Jarhead – Pușcași Marini (2005) – filme online

Jarhead – Pușcași Marini (2005) – filme online

Vezi trailer
7.0
NOTA IMDB
10.0
NOTA USERI
7.0
NOTA IMDB
10.0
NOTA USERI
NOTA FILM:

Descriere film

10 comentarii

BUN VENIT ÎN NASOLIE!

“Ca marea majoritate a Puşcaşilor Marini, uram Corpul Puşcaşilor Marini, uram faptul că sunt Puşcaş Marin pentru că mai presus de orice îmi doream să fiu pe lumea asta – inteligent, faimos, sexy, beat, renumit, singur, faimos, inteligent, cunoscut, înţeles, iubit, uitat, beat, faimos, inteligent, sexy – dar mai presus de toate acestea, eram Puşcaş Marin.”
Anthony Swofford, Jarhead

În vara anului 1990, Anthony Swofford, un tânăr de 20 de ani înrolat în generaţia a treia, a fost trimis în deşertul Arabiei Saudite pentru a lupta în Războiul din Golf.

În 2003, memoriile lui din acea perioadă din acele locuri au devenit cea mai bine vândută carte, Jarhead, nume cu care se alintă Puşcaşii Marini între ei. Swoffors a scris cu acea urgenţă, promtitudine, onestitate şi umor ce ar putea veni doar din partea unei persoane care a trăit acea experienţă. Cartea lui Swofford a staţionat nouă săptămâni în topul The New York Times al celor mai bine vândute cărţi şi a fost considerată acelaşi gen de publicaţie ca şi “unele memorii…clasice ale Războiului din Golful Persic din 1991, devenind una dintre cele mai bune cărţi scrise despre viaţa militară. Un fragment sălbatic familiar pentru milioane de tineri, dar foarte rar atât de bine relatat.”
Aceasta este povestea neşlefuită venită direct din gură acelui copil de 20 de ani, poveste despre un război total diferit de cel despre care se vorbea prin ziare şi peste tot în rest. Acesta era războiul real, cu sonde de petrol arzânde spre cerul nopţii, ca nişte comete care au căzut pe pământ; recruţi scandalagii şi prăfuiţi, veseli şi totuşi terifiaţi de faptul că în orice moment, de după următorul deal, războiul ar putea să înceapă; tineri, părăsiţi pe un câmp de luptă de neuitat, căutând distracţie într-un joc de fotbal cu măşti de gaze, aşteptând pachete şi scrisori de acasă, pariind pe luptele de scorpioni şi îmbătându-se pentru a celebra un Crăciun departe de familiile lor.
Dar, dincolo de această situaţie de coşmar, s-au născut prietenii deosebite, o camaraderie pe viaţă şi pe moarte.

Rating:
IC-14 INTERZIS COPIILOR SUB 14 ANI

Trimite filmul

Server 1
Partea I-a
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Partea a II-a
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 2
Partea I-a
Partea a II-a

S-ar putea sa-ti placa si filmele online:

El Incidente (2014) - Incidentul
Ostwind 2 (2015) - Furtuna 2
La guerra dei cafoni (2017) - Războiul bădăranilor

Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net, nu uitați sa dați click pe linkul de activare trimis pe emal.