Il Caso Mattei (1972) – filme online

Il Caso Mattei (1972) – filme online

Vezi trailer
7.8
NOTA IMDB
0.0
NOTA USERI

Descriere film

10 comentarii

Un premiu Cannes.

Enrico Mattei (Gian Maria Volontè) a ajutat la schimbarea viitorului Italiei, în primul rând ca luptător împotriva naziştilor, apoi ca investitor în industriei gazului metan, printr-o companie publică, A.G.I.P, şi apoi ca director al E.N.I., un organism al statului format pentru dezvoltarea industriei petroliere. Pe 27 octombrie 1962, acesta moare când avionul său privat se prăbuşeşte, cu numai 1 minut înainte de a ateriza pe aeroportul din Milano. Oficialităţile declară că moartea sa se datorează acidentului aviatic; pe de altă parte mulţi jurnalişti explorează alte motive plauzibile în ceea ce priveşte prăbuşirea avionului.

IMDB : 7,8

Trimite filmul

Server 1
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 2
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 3
Server 4
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 5
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 6
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad

 • În cazul în care aveţi o conexiune lentă la Internet, pentru o mai bună vizionare, apăsaţi butonul pauză şi lăsaţi 5-10 minute. Dacă filmul se blochează sau se termină brusc click aici: Refresh şi apoi reluaţi filmul de unde a rămas Se încarcă greu ? Aici veţi găsi câteva instrucţiuni. Puteţi deschide linkurile folosind două metode: "deschide player" sau "direct play" În cazul în care filmul se întrerupe, vă rog să daţi refresh la pagina şi apoi să reluaţi filmul din minutul la care s-a întrerupt. În cazul în care totuşi întâmpinaţi probleme , ştergeţi CACHE-ul din browser cu Shift + refresh sau folosind motoda specifică fiecărui browser.
 • S-ar putea sa-ti placa si filmele online:

  10 comentarii
  1. Doina | 2017-05-13

   Pacat de vitejia si inteligenta acestui om, Enrico Mattei, puse in slujba cui nu
   trebuie, adica in slujba jidanilor ce incearca cu destul de mult succes, subju-
   garea popoarelor prin comunism, socialism, corectitudine politica, capitalism
   fara scrupule si morala. Dupa ww2 ultimii cavaleri veritabili ai Europei cresti-
   ne si albe si aparatori ai civilizatiei au fost infranti, genocidati, lasand locul
   pupincuristilor jidanilor manipulatori si mafioti si aparati astazi de politia gan-
   dirii impotriva spunerii adevarului istoric despre ei, extrem de incomod pen-
   tru ei.

  2. Mircea | 2016-12-03

   Un foarte bun film politic ce reflecta si procesul de constiinta al unei parti a italienilor, referitor la cazul Mattei, iar regizorul Francesco Rosi si actorul Gian Maria Volonte au dat dovada de mare curaj, abordind subiectul mai ales ca era unul foarte sensibil pentru Italia anilor ’60. Daca filmul nu este doar vazut, se poate observa fine aluzii la ocuparea economica a Italiei de catre SUA, se poate percepe aluzia la coruptia clasei politice si la decalajul grav de dezvoltare economico-social dentre Sicilia si Italia peninsulara. Scenariul este construit cu finete. Se simte ca maffia este prezenta peste tot, observa, mai ales maffia politico-financiara si asteapta momentul potrivit pentru eliminarea celui care-i bruiaza planurile. Europa de dupa 1945 era ocupata de doua mari puteri militare, inegale ca forta economica: Statele Unite si Rusia sovietica. Asa cum scrie la un moment dat Jurgea-Negrilesti in “Troica amintirilor”, Estul era ocupat de URSS, iar vestul era preocupat de… URSS. Din aceasta cauza, tot ceea ce reflecta, ca intentie sau actiune o posibila gandire de stanga trebuia blocat sau chiar eliminat fizic. Indirect, Mattei a fost victima luptei dintre cele doua sisteme politice. Din film mai transpare si un alt aspect, de natura sociala: Sicilia este depopulata de… saracie, ceea ce provoaca emigrarea, avand drept finalitate grava slabire economica a insulei. Daca filmul lui Rosi il privesti, nu doar il vezi si faci comparatii cu prezentul, constati ca Romania este un fel de Sicilie a anilor ’60. Se pot scrie multe pornind de la filmul regizorului Rosi. Dar, primul film politic nu este cel al regizorului italian, ci al unui grec, realizat cu sprijinul francezilor. Este vorba de “Z” al regizorului Costa Gavras, cu Yves Montant, Jean-Louis Trintignant si Jacques Perrin, realizat in 1969, deci cu trei ani inainte de “Cazul Mattei”, tratand despre asasinarea politicianului Grigoris Lambrakis, in 1963. Cele doua filme, cel al lui Rosi si cel al lui Gavras au un singur numitor comun: asasinatul politic, iar daca le analizezi in profunzime, una dintre concluzii este ca asasinatul politic, in Europa, servea scopului de mentinere a dominatiei teritoriale, fie a URSS-ului, fie a Statelor Unite, acestea din urma, impreuna cu Anglia, fiind responsabile moral pentru cedarea Estului rusilor. Pe scurt, filmul lui Rosi este de fapt unul despre tradarea interesului national. Oare regizorii si scenaristii romani cand vor avea curajul sa realizeze un film politic? Tinand cont de actuala mentalitate, cred ca la Sfantu’ Asteapta. In plan artistic, Occidentul este mereu inaintea romanilor deoarece are curajul “sa fie”, nu doar “sa existe”.

  3. pepy | 2016-11-16

   Precum spune si Doru, este intradevar un film de referinta, pe care l-am revazut dupa multi ani. Ne-ar trebui si noua romanilor un asemenea OM de factura lui Matei, cu atata curaj,demnitate,cinste si ambitie care sa lucreze pentru interesele nationale,poate va veni totusi cineva sa ne salveze si pe noi amaratii. Chiar mi-au dat lacrimile la scena in care i se spune lui Matei ca este iubit de oameni , iar el raspunde: Da, sunt iubit de cei saraci. Filmul merita vazut ca un omagiu adus unui OM.

  4. rrrr | 2016-11-13

   buna ziua,

   nu merge filmul

  5. Doru | 2014-07-25

   Eu am facut subtitrarea pentru acest fim. Traducerea este facuta dupa subtitrarea din lb. engleza, de pe DVD-ul aparut in SUA. Este motivul pentru care nu apare traducerea unor conversatii in lb. engleza, dar ele sunt doar de cateva secunde si nu au o mare importanta pentru intelegerea actiunii. Acolo unde am considerat necesar, am tradus si aceste conversatii in engleza…”dupa ureche”. De asemenea, unele expresii din italiana au fost traduse in engleza cum au crezut ei ca se potriveste mai bine. Eu am incercat sa le adaptez si sa le potrivesc cat mai bine in limba romana, ulterior.

   • rrr | 2017-11-23

    bun

   • ramona | 2017-11-23

    bunicica traducerea. hobby sau traducator cu acte in regula?

  6. stela | 2013-10-17

   interesant subiectul filmului ,dar pe alocuri lipseste traducerea

  7. Geta | 2013-10-06

   Pacat ca este un film bun , dar nu tiu de ce imaginile au fost sacadate , iar traducerea …. cm lasa de dorit mai ales in partea a 2-a a filmului .
   Tema si realizarea sunt bune ….

  8. Doru | 2013-10-06

   Un film de referinta!

  Lasati un comentariu

  Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

  Gi-eok-ui bam - ( 2017 )
  The Man with the Magic Box ( 2017 )
  Good Time ( 2017 ) - Good Time: Pe bune, o să-ţi placă

  Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net