Vizioneaza filme online

Keoma (1976) – filme online

După terminarea războiului civil, Keoma Shannon (Franco Nero) se întoarce acasă. Aici el are surpriza să constate că o bandă de răufăcători, condusă de Caldwell (Donald O’Brien), un fost soldat confederat, a pus stăpânire pe oraş. Şi mai rău este că fraţii săi vitregi s-au aliat cu răufăcătorii. Keoma se aliază cu un vechi prieten al tatălui său pentru a dezrobi oraşul şi pentru a readuce liniştea acasă.

IMDB : 7,2

Tags: , , , , , , , , , , ,

Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

9 Responses to Keoma (1976) – filme online

 1. Mircea a comentat: 23/02/2017 ora 11:06

  Bun. Am revenit cu un scurt comentariu. Care este diferenta dintre un western nord-american si unul facut de europeni? Filmele nord-ameriace, ne referim doar la genul western, au scenariile axate doar pe schema simplificata a maniheismului: lupta dintre bine si rau. De asemenea, in westernul nord-american avem femeia, ca personaj, care trebuie respectata, ocrotita sau, daca i s-a facut o nedreptate, razbunata. De asemenea, avem indianul care, in primele filme ale genului, era personajul totalmente negativ. Ulterior, avem filmele in care apare in ipostaza de persoana persecutata de catre colonistii albi. Cu timpul, nuanta strict maniheista este atenuata. Personajul negativ, pe parcursul actiunii, se dovedeste a fi o persoana purtatoare de traume, el fiind expresia fie a unei nedreptati rasiale, fie a nedreptatilor pe care le-a suportat grupul socio-rasial din care provine. In schimb, europenii, cand abordeaza genul western, il transforma intr-un pretext de superficiala filozofie existentiala, cum este cazul filmului “Keoma”, unde avem tema copilului de alta rasa, adoptat, a tatalui adoptiv care, intr-o stare de pesimism total, se decide sa intervina, inevitabil murind, ca simbol al sacrificiului. In plus, europenii incearca sa creeze atmosfera de epoca, dar necunoscand perfect mentalitatea tipica lumii western-ului, esueaza in pastise. La aceasta se adauga abuzul de scene filmate in ralenti, plus dublajul in engleza care suna artificial. Cand nu incearca sa filozofeze pe teme western, europenii pica in cealalta extrema: a excesului de violenta si a valurilor de sange. In ceea ce priveste western-ul german, acesta pacatuieste prin excesul de idealism, indianul devenind un simbol fortat al corectitudinii comportamentale si al omeniei, peliculele fiind presarate si cu mici momente comice care nu prea reusesc in contextul intentiei de a reconstituii lumea pestrita a Far-West-ului. Si rusii au facut un film western. Cand s-a auzit replica “davai whisky”, lumea din sala a izbucnit spontan in ras. Avem si o pelicula western produsa de englezi, mai suportabila, dar sufocata de excesul de umor britanic. Oricat de buni sunt actorii europenii, totusi atmosfera de tip western, credibila, nu o pot crea decat nord-americanii. Din acest punct de vedere, inclusiv al scenografiei,al filmarii etc. nici un actor european, nici un regizor de pe Vechiul Continent, nu poate ajunge la performantele nord-americanilor care, nu numai ca simt, traiesc personajul cow-boy-ului, care tine de istoria tarii lor, de folclorul acesteia, dar reusesc sa-l transforme intr-un simbol: cel al justitiarului.

 2. Mircea a comentat: 14/02/2017 ora 23:33

  Multumesc pentru repostare si pentru promtitudine. Gestul dezvaluie faptul ca sunteti adeptii calitatii serviciului catre cei ce abordeaza acest site. De altfel, prin continut si diversitate este cel mai bun site. Aveti filme din toate perioadele si din toate genurile, ceea ce denota ca nu aveti prejudecati culturale de ordin xenofob. Atitudinea dumneavoastra fata de cea de-a 7-a Arta, echidistanta, este un adevarat gest de cultura. Pacat ca dezonorabilul Minister al Culturii nu va remarcat pentru a va facilita accesul la marea publicitate, ma refer la cea culturala, dar anelidele, care-si taraie hoiturile pe culoarele sau in birourile acestei institutii, sunt prea limitatea sufleteste, emotional, sensibil si intelectual pentru a intelege valoarea socio-culturala a site-ului dumneavoastra.Poate cei nascuti dupa 1989 vor crea un cadru financiar favorabil si culturii, sub toate formele ei de manifestare, inclusiv cea de tip site. Voi reveni.

 3. Mircea a comentat: 13/02/2017 ora 10:05

  Astazi, 13 februarie 2017 am vrut sa vad “Keoma”. Imposibil. Ati putea sa-l repostati?

 4. klitorys a comentat: 26/09/2013 ora 18:58

  bun filmul, avortonii ce si dau cu parerea sunt prosti

  • vasile a comentat: 18/02/2017 ora 19:35

   Mai asta de esti un fel de lyndyc, tocmai ce ti-ai dat si tu cu o parere pe aici, asa ca felicitari, avortonule! Iti meriti cu prisosinta pseudonimul. Astept cu nerabdare sa aflu ca te-ai dus dintre noi si ne-ai scapat de un asa specimen.

 5. radum a comentat: 27/08/2013 ora 01:14

  O balada;balada lui Keoma.Un film bunicel,spre o ….capsunica…
  Nu mi-a placut muzica-total stresanta,in special el-interpretul;ea-acceptabila.
  Cred ca un Roger Waters ar fi fost mai de bonton cu inegalabila sa trupa,mai ales ca erau in voga la acei ani.
  Ave.

 6. alin a comentat: 04/06/2013 ora 20:41

  bizar film..nu pot sa ma hotarasc daca imi place sau displace..poate ca si asta e o calitate..

 7. Helmut a comentat: 06/03/2013 ora 17:45

  Superba muzica, iar filmul merita vazut, desi e oarecum tipic.

 8. vasyadg a comentat: 02/02/2013 ora 16:12

  frumoasa povestea

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *