Jungfrukallan – Izvorul fecioarei (1960) – filme online

Jungfrukallan – Izvorul fecioarei (1960) – filme online

Vezi trailer
8.1
NOTA IMDB
6.0
NOTA USERI
8.1
NOTA IMDB
6.0
NOTA USERI
NOTA FILM:

Descriere film

2 comentarii

Un premiu şi o nominalizare Oscar, o nominalizare Cannes.

În Suedia secolului al XIV-lea, ţăranii creştini Tore şi Mareta o trimit pe fiica lor virgină Karin să aprindă lumânări la o biserică îndepărtată în cinstea Sfintei Fecioare, însoţită fiind de către sora ei vitregă însărcinată Ingeri. Spre deosebire de restul familiei, Ingeri îl venerează în secret pe zeul păgân Odin şi o invidiază pe frumoasa Karin, căreia îi introduce în pâine o broască râioasă. Naivă Karin o lăsă pe Ingeri să se odihnească la o fermă şi îşi continuă singură drumul prin pădure, întâlnind doi păstori şi un copil cu care îşi împarte merindele. Înfuriindu-se pe fată atunci când găsesc broasca râioasă ascunsă în mâncare, cei trei străini o violează şi o ucid cu brutalitate, sub privirile surorii ei vitrege ascunse. În aceeaşi seară, criminalii îi cer hrană şi adăpost lui Tore şi îi oferă spre vânzare Maretei hainele fiicei ei Karin, moment în care părinţii victimei înţeleg ce s-a întâmplat în pădure şi perfectează un plan de răzbunare. După ce îi omoară pe cei trei oaspeţi, Tore găseşte cadavrul lui Karin şi jură să construiască o biserică pe locul pe care aceasta a fost sacrificată. Din pământ, chiar de sub locul pe care zăcuse trupul fecioarei, iese la suprafaţă un izvor cu apă curată.

Filmul este transpunerea cinematografică fidelă a unei străvechi legende scandinave (…) După cum el însuşi o mărturisea, Bergman s-a mărginit să traducă în imagini textul poveştii, imprimându-i propria viziune despre Evul Mediu, epocă violentă, bogată în contraste pregnante, în personalităţi şi episoade grandioase, deopotrivă în bine şi în rău; epoca ce îl fascinează tocmai pentru că este atât de departe de timpurile actuale, cu subtilităţile lor, cu sofisticata lor cerebralitate.

IMDB : 8,1

Trimite filmul

Server 1
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 2
Server 3
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 4
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Server 5

  • În cazul în care aveţi o conexiune lentă la Internet, pentru o mai bună vizionare, apăsaţi butonul pauză şi lăsaţi 5-10 minute. Dacă filmul se blochează sau se termină brusc click aici: Refresh şi apoi reluaţi filmul de unde a rămas Se încarcă greu ? Aici veţi găsi câteva instrucţiuni. Puteţi deschide linkurile folosind două metode: "deschide player" sau "direct play" În cazul în care filmul se întrerupe, vă rog să daţi refresh la pagina şi apoi să reluaţi filmul din minutul la care s-a întrerupt. În cazul în care totuşi întâmpinaţi probleme , ştergeţi CACHE-ul din browser cu Shift + refresh sau folosind motoda specifică fiecărui browser.
  • S-ar putea sa-ti placa si filmele online:

    The Unbearable Lightness of Being (1988) - Insuportabila usurinta de a fi
    The Florida Project (2017)
    Sleepwalker (2017)

    Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net