…e de vazut. Foarte bun! Felicitari filmehd!

 11. stefan a comentat: 06/08/2012 ora 05:22

  Buna
  Nu stiu ce gasiti asa de bun in acest film,dar cum gusturile nu se dicuta, asa ca va rog sa-l urmariti si… o sa-i dati un verdict…Pentru mine o regizare buna dar nu lasati copiii in vasta de pana la 10 ani sa se uite.Imi plac filmele de groaza dar… aici este cu totul altceva…Scuze tastatura mea este in franceza… Daca vreti vizionati-l… ptr mine un 6…Va salut.

 12. florin a comentat: 08/07/2012 ora 02:31

  deci ma lasat masca filmul! nota 10 fara discutii!!!

 13. ivona a comentat: 06/07/2012 ora 14:13

  e f f tare filmul,merita vazut!nota 9,5

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *