Frankenstein (1994) – filme online

Frankenstein (1994) – filme online

Vezi trailer
6.4
NOTA IMDB
2.0
NOTA USERI

Descriere film

18 comentarii

Trimite filmul

O nominalizare Oscar, o nominalizare BAFTA.

După moartea soţiei sale, în încercarea disperată de a readuce la viaţă iubirea vieţii lui, dr. Frankenstein (Kenneth Branagh), se joacă cu viaţa şi cu moartea, pentru a crea un monstru (Robert De Niro) din părţi de cadavre. Adaptarea romanului lui Mary Shelley, regizată de Kenneth Branagh, amestecată cu portretul plin de compasiune construit de Karloff pentru o creatură ce îşi caută identitatea, fac din Frankenstein o capodoperă nu numai a genului său, ci a tuturor timpurilor.

Frankenstein sau un Prometheus modern este un roman al scriitoarei britanice Mary Shelley, publicat prima oară în anul 1818. Se presupune că scriitoarea s-a inspirat la crearea monstrului din roman după numele cetăţii Frankenstein. Romanul relatează viaţa tânărului elveţian Victor Frankenstein, care studiază la universitatea renumită din Ingolstadt şi care reuşeşte să realizeze un om artificial.

Romanul este prezentat în forma actuală a epocii, ca un roman sub formă de corespondenţă, evenimentele fiind relatate de Victor în scrisori adresate persoanei care conduce activitatea de cercetare. Victor îl atenţionează în relatările sale pe cititor că omul trebuie să-şi recunoască şi să respecte limitele posibilităţilor sale fără a căuta să-şi măsoare puterile cu Creatorul divin. Figura lui Victor Frankenstein se aseamă cu caracterele personajului Faust sau a eroului din mitologie, Prometeu.

Anul lansarii: 1994
Distributie:

Server 1
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 2
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 3
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 4
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad

S-ar putea sa-ti placa si filmele online:

A Serious Man (2009) - Un tip serios
Innocente - Serial TV
Forever Strong (2008) - Mereu puternici

Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net, nu uitați sa dați click pe linkul de activare trimis pe emal.

There was an error, please try again
Multumim!
1527001653