Vizioneaza filme online

La belle noseiseu – Frumoasa scandalagioaică (1991) – filme online

Un premiu şi o nominalizare Cannes.

Filmele despre artiști sunt intreprinderi riscante, pentru că, de obicei, pentru a arăta prin ce trece un creator care încearcă să dea formă senzațiilor și intuițiilor sale, apelează la clișee insuportabile – fie geniul romantic în turnul său de fildeș, fie sufletul chinuit care se exprimă în tablouri. Jacques Rivette acceptă cu voioșie provocarea aceasta în filmul său „La belle noiseuse” aka „The Beautiful Troublemaker” (Frumoasa scandalagioaică), inspirându-se dintr-o povestire de Balzac. Este povestea unei „capodopere neterminată”, create și apoi ascunse de un artist celebru în ultimii săi ani de viață.
Jacques Rivette și scenariștii săi, Pascal Bonitzer și Christine Laurent, jonglează abil cu o mulțime de teme. La un nivel, filmul este o privire asupra privilegiatei lumi a artei, a acelei plase subtil erotice care îi unește pe cratori, comercianți și amatorii de opere de artă. Jacques Rivette își concentrează atenția, cu o grijă extraordinară pentru detalii, asupra relației, asemănătoare celei dintre doi parteneri de dans, dintre pictorul Edouard Frenhofer (Michel Piccoli) și modelul său, Marianne (Emmanuelle Béart), care apare de cele mai multe ori dezbrăcată. Ședințele lor traversează diverse stări sufletești: frustrare, agresiune, exuberanță. Raporturile de stăpân-sclav se inversează. Încet-încet, după multe încercări, din această colaborare se naște o operă de artă.
E ușor de văzut în Edouard Frenhofer – eroul melancolic care se confruntă cu problemele din căsnicia sa cu Liz (Jane Birkin), urmărește anxios apariția unei noi generații de pictori și înfruntă spectrul propriei morți – un autoportret al regizorului însuși. (Adrian Martin, critic de film la The Age, autor, doctorant, preluat din 1001 de filme de văzut într-o viață)

IMDB : 7,8

Ce parere aveti despre film ?
 • NU (7)
 • Plictisitor (5)
 • Mediu (2)
 • Bun (2)
 • WOW (4)
 • Capodopera (18)
Tags: , , , , , , , , , ,


Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

7 Responses to La belle noseiseu – Frumoasa scandalagioaică (1991) – filme online

 1. BORA a comentat: 17/11/2016 ora 18:45

  In mod cert nu le am cu acest tip de arta… de aceea consider ca un zugrav care lucreaza la ralbilitarea blocului meu poate face un portret mai reusit. Pentru mazgaliturile alea chiar este necesar un model… nud ?! Apoi, sunetul penitei pe hartie te face sa te simti ca la dentist. Cand l-am vazut pe ala cum isi inmuia degetul in borcanul cu apa si mozolea totul… mai bine il varsa naiba pe plansa si gata. De aceea am oprit filmul inainte ca modelul sa se dezbrace. Prea subtil pentru intelegerea personala.

 2. Ana a comentat: 01/04/2016 ora 10:51

  Nu merge serverul..

 3. Miki Maus a comentat: 29/06/2015 ora 01:18

  E o plăcere s-o vezi pe Emmanuelle goală o oră şi mai bine. Nu e ea perfectă, dar are ce să arate.
  În rest, umplutură cu ifose de meditaţie sensibilă. Închideţi sunetul şi admiraţi anatomia feminină.

 4. stela a comentat: 29/12/2013 ora 21:29

  un film destul de greoi

 5. carmen a comentat: 28/12/2013 ora 09:16

  Da ,ideea filmului este interesanta, dar filmul este prea lung si asta il face plictisitor. Finalul mi-a placut.

 6. Cristy Back a comentat: 27/12/2013 ora 20:32

  M-am uitat si eu acum la el este plictisitor rau nu este mai nimic erotic asa ca stati calm m-am uitat la jumate din el multa vorba atat !!! :3 :mrgreen:

 7. Rodica a comentat: 27/12/2013 ora 19:56

  Deosebita ideia,frumos ambientul…daca sunteti si artist plastic,filmul e
  cheia de bolta a ceea ce-ati dori sa vedeti !

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *