Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark – Indiana Jones şi Căutătorii arcei pierdute (1981) – filme online

Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark – Indiana Jones şi Căutătorii arcei pierdute (1981) – filme online

Vezi trailer
8.5
NOTA IMDB
6.9
NOTA USERI

Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark – Indiana Jones şi Căutătorii arcei pierdute (1981) – filme online

GEN FILM: AVENTURĂ
8.5
NOTA IMDB
6.9
NOTA USERI
NOTA FILM:

Descriere film

3 comentarii

Trimite filmul

5 premii şi 4 nominalizări Oscar, o nominalizare Globul de Aur, un premiu şi 6 nominalizări BAFTA.

Renumitul arheolog şi expert în ştiinţele oculte, Dr. Indiana Jones (Harrisonn Ford) este angajat de către Guvernul SUA să găsească legendara Arcă a legământului care se presupune că mai păstrează ascunse tabelele cu cele 10 Porunci. Din nefericire, agenţi ai Gestapo-ului, temuta poliţie secretă nazistă sunt şi ei pe urmele Arcai. O urmărire plină de suspans începe din Nepal până la Cairo iar Indy trece prin tot felul de situaţii aparent fără ieşire care îi ameninţa viaţa.Un film de excepţie semnat Steven Spielberg care a obţinut nu mai puţin de 4 premii Oscar în 1982 pentru cele mai bune efecte speciale, cea mai bună regie, cea mai bună coloana sonoră (John Williams), cea mai bună ediţie de film; a fost nominalizat la alte 4 Oscaruri în acelaşi an şi a fost nominalizat, în acelaşi an, la Globul de Aur pentru cea mai bună regie.
Un omagiu mai degrabă decât o parodie la adresa serialelor de aventuri ale anilor 1930, “Indiana Jones şi arcă pierdută îi reuneşte pe producătorul George Lucas (abia venit din “Războiul stelelor”) şi pe regizorul Steven Spielberg pentru un film care combina acţiunea, efectele speciale şi aventurile, condimentate cu un simţ al umorului uşor crispat.
Harrison Ford, în rolul care i se potriveşte cel mai bine din întreaga sa carieră, este Indiana Jones, un profesor de arheologie pus la patru ace în timpul zilei, care petrece timpul liber cutreierând lumea în căutare de comori şi obiecte de valoare — precum Racla pierdută a Legământului (sipetul de aur în care se presupune că Moise ar fi ţinut tăbliţele de piatră pe care erau inscripţionate cele zece porunci). Din păcate, naziştii o cauta şi ei, convinşi că oricine o poartă cu sine este indestructibil. Cu clasică să pălărie de fetru, geaca şi hainele boţite, Indy scapă de un imens pietroi care se rostogoleşte după el într-o peşteră minata, fuge dintr-o groapă cu şerpi, evita câţiva bandiţi siniştri într-o piaţă africană şi atârna agăţat sub un camion intro palpitantă secvenţa de urmărire prin deşert. Acestea sunt numai câteva dintre scenele memorabile ale filmului. Dar energicul erou nu este un superman, aşa că ia bătaie mai rău sau mai uşor la fiecare colţ.
“Indiana Jones” este un film de efect în multe privinţe, nu doar datorită interpretării briliante a lui Ford şi talentului lui Spielberg de a intensifica acţiunea şi amuzamentul, ci şi din pricina scenariului (scris de Lawrence Kasdan după o idee de Lucas) care este mai mult decât o simplă aventura tradiţională. Protagonistul este un tip complicat, departe de perfecţiune, care trece cu uşurinţă linia de demarcaţie dintre furtul unor obiecte de valoare şi protecţia lor. Eroii negativi — îndeosebi concurentul lui în ale arheologiei, Belloq (Paul Freeman) — nu diferă deloc de el, decât prin motivaţii (lăcomia în locul dorinţei de recuperare istorică). Eroina, Marion (Karen Allen), nu este nici ea tipică femeie oropsită, ci o tipă curajoasă, antrenată fizic, care (în cea mai mare parte a timpului) se poate salva singură şi nu are nevoie de Ford.
Amestec perfect de aventură, umor, efecte speciale, urmăriri şi jocuri actoriceşti de primă mână, adesea imitat (dar nedepăşit) de filme precum “Mumia “(1999).

Anul lansarii: 1981
Distributie:

The user’s submission content has been removed due a copyright complaint at the
request of the content owner.
Codul embed sau linkul postat de utilizator a fost eliminat la cererea
proprietarului de continut.

S-ar putea sa-ti placa si filmele online:

3 comentarii
  1. alex | 2013-12-23

    un film foarte bun,de fapt toata seria e exceptionala

  2. eusiea | 2013-02-03

    foarte bun filmul, nu dai gres niciodata cu Indiana Jones cand e vb de aventura… cred ca/l revad a nu stiu cata oara shi tot sunt incantat.

  3. Hachi | 2013-01-08

    Seria Indiana Jones e legendară…. Unele dintre cele mai bune filme pe care le poți vedea.

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

A Serious Man (2009) - Un tip serios
Innocente - Serial TV
Forever Strong (2008) - Mereu puternici

Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net, nu uitați sa dați click pe linkul de activare trimis pe emal.

There was an error, please try again
Multumim!