Vizioneaza filme online

La dolce vita (1960) – filme online

Un premiu şi 3 nominalizări Oscar, o nominalizare BAFTA, un premiu Cannes.

În La dolce vita viaţa ne este înfăţişată cu obiectivitate, cu părţile sale urâte, cu ororile sale, dar şi cu frumuseţea sa. Trebuie să învăţăm să vedem părţile bune, să vedem frumuseţea ascunsă a lucrurilor, aşa cum o văd adesea copiii. Salvarea se află în miezul celei mai mari absurdităţi; în toată această amărăciune a noastră trebuie să găsim şi o picătură de miere. Jean-Louis Langier – 1960 (Cahiers du Cinema).

Itinerarul unui ziarist care practică o gazetărie-pistol prin diverse cercuri ale societăţii italiene, trăind frenetic, fără răgaz pentru reculegere. Între un minut de dragoste şi altul de deznădejde, vânează o vedetă americană şi explorează un miracol, distras uneori de “măruntele sale probleme personale”: tentativa de sinucidere a Emmei sau vizita tatălui căruia îi aruncă în braţe o cocotă. După ce şi-a abandonat ambiţiile de literat, îşi îngroapă, treptat, şi credinţa în orice altceva, fie şi în efemerul ‘dulcei vieţi’ a aristocraţiei romane. În final, nu-i mai rămân decât imaginea unui monstru marin şi privirea pierdută a unei tinere din lumea celor care încă vieţuiesc cu adevărat. Fellini le-a promis producătorilor “o istorie veselă despre distracţii”, dar le-a livrat-o sub forma unor cumplite coşmaruri, dispariţie a unei civilizaţii jertfite plăcerilor efemer şi sarcastica aventură a mitului modern a vedetei. Deşi filmul a fost incriminat ca ‘imoral’ de către Oficiul Catolic, îndărătul exuberanţei sale ghiceşti descărcarea, convulsia subordonată ultimului ritm la modă, nefericirea înăbuşită cu distincţie. În scurtele lor răgazuri, personajele care nu latră la Lună ca răsfăţata vedetă, încearcă, precum Steiner, să evadeze în eternitatea sanscritei sau în liniştea căminului, iar pentru Marcello, alergătura cotidiană echivalează cu doza de morfină. Secv. rapel: Christul plimbat cu elicopterul deasupra Romei, insolenta regizare a ‘Miracolului’, dialogul prefabricat de la conferinţa de presă, flirtul cu Sylvia, sindrofia de la Steiner cu deznodământ macabru, orgia finală în palatul unui parvenit şi câte altele. (Dictionar universal de filme, 2002).

Tags: , , , , , , ,

Sistemul automat antispam s-ar putea sa nu publice unele comentarii.Ne cerem scuze daca se va intampla!

6 Responses to La dolce vita (1960) – filme online

 1. simyh a comentat: 14/02/2016 ora 18:58

  e vestit acest film doar pt. scena cu fantana arteziana ceva cam prohibit in italia in acele timpuri si pentru cele doua mari vedete in rest palavrageala a la italiana e basta

 2. uscatu a comentat: 30/03/2015 ora 14:43

  Slab ,ca sa nu zic si prost film. Nota 6.

 3. ana a comentat: 04/12/2014 ora 15:20

  Ma asteptam la altceva…Oscar, Mastroianni,Fellini…Cred ca n-am fost eu in starea cea mai buna pentru a putea spune ca e un film extraordinar…

 4. Claudiu a comentat: 13/02/2014 ora 00:31

  Un film superb pe care il revad mereu cu aceiasi placere. Filmul este un eveniment cultural despre care se fac simpozioane in Italia si se aniverseaza evenimentul lansarii lui periodic.

 5. Ely Lucaci a comentat: 05/08/2012 ora 23:39

  Extraordinar film. Il revad si il revad si il revad si de fiecare data redescopar si descopar noi idei, noi detalii, noi intrebari, noi certitudini. De fapt, singura certitudine reala transmisa de La Dolce Vita e ca Fellini s-a jucat cum a putut mai bine cu vietile personajelor – atat de desarte, atat de goale pe dinauntru. Din nou, extraordinar.

 6. Catalina a comentat: 06/07/2012 ora 15:55

  Superb film

Lasati un comentariu

Emailul nu va fi publicat. Campurile obligatorii sunt marcate cu *