Vizioneaza filme online

Kaze tachinu – The Wind Rises (2013) – filme online

O nominalizare Oscar, o nominalizare Globul de Aur, o nominalizare Veneția.

”The Wind Rises” spune povestea unuia dintre cei mai importanți ingineri aeronautici din Japonia pe fundalul evenimentelor majore ale secolului XX.

În filmul lui Hayao Miyazaki, Jiro – inspirat de către faimosul designer aeronautic italian Caproni – visează să zboare și să proiecteze avioane. Miopia de la o vârstă fragedă l-a împiedicat să devină pilot, dar Jiro se alătură unei mari companii japoneze de inginerie în 1927 și devine unul dintre cei mai inovatori și desăvârșiți proiectanți aeronautici din lume.

Pelicula este în mare parte o cronică a vieții lui, descrie evenimente istorice importante printre care Marele cutremur din Kanto din 1923, Marea Depresiune, epidemia de tuberculoză și intrarea Japoniei în război. Jiro o întâlnește pe Nahoko de care se îndrăgostește și are o strânsă relație de prietenie cu colegul său Honjo. Scriitorul/regizorul Hayao Miyazaki aduce un omagiu inginerului Jiro Horikoshi și autorului Tatsuo Hori în această frumoasă poveste despre dragoste, perseverență și despre provocările unei vieți și deciziile ce trebuie luate într-o lume agitată.

IMDB : 7,8

Tags: , , , , , , , , ,
Server 1
Server 2
Server 3
Server 4
Server 5
Server 6

Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

5 Responses to Kaze tachinu – The Wind Rises (2013) – filme online

 1. rolly a comentat: 16/02/2015 ora 18:04

  merita vazut……un film de nota 10 :fhd: :fhd: :fhd: :fhd: :fhd: :fhd: :fhd: :fhd: :fhd: :fhd: :fhd: :fhd: :fhd:

 2. Flor4 a comentat: 13/12/2014 ora 22:21

  Excelent! Un film animat genial. Nici nu e de mirare ca printr-un asa film Hayao Miyazaki (cel ce a produs multe dintre filmele superbe ale lui Studio Ghibli) si-a facut retragerea. O parte din el e in acest film.

  O poveste de viata.

 3. Florin M a comentat: 13/12/2014 ora 16:07

  un anime pt cei care cunosc cate ceva despre traditia si istoria japoneza … felicitari japonezilor pt nationalismul lor si pt aceste animeuri … multumim filmehd.net pt genul acesta de animeuri….animeuri educative si bine realizate.

 4. ELENA a comentat: 15/09/2014 ora 14:15

  Frumos…merita vazut … 😉 😛

 5. Diana-Laura a comentat: 10/09/2014 ora 05:14

  Foarte frumos,putin cam trist la final dar merita vazut :).
  Cu adevarat emotionant.

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *