Vizioneaza filme online

Hearts and Minds (1974) – filme online

Un premiu Oscar, o nominalizare Globul de Aur.

Documentarul “Hearts and minds” prezintă punctele de vedere diferite ale celor două tabere implicate în Războiul din Vietnam, folosindu-se de interviuri cu civili, soldaţi, generali şi politicieni nord-americani sau vietnamezi, precum şi de imagini de arhivă ce înfăţişează ororile şi dramele petrecute în Asia în perioada 1959 – 1975. În vreme ce generalul William Westmoreland declară că orientalii pun mai puţin preţ pe viaţă decât vesticii, ştirile de televiziune din perioada respectivă dezvăluie o văduvă care se aruncă peste sicriul soţului ei, un băieţel care plânge neconsolat moartea tatălui său, două femei vietnameze care îşi jelesc sora ucisă de o bombă, o fetiţă care aleargă pe stradă cu pielea arsă de napalm sau un ţăran care priveşte cu disperare spre craterul ce i-a înghiţit casa. Duplicitatea Guvernului nord-american şi obsesia lui de a nimici comunismul cu orice preţ sunt evidenţiate în declaraţiile foştilor membri ai administraţiei Johnson – Clark Clifford şi Daniel Ellsberg, care iniţial au fost suporteri ai implicării ţării lor în Războiul din Vietnam şi ulterior au devenit contestatari ai conflictului sângeros.

Tags: , , , , , , ,

Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

9 Responses to Hearts and Minds (1974) – filme online

 1. estew a comentat: 13/02/2015 ora 23:09

  Eu zic sa ne rezumam la acest documentar, nu sa analizam noi toate faptele petrecute in istorie si sa ne dam mari intelepti.

 2. vlad a comentat: 14/07/2014 ora 23:04

  In acest documentar, americanii au recunoscut ca nici ei nu stiau exact pentru ce se afla acolo, cetatenii vroiau oprirea razboiului, soldatii nici ei nu aveau habar pentru ce lupta! Groaznic pentru acei vietnamezi, indiferent de culoarea pielii si forma ochilor, au fost supusi, cu precadere oameni simpli din mediul rural la cruzime de nedescris! Urat ca americanii n-au invatat nimic si nici nu vor invata din acest razboi al lor. Vietnamezii si-au aparat tara de invadatori, asta au facut, iar imaginile sunt greu de suportat! Groaznic! Si cand ma gandesc la Cambogia, Irak, Afganistan si multe multe alte tari pe care americanii le-au invadat si sunt chiar acum in 2014 ocupate de ei, stai si te intrebi: Dumnezeu chiar mai are ceva de observat in caracter si simtire la a lui – cea mai iubita fiinta de pe Pamant? Nu poate odata sa selecteze si sa ne lase sa traim odata in pace si liniste, fiecare cu traditia, cultura, civilizatia, limba, etc. la el pe bucatica lui de pamant, asa cum doreste fiecare sa traiasca?
  Echipei Filme Hd, doresc sa-i multumesc pentru acest incredibil documentar!

 3. mihai a comentat: 14/07/2014 ora 04:18

  Razboi=cruzime! Invingatorul are totdeauna dreptate! “Lord” are dreptate si as vrea sa vad un ipocrit antiimperialist refuzand cu scarba proletara o viza de America!Make love, not war!

 4. Lord a comentat: 28/06/2014 ora 16:39

  Am citit cu atentie comentariile celor care au postat inainea mea si sunt incarcate de un antiamericanism specific propagandiei comuniste de trista amintire pentru cei mai multi dintre noi.Desigur razboiul nu este ceva ce face cinste umanitatii insa atita timp cat va exista omenirea el va fi prezent la fel cum va fi si pacea.Daca americanii nu ar fi intervenit in Vietnam poate ca acest film ar fi fost difuzat de regimul comunist ca mijloc de propaganda.Comparatia cu ce au facut altii nu are rost intrucat legile razboiului sunt justificate numai de cel care este mai puternic.Tare as fi vrut sa vad un astfel de film facut de rusi pentru Afganistan sau de nemti pentru lagarele lor de exterminare.Cu toata imperfectiunea ei democratia americana da inca dovada curaj si speranta.

 5. TigerH a comentat: 16/06/2014 ora 21:34

  Circula odata, inainte de destramarea URSS: ce inseamna USA?
  Raspuns: Uniunea Sovietica Aialalta! Cu o completare: atrocitatile au fost comise in numele ,,Democratiei” impuse cu forta. A fost cea mai usturatoare infrangere din istoria lor. Dar nu se astampara niciodata. In istoria recenta au avut chiar cinismul de a scrie ,,Happy Easter”(Paste Fericit) pe bombele pe care le aruncau asupra Iugoslaviei. Imperiul acesta, nou,(buricul pamantului), va avea soarta celorlalte imperii de-a lungul istoriei… Va disparea! Sangele nevinovatilor ii va inneca!

 6. alin a comentat: 13/06/2014 ora 23:49

  un altfel de documentar..

 7. Margineanu Eugenia a comentat: 05/06/2014 ora 21:28

  Imperialismul american,generat de politicieni (poporul e cam “sarac cu duhul”)a adus numai grozavii pe unde a trecut .In rest no comment…….
  Multumesc.

 8. ionescu a comentat: 04/06/2014 ora 00:28

  Pina la urma,care e diferenta in a arunca cu napalm asupra oamenilor nevinovati,cu a-i inchide undeva si a-i gaza?!,daca ma gindesc bine este mai multa cruzime in primul exemplu,caci mori in chinuri,agonie…Se considera cumva americanii un popor arian,fata de galbejiti?!Se pare ca razboiul din Vietnam,nu le-a adus poporului american,intelepciunea care ar fi trebuit sa o capete,ei recidivind in alte citeva dati.Un documentar bun,multumesc de recomandare

 9. Doru a comentat: 02/06/2014 ora 02:21

  Nazistii au fost considerati criminali de razboi si executati pentru mult mai putin decat atat, in vreme ca America se lauda cu criminalii de razboi.
  E cumplit! Nu exista dreptate pe lume!

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *