Vizioneaza filme online

Hiroshima mon amour – Hiroshima dragostea mea (1959) – filme online

O nominalizare Oscar, 2 nominalizări BAFTA, o nominalizare Cannes.

Ziua de 6 august 1945 va rămâne în istoria omenirii ca o zi neagră, o zi în care s-a petrecut o crimă de război atroce pentru care nimeni nu a fost pedepsit vreodată. Tragedia de la Hiroshima este asemănătoare cu cea a oraşului roman Pompeii. Pământul a fost pârjolit, pietrele au fost transformate în nisip, zeci de mii de oameni paşnici au murit, apele râului Ota au fiert zile întregi cadavrele celor morţi, iar un oraş întreg a fost redus la ruine. Nu poţi să nu te întrebi cu ce a fost diferit măcelul de la Hiroshima de crimele comise de nazişti în lagărele de exterminare.

Realizat de celebru Alain Resnais , după romanul şi scenariul scriitoarei vietnameze Marguerite Duras ( născută în 1914 în Gia Dinh, French Cochinchina, acum Vietnam) filmul este un omagiu adus victimelor aduse de bombele americane de la Hiroshima şi Nagasaki, cât şi celor care au încercat să scrie, absolut detaşaţi, scriitori, jurnalişti, despre acest mare dezastru umanitar.
Elle (Emmanuelle Riva) este o tânără femeie actriţă, jurnalist şi scriitor francez ce vine în Hiroshima în 1959 să înţeleagă ce s-a întâmplat cu adevărat acolo şi să realizeze un film despre Pace în care să interpreteze rolul principal. Printre momente ale exploziei nucleare, corpurile unor iubiţi îmbrăţişaţi, victime ale catastrofei şi încercarea de a reconstitui imaginea şi oraşul bombardat, ea se îndrăgosteşte de Lui (Eiji Okada) dar o iubire veche ce o poartă unui soldat german, mort în timpul celui de-al doilea Război Mondial şi remuşcările ce-l apasa pe noul ei iubit, că a supravieţuit, în timp ce toată familia a fost victima atacului nuclear, îi determină să analizeze cu multă atenţie nouă poveste de dragoste din viaţa lor şi ei trebuie să ia o hotărâre corectă.
Trecut sau viitor? Filmul este greu de văzut, dragostea se îmbină cu amintirile, pacea cu războiul, dar este un film deosebit…

IMDB : 8,0

Tags: , , , , , , , , , , ,

Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

7 Responses to Hiroshima mon amour – Hiroshima dragostea mea (1959) – filme online

 1. ralusy a comentat: 07/02/2017 ora 15:39

  Il puteti reposta, va rog? Nu merge sa il urmaresc.
  Vreau tare mult sa il vad.
  Multumesc anticipat.

  • ralusy a comentat: 08/02/2017 ora 18:36

   Multumesc mult, Admin, pentru repostare 🙂

 2. Bogumil a comentat: 04/03/2013 ora 22:11

  greu… de digerat si foarte profund ! vizionare placuta !

 3. david a comentat: 19/12/2012 ora 18:27

  minunat

 4. Matei a comentat: 10/12/2012 ora 18:20

  superb!

 5. Iuliana a comentat: 08/12/2012 ora 05:37

  Nu exista nota ptr acest film sublim. Multumesc filmehd. A fost o ocazie nesperata sa revad acest film pe care l-am mai vizionat in copilarie, pe cand inca nu stiam sa citesc; cu toate acestea, mesajul lui l-am simtit profund si de neuitat.

 6. fodorionut a comentat: 07/12/2012 ora 11:59

  frumos.

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *