Vizioneaza filme online

Il Decameron – Decameronul (1971) – filme online

Un premiu şi o nominalizare Berlin.

“Decameronul” este prima peliculă din “Trilogia vieţii” realizată de Pier Paolo Pasolini, fiind urmată de “The Arabian Nights” şi “The Canterbury Tales”. Pentru aceasta peliculă inspirată de opera lui Giovanni Boccaccio, Pasolini a realizat scenariul, a regizat şi a avut chiar şi un rol secundar. El reuşeşte să realizeze imaginea Italiei medievale, populată de artişti, preoți și magicieni.Accentul este pus pe sexualitate și pe satiră la adresa bisericii.

“Pasolini a adaptat mai multe povestiri ale lui Boccaccio în care căutarea reprezintă singurul scop de a trăi. Dincolo de brutalitatea dialogurilor şi a situaţiilor frapează aici calitatea artistică excepţională a evocărilor medievale.”Dictionnaire des Films,1991 (Larousse)

IMDB : 7,1

Tags: , , , , , , , , ,

Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

7 Responses to Il Decameron – Decameronul (1971) – filme online

 1. Nick a comentat: 27/04/2017 ora 18:34

  Foarte modesta ecranizare ….nici nu putem spune ecranizare ….in rest o societate prezentata exagerand lipsa de moralitate ….sa fi trait Bocaccio astazi …se crucea !

 2. Petre a comentat: 02/04/2017 ora 14:24

  Se poate reposta ? Multumesc.

 3. nic a comentat: 08/02/2015 ora 18:21

  Ecranizare de filmotecă după parodia lui Boccacio, Decameronul. Pasolini a fost un regizor nonconformist, cu mult înaintea vremii sale, șocînd prin naturalețea scenelor lipsite de orice inhibiție. Un portretist de excepție, atent la detalii naturaliste. La fel ca Boccaccio de altfel. Pentru Evul Mediu, Decameronul e o carte de prohibiție.Pentru unii și în secolul XXI.
  Un film numai pentru cinefili. Dacă vă plac telenovelel siropoase, ori filmele cu pumni, n-o să înțelegeți nimic. De preferat să se lectureze și ciclul de povestiri ale lui Boccacccio.

 4. uscatu a comentat: 14/06/2014 ora 20:40

  Nota 7.

 5. Unul a comentat: 18/02/2014 ora 10:48

  Mergeti fratilor in Italia si intreabati : cine a fost regizorul Pasolini , ce filme a facut , din ce partid a facut parte , si cum a fost matrasit.
  Am vazut trei filme regizate de el . Dar dupa 10 min., am oprit.

 6. NICK a comentat: 16/02/2014 ora 00:50

  ILUSTRA PREZENTARE A UNEI SOCIETATI CARE PRIN MANIFESTARI SEAMANA LEIT CU CEA DE ASTAZI . DOAR CA CEA DE ASTAZI SE ASCUNDE SUB PRESUL IPOCRIZIEI, CAM FARA SUCCES !
  ORICUM DACA AI CITIT ” LUCRAREA ” LUI BOCACCIO MERITA SI EFORTUL VIZIONARII PELICULEI !

 7. gigi a comentat: 14/02/2014 ora 21:24

  Un film dstractiv,pentru descretit fruntile. 😳 😳 😳

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *