Gentleman’s Agreement (1947) – filme online

Gentleman’s Agreement (1947) – filme online

Vezi trailer
7.4
NOTA IMDB
7.0
NOTA USERI
7.4
NOTA IMDB
7.0
NOTA USERI
NOTA FILM:

Descriere film

5 comentarii

3 premii şi 5 nominalizări Oscar, 3 premii Globul de Aur, o nominalizare Veneția.

Philip Schuyler Green (Gregory Peck), un cunoscut şi respectat scriitor, este racolat de o revistă pentru a realiza o serie de articole cu privire la anti-semitism. Deşi la început nu era foarte încântat de înţelegere, se hotărăşte să pretindă în faţa tuturor că este evreu, astfel expunându-se rasismului şi ideilor preconcepute şi să scrie articolele din această perspectivă. Nu trece mult timp până când intră în contact cu problema – află că firma la care lucrează, liberal orientată altfel, nu angajează evrei şi că secretara sa şi-a schimbat numele şi a ascuns faptul că este evreică. Green află destul de repede că noul său dobândit statut de evreu va avea anumite implicaţii: nu va fi invitat la unele petreceri, că nu poate sta în hotelurile “restricţionate” şi că propriul său fiu este agresat verbal pe stradă.

IMDB : 7,4

Anul lansarii: 1947
Regizor: Elia Kazan
Distributie:

Trimite filmul

Server 1
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 2
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 3
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 4
Server 5
Server 6
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad

S-ar putea sa-ti placa si filmele online:

5 comentarii
 1. papageno | 2017-08-04

  Un film foarte bine realizat despre antisemitismul postbelic american manifestat in cercurile prospere, elitiste (WASP – white, anglo-saxon, protestant) si etanse in care accesul in anumite cluburi, restaurante, statiuni, resorturi turistice, institutii, universitati era restrictionat pe criterii rasiale si religioase printr-un simplu dar eficient acord tacit, un gentlemen’s agreement intre membrii WASPs. Groucho Marx a ironizat cu multa finete si inteligenta discriminarea sociala pe criterii etnice, printr-o replica celebra: “refuz să intru în orice club care m-ar accepta pe mine ca membru.”… 🙂
  In film, profesorul de fizica Lieberman, creionat dupa chipul si asemanarea lui Einstein, ii spune lui Phil la o petrecere:
  “De multe ori m-am intrebat de ce evreii se mai numesc evrei? Pentru ca lumea inca face din asta avantajul de a nu fi unul dintre ei. Asadar, asta devine, pentru unii dintre noi, o chestie de mandrie de a merge inainte numindu-ne evrei.”
  Deci de-asta, nu ca ar fi poporul ales. 🙂 Ma bucur ca am vazut filmul. Multumesc filmehd.!

 2. papageno | 2017-08-02

  Filmul lipseste. Puteti, va rog, sa-l repostati? Multumesc!

 3. The Punisher | 2015-05-26

  Dar milioanele de evrei urmariti si omorati nu e ceva grav?

  Ce “adevar incorect politic” e rasismul? Sau anti-semitismul? Ce “adevar” poate condamna o natie de oameni doar pentru apartenenta la acea natie?

  ” legi in baza carora pot fi pedepsiti cei care-i critica”

  Iar vorbesti prostii. Nu e vorba de critica, n-a interzis nimeni asta. E vorba de incitarea la violenta contra lor, ca natie.

  “Nici o alta etnie nu a mai avut asa pretentii.”

  Asta nu-i nimic. Ia zi ceva de homosexuali, in public.

 4. crinul din vale | 2015-05-26

  Ar fi grav sa fie adevarat tot ce se spune de obicei despre evrei de catre asa-zisii anti-semiti. Sau daca s-ar dovedi vreodata ca asa zisul anti-semitism nu e nimic altceva decat adevarul incomod si incorect politic / ideologic astazi. E destul de suspect faptul ca evreii au fost considerati mereu o problema absolut pretutindeni unde s-au dus si nu numai de crestini, totul terminandu-se cu expulzarea lor si in final cu adoptarea de legi in baza carora pot fi pedepsiti cei care-i critica. Nici o alta etnie nu a mai avut asa pretentii. Foarte ciudat. :fhd: ❓ ❗

 5. Ina | 2015-02-07

  ura rasiala sau religioasa au fost si vor mai fi. omenirea nu invata nimic din trecut. si trecutul se repeta sub o forma sau alta.
  recomand filmul. multumesc filmehd.net

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Bad Day for the Cut (2017)
Neruda (2016)
Aus dem Nichts (2017) - În întuneric

Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net, nu uitați sa dați click pe linkul de activare trimis pe emal.

There was an error, please try again
Thank you for your message!