Vizioneaza filme online

Ivanovo detstvo – Copilăria lui Ivan (1962) – filme online

Ca orice film în regia lui Andrei Tarkovsky, “Copilăria lui Ivan” este excepţional, mai ales pentru faptul că a fost făcut cu o sumă modestă de bani. În timpul războiului, Ivan, un băiat rus de 12 ani, îşi pierde părinţii şi sora şi alege să ajute trupele ţării sale în lupta contra germanilor. Ivan se ocupă cu spionatul inamicului refunzând să stea la orfelinat sau să urmeze şcoala militară. Ca orice erou al războiului, băiatul nu duce lipsă de curaj, dar ceea ce pare cu adevărat să-l facă să sufere sunt visele ce îi aduc aminte de moartea mamei sale. În schimbul şcolii militare, căpitanul trupelor îl trimite pe Ivan împreună cu alţi doi soldaţi într-o misiune de recunoaştere în braţele germanilor.

IMDB : 8,1

Tags: , , , , , , ,

Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

8 Responses to Ivanovo detstvo – Copilăria lui Ivan (1962) – filme online

 1. violeta a comentat: 08/04/2017 ora 20:39

  Arta cinematografica plina de simboluri.
  Este cel mai “coerent” film dintre filmele lui Tarkovski. Urmatoarele lui filme au incarcatura filosofica si psihologica mai puternica;sunt mai “codificate”..
  In acest film ,regizorul abordeaza tema sacrificiului,tema pe care o va mai aborda in filme ca :”Andrei Rubliov”,”Sacrificuiul”.
  Desi este un film de razboi ,cred ca mesajul este unul de pace- cand in final se face referire la victme si modul cum au fost ucisi.
  Inca de la acest film isi face simtita prezenta tema spiritualitatii:taranul care spune,”vatra si cuptorul(caminul) ,nu vor disparea niciodata”;sau crucea ,sub bombardament este inclinata dar nu se prabuseste.
  Apa,oglinda,noroiul s.a. sunt aspecte care apar in multe din filmele lui.
  Arta!!!
  Multumesc fhd!

 2. nick a comentat: 02/09/2016 ora 00:13

  Cu atatea metafore si elogii ,aproape am uitat ca restul filmelor rusesti se rezuma la Aliosa ,pe care-l calca tancul ,se ridica ,si bate trei pasi de defilare .

 3. Tisa a comentat: 15/12/2015 ora 17:54

  Sigur subiectul poate fi real,emotionant dar filmul e unul tipic sovietic

 4. aur a comentat: 21/08/2015 ora 00:46

  Stapane @Zeus, dupa analiza d-tale nimic nu(mai) e, ai desfiintat dintr-o fraza o intreaga scoala de film si ai dus in derizoriu titluri precum “Soarta unui om”, “Vino si vezi”, “Aici zorile sunt linistite”, “Balada soldatului”, s.a., filme grele, pe care le apreciaza toata suflarea cineastica de pe mapamond. Si aici discutam la tema, doar de filmele de razboi rusesti, in care elementul propaganda se subscrie artei, de altfel de loc lasata din mana, in nicio opera a cinematografiei rusesti. Vezi, matale, macar cele cateva filme pe care ti le-am indicat si dupa aia retrage-ti, te rog aprecierea grabita si, scuza-mi exprimarea, semidocta, iar despre justificarea cu Tarkovsky, bla-bla, te rog, las-o moale, ca da ca nuca-n perete si esti pe alaturi, zau! Nu ma face sa cred ca ai auzit si tu de Tarkovski si te-ai oprit acolo.

 5. Zeus a comentat: 18/08/2015 ora 04:32

  Le multumesc administratorilor site-ului ca au tinut cont de solicitarea mea si au repostat acest film. Multi cineasti se lauda sau sunt laudati ca stiu sa foloseasca simbolistica generala in filmele lor. Tarkovsky si-a creat propria simbolistica. Uneori, a facut tacerea sa vorbeasca intr-o imagine cat intr-o mie de replici sau monologuri. Imaginile lui nu curg, ca apa de la robinet, ci cad, ca picaturile de ploaie, mai mici, mai mari, mai calde sau mai reci, de gheata, uneori, alteori intrandu-ti in ochi si orbindu-te pentru o clipa … . Sincer, daca as fi fost ministrul propagandei (sau cum naiba s-o fi chemat) in U.R.S.S., in 1962, dupa ce as fi vazut filmul asta, as fi spus gata! nu mai facem nici un alt film despre razboi. Oricum, in comparatie cu asta, n-ar putea fi decat o caricatura proasta.

 6. Zeus a comentat: 17/08/2015 ora 10:09

  Va rog sa il repostati, daca se poate. Va multumesc.

 7. Mircea a comentat: 06/01/2014 ora 18:41

  un poet al fimului, un geniu

 8. Victor a comentat: 11/07/2012 ora 10:25

  Fiecare peliculă a lui Andrei Tarkovski este o rugăciune.

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *