I Vitelloni (1953) – filme online subtitrate

I Vitelloni (1953) – filme online subtitrate

Vezi trailer
8.0
NOTA IMDB
4.5
NOTA USERI
8.0
NOTA IMDB
4.5
NOTA USERI
NOTA FILM:

Descriere film

7 comentarii

O nominalizare Oscar, o nominalizare Veneția.

Filmul ilustrează cinci tineri visători care întârzie să se maturizeze. Ei locuiesc într-un mic oraş italian de provincie de la malul mării, pe care, din comoditate şi din teamă de necunoscut, ezită să-l părăsească. În final, unul singur dintre ei – cel mai tânăr – va găsi curajul de a se desprinde şi de a pleca la Roma.
“Viaţa unor pierde-vară mic burghezi, care nu vor şi nu pot să evadeze din atmosfera adormită a unui orăşel de provincie”.

Considerat de unii o operă de critică socială, iar de alţii doar o cronică indulgentă şi tandră a mediului copilăriei şi adolescenţei lui Fellini, Vitelloni constituie primul mare succes al regizorului, marcând una dintre trăsăturile de bază ale operei sale – cea autobiografică. Fellini, fost ‘vitellone’ (după propria mărturisire), se exprimă prin intermediul personajului Moraldo (singurul care evadează, în final) şi îi condamnă pe ceilalţi. În ciuda numeroaselor momente comice, filmul degaja o notă de tristeţe, provenită din tonul plin de milă şi de nostalgie adoptat de Fellini faţă de personajele sale. Primul mare succes al lui Alberto Sordi, care devine echivalentul în comedie al lui Marcello Mastroianni.

IMDB : 8,0

Trimite filmul

Server 1
Server 2
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 3
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 4
Server 5
Server 6
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad

S-ar putea sa-ti placa si filmele online:

7 comentarii
 1. Claudiu | 2014-09-19

  Frumos film, se vede mana maestrului Fellini care știe ca nimeni altul să creeze magia…

 2. senso | 2013-11-08

  Nu-i inteleg pe cei ca prostu’ care a comentat mai jos, de ce fac ei acest efort, de a scrie ? De ce lasa aceste cuvinte? Ce rol au ei ? Inteleg ca educatia conteaza … sincer uneori ma revolta existenta acestor personaje alteori mi-e mila … hmmm a fi crestin sau a nu fi … incapabilitatea lui de a vedea ceva ma revolta … el e prost de da in gropi si totusi vrea ca toata lumea sa afle … copilule … stai te rog pe facebook … viitorul tau e luminos.

 3. matataictu | 2013-10-26

  timp pierdud.prea tarziu pt. expunere.place la cei ce se cred italieni.adik:mama ce bine cunosc limba,comportament,traditie,obicei,chiar personaje sau chiar regizori.din pacate nu laudam pelicula ci ne laudam pe noi insusi. nota pt. cinematografia italiana de atunci subnota pt publicul de astazi. daca nu este notat publicul isi pierde valoarea\; indiscutabila: efortul actorilor. ceva simplu de care sa nu ne mai ascundem. nu suntem la canes ,nu facem parte din juriu:simplu eu cred sa nu dai nota(nefiind particular din juriu) doar impresia lasa stimate cineaist> vizionare placuta. PS: nu fi influentat .(e asa de simplu).

  • Virgil | 2017-01-09

   matataictu Nu mai scrie mesaje, te faci de tot rasul!

 4. Django | 2013-09-30

  Film,o capodopera.Nu ma pot exprima decit sa-mi scot palaria si sa oftez dupa valorile adevarate.Bravo filme HD!Unde sunt”supermanii”,”oblvionii”,”iron-manistii”,etc?

 5. Nina | 2013-09-17

  Foarte bun ! Multa disperare, tristete, neputinta in acest film..existente goale, pustii, fara prezent, fara viitor…bine ca cel putin unul dintre ei reuseste sa se salveze; pentru ceilalti pare ca zilele vor continua sa curga in acelas mod…
  Foarte sugestive acel chei si trotuare pustii in noapte, cu hartii si gunoaie pe care vantul le imprastie si le invalmaseste cu furie parca si in van…

 6. krakatau | 2013-09-17

  Excelent.Asteptam sa rad cu lacrimi,ca doar era cu Alberto Sordi.Am ras cand isi facea el numarul,dar filmul asta e mult mai profund,iti da de gandit,doar e facut de Fellini.Inca un film bun cu Sordi.Multumim filmehd.net .

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

The Accused ( 1988 ) - Acuzata
Bent ( 2018 )
Mirror Mirror (2012) - filme online

Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net

Filmehd pe email

Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net


You have Successfully Subscribed!