La dolce vita (1960)

La dolce vita (1960)

Vezi trailer
8.1
NOTA IMDB
7.7
NOTA USERI
8.1
NOTA IMDB
7.7
NOTA USERI
NOTA FILM:

Descriere film

6 comentarii

Un premiu şi 3 nominalizări Oscar, o nominalizare BAFTA, un premiu Cannes.

În La dolce vita viaţa ne este înfăţişată cu obiectivitate, cu părţile sale urâte, cu ororile sale, dar şi cu frumuseţea sa. Trebuie să învăţăm să vedem părţile bune, să vedem frumuseţea ascunsă a lucrurilor, aşa cum o văd adesea copiii. Salvarea se află în miezul celei mai mari absurdităţi; în toată această amărăciune a noastră trebuie să găsim şi o picătură de miere. Jean-Louis Langier – 1960 (Cahiers du Cinema).

Itinerarul unui ziarist care practică o gazetărie-pistol prin diverse cercuri ale societăţii italiene, trăind frenetic, fără răgaz pentru reculegere. Între un minut de dragoste şi altul de deznădejde, vânează o vedetă americană şi explorează un miracol, distras uneori de “măruntele sale probleme personale”: tentativa de sinucidere a Emmei sau vizita tatălui căruia îi aruncă în braţe o cocotă. După ce şi-a abandonat ambiţiile de literat, îşi îngroapă, treptat, şi credinţa în orice altceva, fie şi în efemerul ‘dulcei vieţi’ a aristocraţiei romane. În final, nu-i mai rămân decât imaginea unui monstru marin şi privirea pierdută a unei tinere din lumea celor care încă vieţuiesc cu adevărat. Fellini le-a promis producătorilor “o istorie veselă despre distracţii”, dar le-a livrat-o sub forma unor cumplite coşmaruri, dispariţie a unei civilizaţii jertfite plăcerilor efemer şi sarcastica aventură a mitului modern a vedetei. Deşi filmul a fost incriminat ca ‘imoral’ de către Oficiul Catolic, îndărătul exuberanţei sale ghiceşti descărcarea, convulsia subordonată ultimului ritm la modă, nefericirea înăbuşită cu distincţie. În scurtele lor răgazuri, personajele care nu latră la Lună ca răsfăţata vedetă, încearcă, precum Steiner, să evadeze în eternitatea sanscritei sau în liniştea căminului, iar pentru Marcello, alergătura cotidiană echivalează cu doza de morfină. Secv. rapel: Christul plimbat cu elicopterul deasupra Romei, insolenta regizare a ‘Miracolului’, dialogul prefabricat de la conferinţa de presă, flirtul cu Sylvia, sindrofia de la Steiner cu deznodământ macabru, orgia finală în palatul unui parvenit şi câte altele. (Dictionar universal de filme, 2002).

Trimite filmul

Player 1
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Player 2
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Player 3
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad
Player 4
Adauga in listaFavorit Adauga in listaVreau sa vad

    S-ar putea sa-ti placa si filmele online:

    Pacific Rim: Uprising (2018)
    A Futile & Stupid Gesture (2018)
    Shi yue wei cheng (2009) - Bodyguarzi și asasini

    Introduceti adresa de email şi veti primi zilnic toate filmele online ce vor apărea pe filmehd.net, nu uitați sa dați click pe linkul de activare trimis pe emal.