Histoires extraordinaires – Povestiri extraordinare (1968) – filme online

Histoires extraordinaires – Povestiri extraordinare (1968) – filme online

Vezi trailer
6.7
NOTA IMDB
4.7
NOTA USERI
6.7
NOTA IMDB
4.7
NOTA USERI
NOTA FILM:

Descriere film

0 comentarii

Trei povestiri de Edgar Alan Poe, ecranizate de trei cineaşti de renume, foarte diferiţi ca stil.

Metzengerstein, prima poveste din cele trei, este ecranizată şi adaptată de Roger Vadim, după nuvela lui Edgar Allan Poe cu acelaşi nume. Ea este povestea contesei Frederica, o femeie plictisită, coruptă şi libertină care îşi iroseşte inutila ei viaţă cu orgii şi acte de cruzime. Aceasta se întâlneşte cu vărul ei în aproprierea castelului lui, într-o pădure – văr pe care îl urăşte aprioric, din pricina felului lui total diferit de a fi – şi se îndrăgosteşte de el. Când vărul ei Wilhelm moare în timp ce încerca să îşi salveze calul, un armăsar negru, Frederica se afunda în agonia onirică a dragostei neconsumate. Ea este bântuită de imaginea vărului iubit, porunceşte unui bătrân tapiţer reconstruirea tabloului cu armăsarul negru salvat, care apare misterios în curtea castelului, şi care are ochii ca para focului. Minunatul animal este adoptat de ea, contesa Frederica petrecându-şi tot timpul cu el gonind peste uriaşă şi splendida ei proprietate şi, în cele din urmă, sinucigându-se într-o pădure în flăcări.

William Wilson, a doua poveste, este regizată şi adaptată de Louis Malle după nuvela lui Edgar Allan Poe cu acelaşi nume. Ea este o variaţiune pe tema dedublării, despre destinul locotenentului Wilson, este povestea unui soldat sadic din armata austriacă urmărit de propria dublură ce îi este alături în anumite momente specifice de-a lungul vieţii sale mizerabile, hărţuit de lupta dintre bine şi rău din conştiinţa lui. La limita dintre bine şi rău, Wilson se va vedea nevoit să ia o decizie ce îi va schimba viaţa. Filmul problematizează conştiinţa umană, nevoia de echilibru, de reţinere de la rău, de înfrânare, iar apariţia celuilalt, a celui care ne opreşte din vâltoarea incontrolabilului, a răului fără sens apare ca o necesitate. Fuga de sine şi adevăratul eu, deconspirarea din amăgire, neasumarea binelui că ipostază şi fire, şi, în cele din urmă, asasinarea ontosului existenţial – căci binele şi răul nu pot coexista ca un tot în aceeaşi fiinţă – sunt teme ilustrate în persoana bărbatului lipsit de sens şi semnificaţie, de valoare ca minimă morală.

Toby Dammit, a treia şi ultima poveste, este regizata şi adaptată de Federico Fellini după nuvela Never Bet the Devil Your Head scrisă de acelaşi Edgar Allan Poe. Ea ne vorbeşte despre obsesiile şi drama unui actor, care s-ar putea numi generic, ‘nu te pune cu diavolul!’, este povestea unui actor britanic, iubitor de droguri şi alcool, ce călătoreşte la Roma nu pentru a-şi întâlni fanii, ci doar pentru a primi Ferrari-ul promis de producători.

IMDB : 6,6

Trimite filmul

Server 1
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 2
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 3
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 4
Server 5
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 6
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad

  • În cazul în care aveţi o conexiune lentă la Internet, pentru o mai bună vizionare, apăsaţi butonul pauză şi lăsaţi 5-10 minute. Dacă filmul se blochează sau se termină brusc click aici: Refresh şi apoi reluaţi filmul de unde a rămas Se încarcă greu ? Aici veţi găsi câteva instrucţiuni. Puteţi deschide linkurile folosind două metode: "deschide player" sau "direct play" În cazul în care filmul se întrerupe, vă rog să daţi refresh la pagina şi apoi să reluaţi filmul din minutul la care s-a întrerupt. În cazul în care totuşi întâmpinaţi probleme , ştergeţi CACHE-ul din browser cu Shift + refresh sau folosind motoda specifică fiecărui browser.
  • S-ar putea sa-ti placa si filmele online:

    The Unbearable Lightness of Being (1988) - Insuportabila usurinta de a fi
    The Florida Project (2017)
    Sleepwalker (2017)

    Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net